Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

Health Portal » Cправочник лекарств » ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА

ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА

Розчин для ін'єкцій, 10 мг/мл по 5 мл або 10 мл у флаконах № 1


Производитель:АТ Фармацевтичний завод ТЕВА


Міжнародна назва:Calcium folinate


ATC класифікація:V03AF03


Русское название:ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА


IHCTPУKЦIЯ
для мeдичнoгo зacтocyвaння пpeпapaтy
ЛЕЙКОВОРИН
-ТЕВА
(
LEUCOVORIN-TEVA)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:Calcium folinate; 5-форміл-5,6,7,8-тетрагідрофолієва кислота;

основні фізико-хімічні властивості:жовтий прозорий розчин;

склад:1 мл розчину містить 10 мг кальцію фолінату;

допоміжні речовини: натрію хлорид, натрій гідроксид, розведена 1:20 кислота хлористоводнева, вода для ін'єкцій.

Форма випуску.Розчин для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група.Засоби, що застосовуються для усунення токсичних ефектів протипухлинної терапії. Код АТС V03AF03.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Лейковорин-ТЕВА похідне метаболіту тетрагідрофолієвої кислоти, відновлена форма фолієвої кислоти. Тетрагідрофолієва кислота як кофермент бере участь у синтезі нуклеїнових кислот. Препарат застосовують як антидот лікарських засо­бів - інгібіторів дегідрофолатредуктази (антагоністів фолієвої кислоти - метотрексату, піриметаміну, триметоприму), оскільки метаболізм Лейковорину-ТЕВА здійснюється без участі цього ферменту. У зв'язку з відмінностями у механізмах транспорту препарату через мембрани здорових та пухлинних клітин захисна дія Лейковорину-ТЕВА при терапії антиметаболітами проявляється вибірково відносно здорових клітин. Чинить лікувальний ефект при мегалобластній анемії, cпричиненій дефіцитом фолієвої кислоти.

Фармакокінетика. В організмі Лейковорин-ТЕВА швидко та інтенсивно метаболізується з утворенням інших похідних тетрагідрофолієвої кислоти, включаючи 5‑метилтетрагідрофолат, який є головною транспортною та депо-формою фолатів в організмі.

Після внутрішньом'язового введення терапевтичний ефект розвивається через 10-20 хв, після внутрішньовенного введення - менш ніж через 5 хв, пік концентрації у плазмі крові - в середньому через 10 хв після введення. Парентеральне введення та прийом внутрішньо дають однаковий біологічний ефект. Тетрагідрофолієва кислота та її деривати розподіляються у всіх тканинах; печінка містить майже половину загальної кількості фолатів в організмі. Фолати в помірній кількості проникають крізь ГЕБ. Лейковорин-ТЕВА метаболізується в печінці головним чином з утворенням активного 5-метилтетрагідрофолату. Протягом 30 хв. після внутрішньовенного введення метаболізується 66%, після внутрішньом'язового — 72% Лейковорину-ТЕВА. Період напіввиведення препарату після внутрішньом'язового та внутрішньовенного введень становить 6,2 год Тривалість дії - 3-6год незалежно від шляху введення. Лейковорин-ТЕВА виводиться переважно з сечею (80 - 90% від введеної дози) у вигляді метаболітів. Приблизно 5 - 8% препарату виділяється з калом.

Показання для застосування. Лікування і профілактика інтоксикації, спричиненої антагоністами фолієвої кислоти (метотрексат, піриметамін або триметоприм), у тому числі як протекторний засіб після високодозової терапії метотрексатом у хворих на остеогенну саркому; при паліативному лікуванні поширеного раку колоректального відділу кишечнику (перед введенням 5-фторурацилу); лікування мегалобластної анемії; фолієводефіцитна анемія (у тому числі у новонароджених).

Спосіб застосування та дози. Введення після інфузії високих доз метотрексату

(12 - 15 мг/м2 протягом 4 год):

─ при нормальній елімінації метотрексату (рівень у плазмі крові через 24 год після інфузії приблизно 1 мкМ, через 48 год - 1 мкМ, через 72 год - менше 0,2 мкМ). Лейковорин-ТЕВА вводять у дозі 15 мг (приблизно 10 мг/м2) кожні 4 год 10 разів через 24 год від початку інфузії метотрексату; при нудоті та блюванні - Лейковорин-ТЕВА вводять парентерально;

─ при уповільненому пізньому виведенні метотрексату (рівень у плазмі крові через 72 год після інфузії - більше 0,2 мкМ, через 96 год - більше 0,05 мкМ) Лейковорин-ТЕВА вводять у дозі 15 мг внутрішньом'язово або внутрішньовенно кожні 6 год до зниження рівня метотрексату нижче 0,05 мкМ;

─ при уповільненому ранньому виведенні метотрексату і/або гострій нирковій недостатності (через 24 год рівень метотрексату в сироватці крові 50 мкМ або вищий, через 48 год - 5 мкМ або вищий; рівень креатиніну у крові через 24 год після введення метотрексату підвищується на 100% або вище). Лейковорин-ТЕВА вводять у дозі 150 мг внутрішньовенно кожні 3 год до зниження рівня метотрексату нижче 1 мкМ, потім по 15 мг внутрішньовенно кожні 3 год до зниження рівня метотрексату нижче 0,05 мкМ. Під час лікування визначають рівень креатиніну та метотрексату в сироватці крові не менше 1 разу на добу. Введення Лейковорину-ТЕВА, гідратацію та залуження сечі (рН 7,0) продовжують доти, доки рівень метотрексату не стане меншим 0,05 мкМ.

Дозу для дітей призначають із розрахунку 10 мг/м2.

У разі виражених проявів токсичності терапію Лейковорином-ТЕВА продовжують додатково протягом 24 год (всього 14 послідовних доз за 84 год).

При анемії, спричиненій дефіцитом фолієвої кислоти (у тому числі у новонароджених), Лейковорин-ТЕВА вводять парентерально щоденно у дозі до 1 мг.

При мегалобластній анемії дітям і дорослим вводять парентерально щоденно у дозі 3 - 6 мг.

При раку колоректального відділу кишечнику Лейковорин-ТЕВА в дозі 200 мг/м2 вводять внутрішньовенно повільно безпосередньо перед внутрішньовенним введенням

5-фторурацилу в дозі 370 мг/м2 щоденно протягом 5 днів. Повторні курси проводять з інтервалом 4 тижні, коректуючи дозу 5‑фторурацилу залежно від чутливості до препарату.

Для приготування розчину у флакон з препаратом додають 5 мл стерильної води для ін'єкцій, яка містить 0,9% бензилового спирту. Приготований розчин залишається стабільним протягом 7 днів. Якщо для розчинення використовують звичайну воду для ін'єкцій, невикористаний розчин зберіганню не підлягає.

Побічна дія. Можливі кропив'янка, розвиток анафілактичного шоку. Описані

випадки розвитку тромбоцитозу у хворих, які отримували Лейковорин-ТЕВА в поєднанні

з внутрішньоартеріальною інфузією метотрексату.

Протипоказання. Мегалобластна анемія, обумовлена дефіцитом вітаміну В12. Гіперчутливість до компонентів препарату.

Передозування. Фолієва кислота має низьку токсичність; не відзначено побічних ефектів у дорослих після прийому в дозі 400 мг/добу протягом 5 місяців або 10 мг/добу протягом 5 років. Передозування Лейковорину-ТЕВА може нівелювати хіміотерапевтичну дію антагоністів фолієвої кислоти.

Особливості застосування. При передозуванні антагоністів фолієвої кислоти лікування Лейковорином-ТЕВА потрібно починати якомога раніше, оскільки ефективність антитоксичної дії препарату при призначенні у пізній строк передозування знижується.

Уповільнення елімінації метотрексату може бути пов'язане із затримкою рідини (набряки, асцит, плеврит), нирковою недостатністю або неадекватною гідратацією під час лікування. У таких випадках показане триваліше застосування Лейковорину-ТЕВА у високих дозах. При призначенні Лейковорину-ТЕВА в дозах, що перевищують рекомендовані для перорального прийому, препарат слід вводити внутрішньовенно.

Ліофілізована форма Лейковорину-ТЕВА містить як консервант бензиловий спирт і її не варто застосовувати у дітей віком до 1 року.

Вагітним препарат призначають лише за абсолютними показаннями. З обережністю призначають у період грудного вигодовування, більш безпечніше буде припинення годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Лейковорин-ТЕВА у високих дозах може послаблювати протисудомну дію фенобарбіталу, фенітоїну та примідону та збільшувати частоту епілептичних нападів, особливо у дітей. Лейковорин-ТЕВА може посилювати токсичні ефекти 5-фторурацилу, що потребує корекції дози останнього. Лейковорин-ТЕВА у високих дозах може знижувати ефективність метотрексату при його інтралюмбальному введенні.

Умови та термін зберігання.Зберігати при температурі від +2°С до +8°С у захищеному від світла і недоступному для дітей місці. Термін придатності - 3 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. Флакони по 5 мл або 10 мл розчину для ін'єкцій.

Виробник.АТ Фармацевтичний завод ТЕВА, Угорщина
(TEVA Pharmaceutical Works Co. Ltd., Hungary).

Адреса.4042 Дебрецен, вул. Паллагі, 13, Угорщина (Pallagi str. 13, H-4042 Debrecen, Hungary). Тел.: 36-52-342-121. Факс: 36-52-416-399.


ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА так же ищут как:
ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА отзывы - инструкция ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - описание препарата ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - побочные эффекты ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - применение препарата ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - отзывы ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - описание ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - купить ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА - подробная иформация ЛЕЙКОВОРИН-ТЕВА

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100