Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

Health Portal » Cправочник лекарств » МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

Супозиторії вагінальні по 150 мг № 10 (5х2) у контурних чарункових упаковках


Производитель:ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м. Київ


Міжнародна назва:Metronidazole


ATC класифікація:G01AF01


Русское название:МЕТРОНИДАЗОЛ-ДАРНИЦА


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

(MetronidaZolE-Darnitsa)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: metronidazole;

2-(2-метил-5-нітро-1Н-імідазол-1-іл)етанол;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого або білого зі злегка жовтуватим відтінком кольору;

склад: 1 супозиторій містить метронідазолу 0,15 г;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, макрогол 400, макрогол 6000, проксанол 268, цетостеариловий спирт емульгуючий.

Форма випуску. Вагінальні супозиторії.

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби, що застосовуються в гінекології. Код АТС G01A F01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Метронідазол - протипротозойний та протимікробний засіб, похідне 5-нітроімідазолу. Механізм дії полягає в біохімічному відновленні 5-нітрогрупи внутрішньоклітинних транспортних білків анаеробних мікроорганізмів і найпростіших. Відновлена 5-нітрогрупа взаємодіє з ДНК клітини мікроорганізмів, інгібуючи синтез їх нуклеїнових кислот, що веде до загибелі бактерій. Активний відносно Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Gardnerella vaginalis, Giardia intestinalis, Lamblia spp., а також облігатних анаеробів Bacteroides spp. (у тому числі Bacteroides fragilis, Bacteroides distasonis, Bacteroides ovatus, Bacteroides thetaiotaomicron, Bacteroides vulgatus), Fusobacterium spp., Veillonela spp., Рrevotella (P.bivia, P.buccae, P.disiens) і деяких грампозитивних мікроорганізмів (Eubacterium spp., Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp.). Мінімальною пригнічуючою концентрацією для цих штамів є 0,125 - 6,25 мкг/мл. До метронідазолу нечутливі аеробні мікроорганізми і факультативні анаероби, але в присутності змішаної флори (аеробів і анаеробів) метронідазол діє синергічно з антибіотиками, ефективними проти звичайних аеробів. Збільшує чутливість пухлин до опромінення, стимулює репаративні процеси.

Фармакокінетика. Після інтравагінального введення піддається системній абсорбції близько 6% введеного метронідазолу, що характеризує препарат як засіб місцевого лікування. Відносна біодоступність вагінальних супозиторіїв у 2 рази нижче біодоступності одноразової дози (500 мг) піхвових таблеток метронідазолу. Менша кількість метронідазолу з вагінальних супозиторіїв, що потрапила в системний кровотік, веде до більш низьких концентрацій метронідазолу в сироватці крові, що приводить до меншого числа побічних ефектів під час курсу лікування. При системній дії може проникати в грудне молоко і більшість тканин, проникає через гематоенцефалічний бар'ер і плаценту. Зв'язок з білками плазми крові становить менше 20%. Метронідазол, що потрапив у системний кровотік, метаболізується в печінці через гідроксилювання, окислення і глюкуронування. Активність основного метаболіту метронідазолу 2-оксиметронідазолу становить 30% активності вихідної сполуки. Час досягнення максимальної концентрації в плазмі крові (Cmax =3D 237 нг/мл) вагінальних супозиторіїв становить 6 - 12 год 60 - 80 % метронідазолу, що потрапив в системний кровотік, виводиться нирками (20% цієї кількості - в незміненому вигляді), 6 - 15% - кишечником.

Показання для застосування. Урогенітальний трихомоніаз (у тому числі уретрит, вагініт), бактеріальний вагіноз різної етіології, підтверджений клінічними і мікробіологічними даними.

Спосіб застосування та дози. Супозиторії Метронідазол-Дарниця застосовують місцево при інтравагінальному введенні.

Призначають по одному супозиторію 2 рази на добу (вранці і перед сном) протягом 7 - 10 днів. Перед застосуванням супозиторій необхідно змочити кип'яченою водою і потім ввести глибоко у піхву (бажано в положенні лежачи).

При виникненні необхідності препарат може бути застосований у дітей у тих же дозах.

Побічна дія. Алергічні реакції: кропив'янка, шкірний висип.

Системні ефекти: зміна смакових відчуттів, включаючи "металічний" присмак, запаморочення, головний біль, сухість у роті, нудота, блювання, анорексія, спастичні болі в черевній порожнині, запор або діарея, забарвлення сечі в темний колір, лейкопенія або лейкоцитоз.

Місцеві реакції: відчуття печіння або подразнення статевого члена у статевого партнера, відчуття печіння або прискореного сечовипускання, вульвіт (свербіж, пекучий біль або гіперемія слизової оболонки в ділянці зовнішніх статевих органів).

Після припинення лікування препаратом можливий розвиток кандидозу піхви.

Протипоказання. Гіперчутливість до компонентів препарату і до похідних нітроімідазолу, лейкопенія (в тому числі в анамнезі). Порушення координації рухів, органічні ураження центральної нервової системи (в тому числі епілепсія). Печінкова недостатність (у випадку застосування великих доз), I триместр вагітності, період годування груддю.

З обережністю необхідно застосовувати препарат при вагітності (II-III триместри) і захворюваннях крові.

Передозування. Через низьку біодоступність і практичну відсутність системних ефектів передозування є малоймовірним.

Особливості застосування. Терапію краще починати на початку менструального циклу (по можливості раніше). Жінки у період менопаузи можуть починати лікування в будь-який час. Бажано уникати спринцювань.

Лікування супозиторіями треба проводити у комплексі з пероральним прийомом таблеток метронідазолу.

Рекомендується одночасне лікування статевих партнерів. При лікуванні трихомонадного вагініту у жінок необхідно утримуватись від статевих контактів. При вагініті, спричиненому Trichomonas vaginalis, доцільним є одночасне лікування статевого партнера метронідазолом для перорального прийому.

У випадку застосування препарату разом з метронідазолом для перорального прийому, особливо при повторному курсі, необхідний контроль картини периферичної крові через можливу появу лейкопенії. В період лікування необхідно утриматися від вживання алкогольних напоїв через можливий розвиток дисульфірамоподібної реакції - спастичного болю в животі, нудоти, блювання, головного болю, раптового припливу крові до обличчя.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Як і дисульфірам, метронідазол викликає непереносимість етанолу. Одночасне застосування з дисульфірамом може призвести до розвитку різних неврологічних симптомів (не рекомендується застосовувати метронідазол хворим, які приймали дисульфірам протягом останніх двох тижнів). Посилює дію непрямих антикоагулянтів (варфарину), не рекомендується сполучати препарат з недеполяризуючими міорелаксантами (векуронієм). При одночасному прийомі з препаратами літію може підвищуватися концентрація останнього в плазмі крові. Фенобарбітал прискорює метаболізм метронідазолу за рахунок індукції мікросомальних ферментів печінки; циметидин його знижує, що може призвести до підвищення його концентрації у сироватці крові й збільшенню ризику розвитку побічних явищ. Препарат може посилювати антикоагулянтний ефект кумарину.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці, в оригінальній упаковці, при температурі від 8 °С до 15 °С.

Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці; по 2 контурні чарункові упаковки в пачці.

Виробник. ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Адреса. Україна, 02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 13.


МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ так же ищут как:
МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ отзывы - инструкция МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - описание препарата МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - побочные эффекты МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - применение препарата МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - отзывы МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - описание МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - купить МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ - подробная иформация МЕТРОНІДАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100