Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    КАРБОПЛАТИН

    загрузка...

    Розчин для ін'єкцій, 10 мг/мл по 5 мл або по 45 мл у флаконах № 1


    Производитель:Напрод Лайф Саінсис Пвт. Лтд.


    Міжнародна назва:Carboplatin


    ATC класифікація:L01XA02


    Русское название:КАРБОПЛАТИН


    для медичного застосування препарату

    КАРБОПЛАТИН

    (CARBOPLATIN)

    Склад.

    Діюча речовина: 1 мл розчину містить карбоплатину 10 мг;

    допоміжні речовини:маніт (Е 421), вода для ін'єкцій.

    Лікарська форма. Розчин для ін'єкцій.

    Фармакотерапевтична група.Антинеопластичні засоби. Сполуки платини.

    Код АТС L01X А02.

    Клінічні характеристики.

    Показання.Епітеліальний рак яєчників і дрібноклітинний рак легенів (у вигляді монотерапії або в комбінації з іншими антинеопластичними засобами).

    Протипоказання. Підвищена чутливість до карбоплатину та інших препаратів, що містять платину; тяжке пригнічення функції кістковомозкового кровотворення; недавня значна крововтрата; вагітність; період годування груддю; тяжкі порушення функції печінки та нирок (швидкість клубочкової фільтрації <30 мл/хв); порушення слуху; дитячий вік до 18 років.

    Спосіб застосування та дози. Карбоплатин призначають у дозі 400 мг/м2 поверхні тіла у вигляді внутрішньовенної інфузії. Тривалість введення - від 15 хв до 1 години. Наступний курс терапії призначають не раніше ніж через 4 тижні. Пацієнтам, які належать до групи ризику (яким раніше призначали препарати з активною мієлосупресивною дією та/або променеву терапію, а також хворим із загальним незадовільним станом здоров'я), Карбоплатин призначається у початковій дозі 300-320 мг/м2 поверхні тіла. При наявності у пацієнтів порушень функції нирок дози Карбоплатину необхідно зменшувати відповідно до швидкості клубочкової фільтрації.

    Кліренс креатиніну Дози карбоплатину

    40 мл/хв 400 мг/м2 поверхні тіла

    20-39 мл/хв 250 мг/м2 поверхні тіла

    0-19 мл/хв 150 мг/м2 поверхні тіла

    При лікуванні пацієнтів літнього віку (старше 60 років) дози Карбоплатину слід коригувати залежно від загального стану здоров'я. У разі застосування у комбінації з іншими протипухлинними препаратами призначаються низькі дози препарату.

    Підготовка розчину для внутрішньовенного введення.Безпосередньо перед застосуванням кожен флакон препарату Карбоплатин розводять 5% розчином глюкози або 0,9% розчином натрію хлориду для інфузій до концентрації Карбоплатину не вище 0,5 мг/мл.

    Слід уникати контакту розчинів Карбоплатину з ін'єкційними голками та іншим обладнанням, що містить алюміній (може випадати осад).

    Побічні реакції.

    З боку системи кровотворення. Основним проявом токсичності Карбоплатину, що обмежує дозу, є пригнічення кровотворення. Тромбоцитопенія (кількість тромбоцитів нижче 50х109/л) спостерігається у 25 % хворих, нейтропенія (кількість гранулоцитів нижче 1х109) - у 16 % хворих, лейкопенія (кількість лейкоцитів нижче 2х109/л) - у 15 % хворих. Максимальне зниження показників звичайно відмічається на 21-й день при монохіміотерапії. На 28-й день у 90 % хворих кількість тромбоцитів відновлюється і становить 100х109/л і вище, у 74 % хворих кількість нейтрофілів є більшою за 2х109/л, у 67 % хворих кількість лейкоцитів становить вище 4х109/л. У хворих з порушеною функцією нирок пригнічення кровотворення зазвичай виразніше. У хворих з високим ступенем тяжкості загального стану також спостерігається підвищена частота лейкопенії і тромбоцитопенії. Частота виникнення анемії підвищується зі збільшенням дози Карбоплатину, що вводиться. У деяких випадках пацієнтам, які одержують терапію Карбоплатином, може знадобитися переливання крові. Пригнічення функції кісткового мозку може бути більш вираженим при застосуванні Карбоплатину у комбінації з іншими препаратами, які токсично впливають на кістковий мозок, або з променевою терапією.

    З боку травної системи і печінки. Блювання виникає приблизно у 65 % хворих, при цьому в однієї третини цих хворих воно різко виражене. Нудота без блювання зустрічається додатково у 10 - 15 % хворих. Нудота і блювання звичайно припиняються через 24 години від початку лікування, симптоми можна контролювати протиблювотними засобами. Блювання частіше спостерігається при введенні препарату у комбінації з іншими еметогенними лікарськими засобами. Інші шлунково-кишкові явища, що часто спостерігаються: біль у животі (17 %), діарея (6 %) і запори (6 %).

    Відхилення функціональних тестів печінки від норми (у т.ч. АЛТ, загального білірубіну і лужної фосфатази) можуть спостерігатись у хворих з нормальними вихідними показниками. Ці порушення, як правило, не виражені й оборотні приблизно у половині випадків, хоча наявність метастатичної пухлини у печінці може ускладнювати правильну оцінку в багатьох випадках.

    З боку ЦНС, периферичної нервової системи та органів чуття.Периферичні нейропатії спостерігаються у невеликої кількості пацієнтів, яких лікують Карбоплатином. Найчастіше спостерігались слабкі парестезії. Ризик розвитку периферичної нейропатії збільшується у хворих старше 65 років. Хоча загальна частота периферичних неврологічних побічних явищ, пов'язаних із Карбоплатином, є низькою, тривала терапія препаратом може призвести до кумулятивної нейротоксичності. Можлива зміна смакових відчуттів.

    З боку органа зору. Порушення зору може спостерігатись при застосуванні карбоплатину у підвищених дозах. Як правило, зір поновлюється повністю або значною мірою після припинення застосування високих доз.

    З боку органа слуху. Зниження гостроти слуху, шум у вухах. При лікуванні Карбоплатином пацієнтів зі зниженою гостротою слуху внаслідок лікування цисплатином їхній слух може ще погіршитися.

    З боку нирок. Розвиток порушень з боку функціональних тестів нирок не є розповсюдженим явищем при терапії карбоплатином. Рівень кліренсу креатиніну - найінформативніший показник функції нирок у хворих, які одержують Карбоплатин, і є найефективнішим тестом для кореляції кліренсу препарату і пригнічення функції кісткового мозку.

    З боку електролітного балансу. У деяких хворих можуть спостерігатися аномально низькі показники електролітів у сироватці крові. Ці порушення рідко виявляються клінічними симптомами, і додаткове введення електролітів при терапії Карбоплатином звичайно не потрібне.

    З боку репродуктивної системи.Можливі азооспермія та аменорея.

    Алергічні реакції. Підвищена чутливість до Карбоплатину розвивається у поодиноких випадках і виявляється у формі еритематозних висипань, свербежу і пропасниці, артеріальної гіпотензії; зрідка - анафілаксії, ангіоедеми, анафілактоїдних реакцій, у т. ч. бронхоспазму, набряку обличчя, кропив'янки.

    Інфекції та інвазії.Можливі інфекційні ускладнення.

    Інші. Часто спостерігаються біль у місці введення та астенія; рідко - алопеція, мукозити; дуже рідко - гемолітичний уремічний синдром.

    Передозування.Антидот до препарату Карбоплатин не існує. Передозування зазначеного препарату може призводити до розвитку вираженої мієлосупресії та/або недостатності функції печінки. При виникненні ускладнень показано проведення адекватної симптоматичної терапії (з огляду на можливі токсичні прояви).

    Застосування у період вагітності або годування груддю.Карбоплатин може спричиняти порушення розвитку плода, тому препарат не застосовують у період вагітності. Жінкам дітородного віку під час лікування препаратом необхідно рекомендувати користуватися надійними засобами контрацепції. Під час лікування Карбоплатином годування груддю припиняють.

    Діти. Немає достатнього досвіду щодо застосування препарату для лікування дітей, тому Карбоплатин не призначають пацієнтам цієї вікової категорії.

    Особливі заходи безпеки.

    1. Карбоплатин треба застосовувати під контролем лікаря, який має досвід застосування протипухлинних хіміотерапевтичних препаратів.

    2. При приготуванні та введенні розчину препарату, як і при роботі з іншими протипухлинними засобами, необхідно дотримуватися обережності і користуватися рукавичками. У разі потрапляння розчину препарату на шкіру або слизові оболонки слід негайно і ретельно змити розчин зі шкіри водою з милом, а слизові промити водою.

    Особливості застосування. Запобіжні заходи під час роботи з препаратом.

    1. Пригнічення функції кісткового мозку залежить від дози Карбоплатину і може призвести до розвитку інфекції та/чи тяжкої кровотечі.

    2. Частоту та інтенсивність блювання при застосуванні карбоплатину можна зменшити за допомогою протиблювотних засобів.

    3. У разі виникнення симптомів, подібних до анафілактичних, у перші хвилини введення Карбоплатину застосовуються адренергічні препарати, кортикостероїди та антигістамінні засоби.

    Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.Залежно від індивідуальної чутливості, Карбоплатин може порушувати здатність керувати транспортними засобами та механізмами.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. При одночасному застосуванні з препаратами, що чинять мієлодепресивну, нефротоксичну, нейротоксичну або ототоксичну дію, можливо взаємне посилення токсичних ефектів. Цисплатин посилює нейро- і ототоксичність Карбоплатину. Слід уникати спільного призначення з аміноглікозидними антибіотиками. Карбоплатин не слід призначати одночасно з препаратами, які містять хелатні сполуки, оскільки вони теоретично можуть послаблювати протипухлинну дію Карбоплатину. Експериментально встановлено, що Карбоплатин діє синергічно з етопозидом і віндесином. Не допускати контакту розчинів Карбоплатину з ін'єкційними голками та іншим обладнанням, що містить алюміній (при контакті Карбоплатину з алюмінієм може випадати осад).

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Карбоплатин - неорганічна комплексна сполука платини; його біохімічні властивості подібні до властивостей алкілуючих біфункціональних сполук. Вступає в реакцію з нуклеофільними ділянками ДНК. Через утворення міжланкових і внутрішньоланкових зшивок у ДНК, а також зшивок ДНК-білок пригнічується синтез ДНК, РНК і білків. Протипухлинна дія карбоплатину не є специфічною щодо фаз клітинного циклу.

    Фармакокінетика. Після введення карбоплатину більша частина дози швидко виводиться з крові і виділяється, головним чином, із сечею протягом 6 годин. Частина препарату, що залишилася, виводиться двофазно, при цьому період напіввиведення препарату становить в середньому 2,5 години. Карбоплатин майже не зв'язується з білками плазми крові, внаслідок чого велика кількість вільного препарату в крові доступна для швидкого виведення. Ступінь виведення препарату із сечею вказує на те, що карбоплатин майже не затримується в тканинах організму. Основний шлях його виведення - нирки. У пацієнта з кліренсом креатиніну 60 мл/хв і вище екскретується 65 % від уведеної дози протягом 12 годин і 71 % від введеної дози - протягом 24 годин у формі карбоплатину. Лише 3-5 % від введеної платини виділяється із сечею в період 24-96 годин. У хворих із кліренсом креатиніну нижче 60 мл/хв загальний кліренс і нирковий кліренс карбоплатину знижуються пропорційно зниженню кліренсу креатиніну, тому при нирковій недостатності період напіввиведення карбоплатину із сироватки крові збільшений, що веде до підвищення мієлотоксичності. Отже, таким хворим дозу карбоплатину треба зменшити. Карбоплатин виводиться майже повністю за допомогою клубочкової фільтрації, і в канальцях нирок відмічається низька його концентрація, що пояснює незначний нефротоксичний ефект цього препарату порівняно з ефектом цисплатину.

    Карбоплатин має мутагенні властивості, чинить тератогенну та ембріотоксичну дію.

    Фармацевтичні характеристики.

    Основні фізико-хімічні властивості:прозорий, безбарвний або майже безбарвний розчин.

    Несумісність. Окільки алюміній може реагувати з карбоплатином, призводячи до утворення осаду або до втрати активності препарату, для приготування та введення розчину карбоплатину не рекомендується використовувати голки та інше обладнання для внутрішньовенного введення, що містять деталі з алюмінію.

    Розводити 5 % розчином глюкози. Не змішувати в одній ємкості з іншими препаратами.

    Термін придатності. 2 роки.

    Умови зберігання.Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С.

    Приготовлений розчин можна зберігати не більше 8 годин.

    Упаковка.По 5 мл або 45 мл розчину у флаконі, по 1 флакону в картонній коробці.

    Категорія відпуску.За рецептом.

    Виробник.Напрод Лайф Саінсис Пвт. Лтд., Індія.

    Місцезнаходження.G-17/1, MIDC, Тарапур Індастріал Еріа, Бойсар, Діст. Тейн-401506, Махараштра, Індія.


    КАРБОПЛАТИН так же ищут как:
    КАРБОПЛАТИН отзывы - инструкция КАРБОПЛАТИН - описание препарата КАРБОПЛАТИН - побочные эффекты КАРБОПЛАТИН - применение препарата КАРБОПЛАТИН - отзывы КАРБОПЛАТИН - описание КАРБОПЛАТИН - купить КАРБОПЛАТИН - подробная иформация КАРБОПЛАТИН

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100