Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ГОРОСТЕН®

Розчин для зовнішнього застосування 0,025 % по 30 мл, або по 100 мл, або по 400 мл у банках, по 2 мл у контейнерах № 10


Производитель:ТОВ "Юрія-Фарм", м. Київ


Міжнародна назва:Decamethoxin*


ATC класифікація:D08AJ10


Русское название:ГОРОСТЕН


для медичного застосування препарату

ГОРОСТЕН®

(HOROSTENUM)

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: декаметоксин;

100 мл розчину містить 0,025 г декаметоксину;

допоміжні речовини:етанол 96 %, гліцерин, цитралю розчин спиртовий 1 %, вода очищена.

Лікарська форма.Розчин для зовнішнього застосування.

Безбарвна, злегка опалесцентна рідина з запахом лимона.

Назва і місцезнаходження виробника.

ТОВ «Юрія-Фарм»

Україна, м. Київ, вул. М. Амосова, 10.

Тел./факс: (044) 275-01-08; 275-92-42.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезінфікуючі засоби.

Код ATC D08A J10.

Антисептичний препарат Горостен® чинить антимікробну, антивірусну, протигрибкову дію. В основі дії декаметоксину лежить вплив на мембрани мікробної клітини: декаметоксин руйнує надмембранний шар, розпушує мембрану, підвищує її проникність для великомолекулярних речовин. Оскільки на мембранних структурах фіксується більшість ферментів, декаметоксин змінює ензиматичну активність клітини, пригнічуючи ферментативні системи. Гідрофобний радикал декаметоксину сприяє максимальному зв'язуванню препарату з клітинною мембраною мікроорганізмів. Катіонний радикал декаметоксину спочатку зменшує, а потім нейтралізує заряд мікробної клітинної стінки. Декаметоксин не впливає на оболонки клітин людини, оскільки вони мають значно більшу довжину ліпідних радикалів, тому з ними не відбувається гідрофобної взаємодії. Декаметоксин справляє виражену бактерицидну дію на грампозитивні, грамнегативні аеробні та анаеробні мікроорганізми: стафілококи, стрептококи, дифтерійну і кишкову палички, сальмонели, протей, клебсієли, шигели, псевдомонади, клостридії, кампілобактерії, гарднерелли, хламідії, мікоплазми тощо. Декаметоксин також діє фунгіцидно на дріжджоподібні гриби, збудники епідермофітії, трихофітії, мікроспорії, деякі види пліснявих грибів (аспергіли, пеніцили), справляє вірусоцидну дію на ліпофільні віруси, у тому числі СНІДу, гепатиту.

Горостен® високоактивний щодо мікроорганізмів, стійких до антибіотиків (пеніцилін, хлорамфенікол, тетрацикліни, стрептоміцин, гентаміцин, неоміцин, новобіоцин, олеандоміцин, цефалоспорини, фторхінолони тощо).

Формування стійких до препарату Горостен® штамів мікроорганізмів не відбувається при тривалому застосуванні препарату. Бактеріостатичні (фунгістатичні) концентрації подібні до його бактеріцидних (фунгіцидних), вірусоцидних, спороцидних концентрацій.

У процесі використання препарату Горостен® підвищується чутливість антибіотикорезистентних мікроорганізмів до антибіотиків.

Гліцерин, що входить до складу препарату Горостен®, пом'якшує шкіру й у такий спосіб захищає її від подразнення при частому застосуванні навіть у людей із чутливою шкірою.

Препарат практично не всмоктується слизовими оболонками, шкірою і поверхнею рани, не фарбує шкіру, а цитраль додає йому приємного лимонного запаху.

Показання для застосування.

- Дезінфекція шкіри рук у персоналу медичних закладів, оброблення шкіри рук медперсоналу перед і після виконання медичних маніпуляцій.

- Оброблення ділянок шкіри, уражених стафілококовим і стрептококовим імпетиго і ділянок, що межують з ними.

- Знезаражування шкіри рук, у всіх випадках, пов'язаних із підвищеним ризиком інфікування та поширення небезпечних для здоров'я мікроорганізмів

- Оброблення мікротравм, протирання шкіри після депіляції та після гоління.

- Гігієнічна дезінфекція шкіри.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Особливі застереження.

Не допускати потрапляння препарату на слизові оболонки очей. При випадковому потраплянні в очі слід змити його великою кількістю проточної води.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Даних про протипоказання для зовнішнього застосування препарату у період вагітності немає. Не рекомендується для протирання сосків у період годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або під час роботи з іншими механізмами.

Препарат призначають лише для зовнішнього застосування, тому препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або під час роботи з іншими механізмами.

Діти.

Не застосовують дітям до 1 року.

Спосіб застосування та дози.

Призначається для зовнішнього застосування у вигляді протирань, примочок.

Руки ретельно миють проточною водою з милом, видаляють залишки мильної піни, витирають. Наливають у долоню 3-5 мл препарату Горостен® і ретельно розподіляють його по внутрішній і зовнішній поверхні кисті, міжпальцевих проміжках і навколонігтевих ділянках, нижній третині передпліччя протягом 1-2 хв. Після цього шкіру висушують.

Якщо руки попередньо не мили з милом, то оброблення препаратом Горостен® проводять двічі.

При загрозі появи пролежнів Горостен® втирають у ділянки шкіри за допомогою ватної кульки. При наявності пролежнів Горостен® застосовують у вигляді аплікацій.

Шкіру обличчя після гоління протирають тампоном або долонею, змоченими препаратом.

Передозування. У зв'язку із відсутністю системної абсорбції випадки передозування не відмічені.

Побічні ефекти.Можлива поява висипань на шкірі, подразнення яке зникає після припинення застосування.

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутись до лікаря!

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Горостен® відноситься до катіонних поверхнево-активних речовин, і тому він несумісний із милом та іншими аніонними сполуками (натрію лаурилсульфат, сапоніни), тому необхідно ретельно змити мило перед нанесенням препарату на шкіру.

Горостен® сумісний із препаратами, що містять катіонні поверхнево-активні речовини (бензалконію хлорид, етоній тощо).

Декаметоксин, що входить до складу препарату Горостен® підвищує чутливість антибіотикорезистентних мікроорганізмів до антибіотиків.

Підігрівання препарату Горостен® до 37-38 °С перед використанням значно підвищує його антимікробну ефективність.

Термін придатності. 2 роки.

Умови зберігання.Зберігати при температурі не вище 30°С у захищеному від світла і недоступному для дітей місці.

Упаковка.По 2 мл в одноразових контейнерах. По 30 мл, 100 мл, 400 мл у банках пластикових.

Категорія відпуску. Без рецепта.


ГОРОСТЕН® так же ищут как:
ГОРОСТЕН® отзывы - инструкция ГОРОСТЕН® - описание препарата ГОРОСТЕН® - побочные эффекты ГОРОСТЕН® - применение препарата ГОРОСТЕН® - отзывы ГОРОСТЕН® - описание ГОРОСТЕН® - купить ГОРОСТЕН® - подробная иформация ГОРОСТЕН®

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100