Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ЛЄТРОМАРА

Если Вам понравилась информация про ЛЄТРОМАРА то нажмите на

Таблетки, вкриті оболонкою плівковою оболонкою, по 2,5 мг № 10х3 у контурних чарункових упаковках


Производитель:ВАТ "Фармак", м. Київ


Міжнародна назва:Letrozole


ATC класифікація:L02BG04


Русское название:ЛЕТРОМАРА


І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ЛЄТРОМАРА

(LETROMARA)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: letrozole (летрозол); 4,4'-(1H-1,2,4-тріазол-1-ілметилен)-біс(бензонітрил);

основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, вкриті плівковою оболонкою коричнювато-жовтого або оранжувато-жовтого кольору;

склад:1 таблетка містить летрозолу в перерахуванні на 100% речовину 2,5 мг;

допоміжні речовини:лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, целюлоза мікрокристалічна 101, гідроксипропілметилцелюлоза (15), натрію крохмальгліколят, магнію стеарат, Sepifilm 050 Blanc, заліза оксид жовтий (Е 172).

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються для гормональної терапії. Антагоністи гормонів. Інгібітори ферментів. Летрозол. Код ATC L02B G04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Протипухлинний засіб. Нестероїдний конкурентний інгібітор ароматази - ферменту, за участю якого відбувається синтез естрогенів у жінок у постменопаузальному періоді. Фермент ароматаза сприяє перетворенню андрогенів, що синтезуються в надниркових залозах (у першу чергу андростендіону і тестостерону), в естрон і естрадіол. Активність ароматази знижується внаслідок конкурентного зв'язування з субодиницею цього ферменту - гемом цитохрому Р 450, що призводить до зниження біосинтезу естрогенів у всіх тканинах (жировій, печінці, скелетних м'язах), у тому числі в тканинах естрогензалежних пухлин і сприяє їх регресії. Знижує концентрацію естрогенів у системній циркуляції на 75-95%, максимальнне зниження досягається через 48-78 годин. Летрозол - високоспецифічний інгібітор активності ароматази, не здійснює істотного впливу на синтез кортикостероїдів у наднирникових залозах, синтез альдостерону, синтез гормонів щитоподібної залози.

Фармакокінетика. Летрозолшвидко і повністю всмоктується з травного тракту після прийому всередину. Їжа незначною мірою сповільнює швидкість всмоктування, проте ступінь абсорбції при цьому не змінюється. Біодоступність - 99,9%. Близько 60% препарату зв'язується з білками плазми крові (переважно з альбуміном), концентрація в еритроцитах становить 80% від його рівня в плазмі крові. Летрозол швидко і широко розподіляється в тканинах. При тривалому лікуванні кумуляції не відбувається. Метаболізується за участю ізоферментів цитохрому Р 450 - CYP 3А4, який метаболізує летрозол з утворенням неактивного карбінолового метаболіту та CYP 2А6, який утворює цей же метаболіт і його кетоновий аналог. Неактивні метаболіти далі метаболізуються шляхом утворення глюкуронових кон'югатів. Виводиться переважно з сечею у вигляді метаболітів (близько 90%), а також з фекаліями. Не менше 75% введеної дози екскретується з сечею у вигляді глюкуроніду карбінолового метаболіту, близько 9% у вигляді двох невстановлених метаболітів і близько 6% у вигляді незміненого летрозолу. Т1/2 - 48 год. Після щоденного застосування 2,5 мг препарату рівноважна концентрація летрозолу досягається в межах від 2 до 6 тижнів, при цьому вона приблизно в 7 разів вища, ніж після однократного прийому цієї ж дози.

Показання для застосування.Поширений рак молочної залози в жінок у постменопаузі (природній або штучно викликаній), у тому числі після попередньої терапії антиестрогенами. При локалізованому гормонопозитивному раку молочної залози в жінок у постменопаузі після хірургічного чи комплексного лікування з ад'ювантною метою.

Спосіб застосування та дози.Внутрішньо, незалежно від прийому їжі, по 2,5 мг на добу щоденно. Лікування повинно тривати протягом 5 років, або доки не настане рецидив захворювання. Не потребується корекції дози для пацієнтів похилого віку, пацієнтів з порушеннями функції печінки і нирок.

Побічна дія. Нервова система: головний біль, запаморочення, загальна слабкість, м'язово-скелетні болі.

Травний тракт: нудота, блювання, диспепсія, анорексія, іноді булімія, запор.

Сечостатева система: периферичні набряки, анасарка, вагінальні кров'янисті виділення, вагінальні кровотечі.

Дерматологічні реакції: алергічний шкірний висип, кропивниця, потоншання волосся.

Серцево-судинна система: тромбофлебіт поверхневих та глибоких вен.

Ендокринна система: зниження або підвищення маси тіла, посилення потовиділення.

Протипоказання. Гіперчутливість до активної речовини або компонента препарату, передменопаузальный період, ниркова недостатність (кліренс креатиніну менше 10 мл/хв), тяжкі захворювання печінки, вагітність, період лактації, дитячий вік.

Передозування. У випадку передозування зростає ризик посилення побічних ефектів. У випадку передозування - терапія симптоматична і підтримуюча.

Особливості застосування. Під час лікування слід дотримуватися обережності при керуванні транспортними засобами і роботі з потенційно небезпечними механізмами, а також при виконанні інших видів діяльності, які потребують підвищеної уваги, оскільки можуть спостерігатися загальна слабість і запаморочення.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відзначається клінічно значимої взаємодії летрозолу при одночасному застосуванні з варфарином, циметидином, омепразолом, фуросемідом, барбітуратами, бензодіазепінами, нестероїдними протизапальними препаратами, парацетамолом.

Досвіду застосування в комбінації з іншими протипухлинними препаратами немає.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Термін придатності - 3 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. По 10 таблеток у контурній чарунковій упаковці; по 3 контурні чарункові упаковки в пачці.

Виробник. ВАТ «Фармак».

Адреса. Україна, 04080, м. Київ, вул. Фрунзе, 63.


ЛЄТРОМАРА так же ищут как:
ЛЄТРОМАРА отзывы - инструкция ЛЄТРОМАРА - описание препарата ЛЄТРОМАРА - побочные эффекты ЛЄТРОМАРА - применение препарата ЛЄТРОМАРА - отзывы ЛЄТРОМАРА - описание ЛЄТРОМАРА - купить ЛЄТРОМАРА - подробная иформация ЛЄТРОМАРА

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100