Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    Health Portal » Cправочник лекарств » АСПАРКАМ-ФАРМАК®

    АСПАРКАМ-ФАРМАК®

    загрузка...

    Розчин для ін'єкцій по 5 мл, або по 10 мл, або по 20 мл в ампулах № 10


    Производитель:ВАТ "Фармак", м. Київ


    Міжнародна назва:Potassium and magnesium aspartate*


    ATC класифікація:A12CC55


    Русское название:АСПАРКАМ-ФАРМАК


    для медичного застосування препарату

    АСПАРКАМ - ФАРМАК®

    (Asparcam -Farmak®)

    Склад:

    діючі речовини:1 мл розчину містить магнію аспарагінату безводного 40 мг (3,37 мг магнію), калію аспарагінату безводного 45,2 мг (10,33 мг калію);

    допоміжні речовини: сорбіт (Е 420), вода для ін'єкцій.

    Лікарська форма. Розчин для ін'єкцій.

    Фармакотерапевтична група. Засоби, що регулюють метаболічні процеси. Мінеральні добавки. Код ATC A12C C55**.

    Клінічні характеристики.

    Показання. Гіпокаліємія та гіпомагніємія; як допоміжний засіб при ішемічній хворобі серця, шокових станах різного генезу; порушення ритму серця, зумовлені дефіцитом калію і магнію в організмі, непереносимістю чи токсичною дією препаратів наперстянки.

    Протипоказання. Гостра та хронічна ниркова недостатність, гіперкаліємія, гіпермагніємія, порушення атріовентрикулярної провідності ІІ-ІІІ ступеня, тяжкі форми міастенії, виражена артеріальна гіпотензія, гемоліз, анурія, хвороба Аддісона, підвищена чутливість до препарату.

    Спосіб застосування та дози.Аспаркам-Фармак® вводять дорослим внутрішньовенно краплинно або за допомогою дозуючого пристрою типу “Інфузомат” або внутрішньовенно струминно (повільно). Для внутрішньовенної інфузії вміст 1-2 ампул по 10 мл або 2-4 ампул по 5 мл розводять у 100-200 мл стерильного 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози, вводять внутрішньовенно краплинно зі швидкістю 25 крапель за хвилину 1-2 рази на добу. При струминному внутрішньовенному введенні вміст 1 ампули по10 мл або 2 ампул по 5 мл розводять у 20 мл стерильного 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози і вводять дорослим не швидше 5 мл за 1 хвилину. Тривалість лікування Аспаркамом-Фармак® визначається індивідуально.

    Побічні реакції. Можливі гіперкаліємія (нудота, блювання, діарея, парестезії), гіпермагніємія (почервоніння обличчя, спрага, зниження артеріального тиску, гіпорефлексія, нервово-м'язова блокада, пригнічення дихання, судоми), порушення провідності міокарда, дезорієнтація, запаморочення; в поодиноких випадках при внутрішньовенному введенні - парадоксальна реакція у вигляді збільшення кількості екстрасистол. Ці явища звичайно минають при зменшенні дози препарату.

    Передозування. При швидкому струминному введенні або при введенні препарату в дозах, які значно перевищують терапевтичні, розвиваються гіперкаліємія та гіпермагніємія, що виявляється почервонінням обличчя, спрагою, артеріальною гіпотензією, порушеннями нервово-м'язової передачі, пригніченням дихального центру, аритміями, судомами. В таких випадках вводять кальцію глюконат або кальцію хлорид 10 % 10-40 мл (залежно від тяжкості передозування), здійснюють заходи для підтримання дихання та гемодинаміки, симптоматичну терапію. У разі тяжкого отруєння при недостатній ефективності перелічених заходів показано проведення гемодіалізу.

    Застосування у період вагітності або годування груддю. Застосування препарату можливо в тому випадку, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.

    Діти. Застосування препарату у дітей остаточно не вивчене, тому дітям не застосовують.

    Особливості застосування. Увага! При швидкому внутрішньовенному введенні можуть розвиватися гіперкаліємія і гіпермагніємія з виникненням загрозливих для життя пацієнта аритмій, тому швидке внутрішньовенне введення препарату протипоказане!

    У разі необхідності лікування Аспаркамом-Фармак® можна поєднувати із застосуванням строфантину та препаратів наперстянки. При поєднанні атріовентрикулярної блокади з порушенням ритму серця препарат не призначають.

    Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.Під час лікування препаратом слід утримуватися від керування автотранспортом або роботи зі складними механізмами.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. При одночасному застосуванні Аспаркаму-Фармак® з калійзберігаючими діуретиками або інгібіторами АПФ підвищується ризик розвитку гіперкаліємії (в цьому випадку необхідно контролювати рівень калію в плазмі крові). Аспаркам-Фармак® знижує чутливість до серцевих глікозидів.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Препарат належить до лікарських засобів, які регулюють метаболічні процеси. Магній активує натрій-калієву АТФ-азу, внаслідок чого знижується внутрішньоклітинний вміст натрію та підвищується надходження калію в клітину. При зниженні концентрації натрію в клітині гальмується натрієво-кальцієвий обмін у гладких м'язах судин, що призводить до їх релаксації, іони калію стимулюють синтез АТФ, глікогену, білків, ацетилхоліну; калій і магній підтримують поляризацію клітинних мембран. Аспарагінат сприяє надходженню іонів в клітину та бере участь в енергетичному обміні. Антиаритмічний ефект реалізується завдяки здатності препарату усувати дисбаланс електролітів, знижувати збудливість і провідність міокарда.

    Фармакокінетика.Не вивчена.

    Фармацевтичні характеристики:

    основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка жовтувата рідина.

    Несумісність.Препарат не змішувати з іншими лікарськими засобами, за винятком розчинників, вказаних в розділі „Спосіб застосування та дози.”

    Термін придатності.2 роки.Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

    Умови зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі від 15 ˚С до 25 ˚С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

    Упаковка.По 5 мл, 10 мл або 20 мл в ампулах. По 10 ампул, вкладених в пачку.

    Категорія відпуску.За рецептом.

    Виробник. ВАТ “Фармак”.

    Місцезнаходження. Україна, 04080, м. Київ, вул. Фрунзе, 63.


    АСПАРКАМ-ФАРМАК® так же ищут как:
    АСПАРКАМ-ФАРМАК® отзывы - инструкция АСПАРКАМ-ФАРМАК® - описание препарата АСПАРКАМ-ФАРМАК® - побочные эффекты АСПАРКАМ-ФАРМАК® - применение препарата АСПАРКАМ-ФАРМАК® - отзывы АСПАРКАМ-ФАРМАК® - описание АСПАРКАМ-ФАРМАК® - купить АСПАРКАМ-ФАРМАК® - подробная иформация АСПАРКАМ-ФАРМАК®

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100