Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ЦИНКТЕРАЛ

Таблетки, вкриті оболонкою, по 124 мг № 25х1, № 25х2


Производитель:АТ Кутнівський фармацевтичний завод "Польфа"


Міжнародна назва:Zinc sulfate


ATC класифікація:A12CB01


Русское название:ЦИНКТЕРАЛ


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЦИНКТЕРАЛ

(ZINCTERAL)

Склад:

діюча речовина: zinc sulfate;

1 таблетка містить 124 мг цинку сульфату одноводного, що еквівалентно 45 мг іону цинку;

допоміжні речовини: лактоза, крохмаль картопляний, полівінілпіролідон, тальк, магнію стеарат, оксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, поліоксиетиленгліколь, лак з азорубіном Е 122.

Лікарська форма. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Мінеральні добавки. Препарати цинку.

Код АТС А12СВ01.

Клінічні характеристики.

Показання.

Лікування дефіциту цинку, спричиненого неправильним харчуванням, порушенням процесу всмоктування мікроелемента, засвоєння або підвищенною його втратою організмом, що спостерігається при таких станах: алкоголізмі, опіках, цирозі печінки, цукровому діабеті, анорексії, булемії, станах після резекції шлунка, генетичних розладах (синдром Дауна, акродерматит ентеропатичний, серповидна анемія, таласемія), гемодіалізі, хронічних інфекціях, спричинених зниженою реактивною спроможністю імунної системи, паразитарних інвазіях кишечнику, недостатності підшлункової залози, кістозному фіброзі підшлункової залози, захворюваннях нирок (нефротичний синдром, ниркова недостатність), захворюваннях кишечнику (целіакія, хвороба Крона, стеаторея, виразковий коліт), синдромі короткої кишки, шкірних захворюваннях (ексфоліативний дерматит, псоріаз), тривалому стресі, травмах, дієтах.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Спосіб застосування та дози.

Препарат призначають внутрішньо дорослим та дітям старше 4 років. Зазвичай приймають за 1 годину до їди або через 2 години після їди, тому що багато продуктів харчування порушують всмоктування цинку. При виникненні симптомів подразнення кишково-шлункового тракту препарат можна приймати під час їди, але в цьому випадку може знизитися біодоступність препарату.

Дорослим препарат призначають по 1-2 таблетки на добу. Дітям віком старше 4 років та підліткам призначають по 1 таблетці на добу.

Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально, залежно від ступеня клінічно доведеного дефіциту цинку та досягнутого терапевтичного ефекту.

Побічні реакції.

Іноді можуть виникати кишково-шлункові розлади (нудота, диспепсія, печія); гематологічні порушення, обумовлені дефіцитом міді, у тому числі лейкопенія (підвищення температури, озноб, біль у горлі), нейтропенія (виразки в ротовій порожнині та горлі), сидеробластна анемія (відчуття втомленості, слабкість); головний біль та металевий присмак у роті.

Передозування.

Можуть спостерігатися: печіння в ротовій порожнині та горлі, водянистий або кривавий пронос, болючі позиви до дефекації, відрижка, гіпотонія (запаморочення), жовтяниця (жовтий колір очей та шкіри), набряк легень (біль у груднині, утруднення дихання), блювання, гематурія, анурія, колапс, судоми, гемоліз.

У разі виникнення вищевказаних симптомів слід випити молока або води, а потім вводити внутрішньом'язово або внутрішньовенно кальцій динатрієву сіль етилендіамінтетрамін-оцтової кислоти в дозі 50 - 75 мг/кг маси тіла на добу за 3 - 6 введень не більше 5 днів.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Цинк проникає крізь плацентарний бар'єр та виділяється у грудне молоко. У період вагітності препарат застосовують тільки у тих випадках, якщо, на думку лікаря, користь для матері переважає потенційний ризик для плода. Слід з обережністю призначати препарат у період годування груддю.

Діти.

Препарат призначають дітям віком від 4 років.

Особливості застосування.

Під час застосування препаратів, які містять цинк, слід враховувати ризик виникнення дефіциту міді. Дієта, багата фібрином (наприклад, висівки), фосфатами (наприклад, молочні продукти), повнозерновими хлібними виробами та фітинатами зменшує всмоктування цинку внаслідок утворення комплексів. Перерва між вживанням вищезгаданих продуктів та прийомом препаратів цинку повинна бути не менше ніж 2 години.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Солі цинку не впливають на швидкість психомоторних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Цинктерал зменшує всмоктування тетрациклінів та гальмує всмоктування міді (у разі застосування великих доз цинку), тому препарат повинен застосовуватися не раніше ніж через 2 години після прийому цих препаратів.

Тіазидні діуретики посилюють виведення цинку із сечею.

Фолієва кислота незначною мірою порушує всмоктування цинку.

Великі дози заліза при пероральному застосуванні, пеніциламін та інші хелатуючі засоби зменшують всмоктування цинку. Перерва між застосуванням цих препаратів та солей цинку має становити не менше двох годин.

При застосуванні разом із Цинктералом полівітамінних препаратів з мінералами, до складу яких входить цинк, слід пам'ятати про можливість передозування.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Цинк є одним із найважливіших мікроелементів, який входить до складу багатьох ферментних систем, що регулюють основні процеси обміну речовин, а саме: бере участь у синтезі білків та в обміні вуглеводів. Цинк необхідний для функціонування більш ніж 200 металоферментів (наприклад, карбоангідрази, карбоксипептидази А, алкогольдегідрогенази, лужної фосфатази, РНК-полімерази та ін.), а також для збереження правильної структури нуклеїнових кислот, білків та клітинних мембран. Цинк сприяє росту та розвитку клітин, правильному функціонуванню імунної системи та забезпеченню імунологічної відповіді, сутінковому зору, смаковим відчуттям та сприйняттю запаху. Впливає на збереження нормального рівня вітаміну А в крові, подовжує час дії інсуліну та полегшує його накопичення. При запальних станах шкіри чинить профілактичну та терапевтичну дії.

Фармакокінетика. Незалежно від вмісту цинку в їжі, в дванадцятипалій та тонкій кишках всмоктується близько 20 - 30 % прийнятого цинку. Максимальна концентрація цинку в плазмі крові спостерігається через 2 години після прийому препарату. В організмі цинк накопичується переважно в лейкоцитах та еритроцитах, а також у м'язах, кістках, шкірі, нирках, печінці, підшлунковій та передміхуровій залозах, сітківці. 60 % цинку зв'язується з альбумінами, 30 - 40 % з альфа-2 макроглобуліном, 1 % з амінокислотами, переважно з гістидином та цистеїном. Цинк виділяється з організму переважно з калом (90 %), меншою мірою - з сечею та потом.

Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості: круглі таблетки фіолетово-рожевого кольору з однорідною поверхнею, без плям та пошкоджень.

Термін придатності. 3 роки.

Умови зберігання. Зберігати при температурі 15 - 25 °С у недоступному для дітей місці.


ЦИНКТЕРАЛ так же ищут как:
ЦИНКТЕРАЛ отзывы - инструкция ЦИНКТЕРАЛ - описание препарата ЦИНКТЕРАЛ - побочные эффекты ЦИНКТЕРАЛ - применение препарата ЦИНКТЕРАЛ - отзывы ЦИНКТЕРАЛ - описание ЦИНКТЕРАЛ - купить ЦИНКТЕРАЛ - подробная иформация ЦИНКТЕРАЛ

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100