Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ГОНАЛ-Ф

Порошок ліофілізований для приготування розчину для ін'єкцій по 450 МО/0,75 мл (33 мкг/0,75 мл) у флаконах № 1 у комплекті з розчинником по 1 мл в попередньо заповнених шприцах № 1 та одноразовими шприцами № 6


Производитель:Індастрія Фармацевтика Сероно С.п.А.


Міжнародна назва:Follitropin alfa


ATC класифікація:G03GA05


Русское название:ГОНАЛ-Ф


для медичного застосування препарату

ГОНАЛ-фâ

(GONAL-fâ)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: фолітропін альфа (рекомбінантний людський фолікулостимулюючий гормон - р-лФСГ);

основні фізико-хімічні властивості: білий ліофілізований порошок у формі коржа;

склад:1 флакон містить 450 МО/0,75 мл (33 мікрограми/0,75 мл) або 1 050 МО/1,75 мл (77 мікрограмів/1,75 мл) фолітропіну альфа;

допоміжні речовини: сахароза, натрію гідрофосфат дигідрат, натрію дигідрофосфат моногідрат, кислота фосфорна концентрована, натрію гідроксид;

розчинник: вода для ін'єкцій, спирт бензиловий.

Форма випуску. Порошок для приготування розчину для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група. Гонадотропіни. Код АТС G03GA05.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.ГОНАЛ-фâ є препаратом фолікулостимулюючого гормону (ФСГ), який виробляється генно-інженерним методом з клітин яєчника китайського хом'яка.

У жінок найбільш важливим результатом парентерального введення ФСГ є розвиток дозрілого Граафова фолікула.

У ході клінічних випробувань хворі зі значною недостатністю ФСГ та лютеїнізуючого гормона (ЛГ) визначались за рівнем ендогенного ЛГ у крові < 1,2 МО/л, виміряного в центральній лабораторії. Проте слід взяти до уваги, що рівень ЛГ, виміряний у різних лабораторіях, може відрізнятись.

У чоловіків з недостатністю ФСГ застосування ГОНАЛУ-фâсумісно із людським хоріонічним гонадотропіном (лХГ) протягом щонайменше 4 місяців призводить до індукування сперматогенезу.

Фармакокінетика. Після внутрішньовенної ін'єкції час початкового напіввиведення ГОНАЛУ-фâ з міжклітинної рідини становить приблизно 2 години, а час кінцевого напіввиведення становить близько однієї доби. Рівноважний об'єм розподілу та загальний кліренс становлять, відповідно, 10 л та 0,6 л/год. Одна восьма частина дози ГОНАЛУ-фâвиводиться із сечею.

Після підшкірного введення абсолютна біодоступність становить приблизно 70%. Повторне введення ГОНАЛУ-фâпризводить до збільшення його акумуляції втричі, причому остання сягає рівноважного стану протягом 3-4 днів. Для жінок з пригніченою ендогенною секрецією гонадотропінів було показано, що ГОНАЛ-фâефективно стимулює фолікулярний розвиток і стероїдогенез, незважаючи на низький рівень ЛГ, який перебуває поза межею вимірювання.

Показання для застосування.

" Ановуляція (включаючи синдром полікістозних яєчників (СПКЯ) у жінок, що виявилися нечутливими до лікування кломіфену цитратом.

" Стимуляція розвитку багатьох фолікулів у пацієнток, які піддаються суперовуляції при застосуванні допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), таких як запліднення in vitro (IVF), трансфер гамети до фаллопієвої труби (GIFT) і трансфер зиготи до фаллопієвої труби (ZIFT).

" ГОНАЛ-фâразом з препаратом лютеїнізуючого гормону (ЛГ) рекомендований для стимуляції розвитку фолікулів у жінок із тяжкою недостатністю ЛГ та ФСГ(рівень ендогенного ЛГ у крові < 1,2 МО/л).

" ГОНАЛ-фâпоказаний для стимуляції сперматогенезу в чоловіків, які мають уроджений або набутий гіпогонадотропний гіпогонадизм, одночасно з терапією людським хоріонічним гонадотропіном (лХГ).

Спосіб застосування та дози.

Лікування ГОНАЛОМ-фâслід розпочинати під наглядом лікаря, який має досвід лікування безплідності.

ГОНАЛ-фâпризначений для підшкірного введення. Перед першим застосуванням препарату порошок необхідно розчинити у розчиннику, що додається. Препарат ГОНАЛ-фâу дозах 450 МО/0,75 мл (33 мікрограми/0,75 мл) та 1 050 МО/1,75 мл (77 мікрограмів/1,75 мл) не можна розчиняти вмістом будь-яких інших контейнерів з ГОНАЛОМ-фâ.

Рекомендації щодо дозування ГОНАЛУ-фâтакі ж, що застосовуються для ФСГ, виділеного із сечі. Клінічна оцінка ГОНАЛУ-фâпоказує, що його добові дози, режим застосування та процес моніторингу лікування не повинні відрізнятись від застосовуваних для препаратів, які містять виділений із сечі ФСГ. Проте, коли ці дози застосовували у порівняльному клінічному дослідженні ГОНАЛУ-фâта ФСГ, виділеного із сечі, ГОНАЛ-фâ виявився більш ефективним, ніж сечовий ФСГ, що виражалось в меншій загальній дозі та коротшому періоді лікування, які необхідні для досягнення преовуляторних умов. Для еквівалентних доз монодозових та багатодозових лікарських форм ГОНАЛУ-фâбула показана їх біоеквівалентність. Рекомендується суворо дотримуватись запропонованих початкових доз, вказаних нижче.

Жінки з ановуляцією (включаючи СПКЯ)

Метою терапії із застосуванням ГОНАЛУ-фâ є розвиток одного дозрілого Граафова фолікула, з якого після введення лХГ вивільниться яйцеклітина.

ГОНАЛ-фâможе бути призначений у вигляді курсу щоденних інўєкцій. У пацієнток, які мають менструації, лікування потрібно розпочинати впродовж перших 7 днів менструального циклу.

Лікування має бути адаптованим відповідно до індивідуальної реакції пацієнтки, яка оцінюється ультразвуковим дослідженням розміру фолікула та (або) рівнем секреції естрогенів. Звичайно застосовується режим, який розпочинається із введення 75-150 МО ФСГ щоденно зі збільшенням дози у разі необхідності, на 37,5 (краще) або на 75 МО з 7-ми або (краще) 14-ти денними інтервалами для отримання адекватної, але не надмірної реакції. Максимальна добова доза звичайно не перевищує 225 МО ФСГ. Якщо пацієнтка не реагує належним чином на лікування протягом 4 тижнів, цей лікувальний цикл припиняють і повторно розпочинають лікування з більшої, ніж у попередньому циклі, початкової дози.

Коли досягнуто оптимальної реакції, необхідно протягом 24-48 годин після останньої ін'єкції ГОНАЛУ-фâодноразово ввести від 5 000 до 10 000 МО лХГ. Пацієнтці рекомендується цього та наступного дня після введення лХГ мати статеві зносини. Альтернативно може бути проведено внутрішньоматкове запліднення (ВМЗ).

Якщо спостерігається надмірна реакція, лікування необхідно припинити та відмінити введення лХГ (див. розділ “Особливості застосування”). У наступному циклі лікування необхідно розпочати з дози, нижчої від застосовуваної у попередньому циклі.

Жінки, які піддаються оваріальній стимуляції для розвитку багатьох фолікулів перед проведенням заплідненняin vitro або інших допоміжних репродуктивних технологій

Режим лікування, який звичайно застосовується для суперовуляції, включає введення дози 150-225 МО ГОНАЛУ-фâщоденно, починаючи з 2-го або 3-го дня циклу. Лікування продовжують доти, доки не буде досягнуто адекватного фолікулярного розвитку (що оцінюється за сироватковим рівнем естрогенів та (або) за даними ультразвукового дослідження) за допомогою підбору дози відповідно до реакції пацієнтки, яка звичайно не перевищує 450 МО щоденно. Загалом належний фолікулярний розвиток досягається в середньому на 10-й день лікування (у межах від 5 до 20 днів).

Для індукування кінцевого дозрівання фолікулів через 24-48 годин після останньої ін'єкції ГОНАЛУ-фâпроводять разову ін'єкцію лХГ у дозі до 10 000 МО.

Для пригнічення різкого підйому ендогенного ЛГ та контролю за тонічним рівнем ЛГ сьогодні, звичайно, застосовують пригнічуючу регуляцію агоністами гонадотропін-рилізинг-гормону (Гн-РГ). За звичайним протоколом лікування введення ГОНАЛУ-фâрозпочинають приблизно через 2 тижні після початку лікування агоністом і продовжують їх сумісне введення до досягнення належного фолікулярного розвитку. Наприклад, після двох тижнів лікування агоністом починають вводити протягом перших 7 днів по 150-225 МО ГОНАЛУ-фâ.Потім дозу змінюють відповідно до реакції яєчників.

Загальний досвід застосування IVF свідчить, що в цілому частота успішного лікування залишається стабільною протягом перших чотирьох спроб і потім поступово знижується.

Жінки з ановуляцією, спричиненою тяжкою недостатністю секреції ЛГ та ФСГ

У жінок з недостатністю ЛГ та ФСГ (гіпогонадотропний гіпогонадизм) метою терапії із застосуванням ГОНАЛУ-фâв поєднанні з лютропіном альфа є розвиток єдиного Граафова фолікула, з якого після введення людського хоріонічного гонадотропіну (лХГ) вивільниться ооцит. ГОНАЛ-фâслід призначати у вигляді курсу щоденних ін'єкцій одночасно з введенням лютропіну альфа. Оскільки такі пацієнтки страждають на аменорею і мають низьку ендогенну секрецію естрогенів, лікування може бути розпочато в будь-який час.

Лікування повинно бути адаптованим до індивідуальної реакції пацієнтки відповідно до даних ультразвукового дослідження розміру фолікула та (або) рівня секреції естрогенів. Рекомендований режим розпочинається з введення 75 МО лютропіну альфа щоденно одночасно з 75-150 МО ФСГ.

Якщо є необхідність у збільшенні дози ФСГ, її найкраще змінювати з 7-14-денними інтервалами на 37,5-75 МО. Може бути прийнятним збільшення тривалості стимуляції протягом одного циклу до 5 тижнів.

Коли досягнуто оптимальної реакції, необхідно протягом 24-48 годин після останньої ін'єкції ГОНАЛУ-фâта лютропіну альфа одноразово ввести від 5 000 до 10 000 МО лХГ. Пацієнтці рекомендується цього та наступного дня після введення лХГ мати статеві зносини. Альтернативно може бути проведено внутрішньоматкове запліднення (ВМЗ).

Необхідно брати до уваги підтримку лютеальної фази, оскільки відсутність речовин з лютеотропною активністю (ЛГ/лХГ) після овуляції може спричинити передчасну недостатність жовтого тіла.

Якщо спостерігається надмірна реакція, лікування необхідно припинити та відмінити введення лХГ. У наступному циклі лікування необхідно розпочати з дози ФСГ, нижчої від застосовуваної у попередньому циклі.

Чоловіки з гіпогонадотропним гіпогонадизмом

ГОНАЛ-фâслід вводити у дозі 150 МО тричі на тиждень одночасно із введенням лХГ протягом щонайменше 4 місяців. Якщо після цього у пацієнта не буде спостерігатись реакція, комбіноване лікування може бути продовжене. Сучасний клінічний досвід свідчить про те, що для досягнення сперматогенезу за необхідності лікування можна продовжувати щонайменше до 18 місяців.

Інструкції із застосування

Препарат ГОНАЛ-фâу дозі 450 МО/0,75 мл (33 мікрограми/0,75 мл) необхідно розводити перед застосуванням у 1 мл розчинника, що додається.

Препарат ГОНАЛ-фâу дозі 1050 МО/1,75 мл (77 мікрограмів/1,75 мл) необхідно розводити перед застосуванням у 2 мл розчинника, що додається.

ГОНАЛ-фâ450 МО/0,75 мл або 1050 МО/1,75 мл не можна розводити вмістом будь-яких інших контейнерів з ГОНАЛОМ-фâ.

Шприц, який попередньо заповнений розчинником та додається до упаковки, повинен використовуватись лише для розчинення препарату, після чого його необхідно позбавитись відповідно до вимог місцевого законодавства. Набір шприців для введення, градуйованих в одиницях ФСГ, постачається в упаковці з ГОНАЛОМ-фâ. Альтернативно можна використовувати шприц об¢ємом 1 мл, градуйований у мл, з попередньо вставленою голкою для підшкірного введення. Кожний мл розведеного розчину містить 600 МО р-лФСГ.

У наведеній нижче таблиці подаються об'єми, рекомендовані для введення призначеної дози:

Доза (МО)

Об'єм (мл)

75

0,13

150

0,25

225

0,38

300

0,50

375

0,63

450

0,75

Індивідуальні флакони з одержаним розчином призначені для використання тільки одним пацієнтом. Пацієнт повинен розвести препарат та ввести його безпосередньо після одержання розчину. Наступну ін'єкцію слід робити в той же час наступного дня.

Розведений розчин не можна вводити, якщо він містить сторонні частки або не є прозорим.

Побічна дія.

Лікування жінок

Дуже поширені побічні ефекти (> 1/10)

" Оваріальні кісти.

" Місцеві реакції різного ступеня вираженості, від незначного до значного (біль, почервоніння, синці, набрякання та (або) подразнення у місці ін'єкції).

" Головний біль.

Поширені побічні ефекти (>1/100, < 1/10)

" Незначний або помірний синдром гіперстимуляції яєчників (СГСЯ).

" Біль у черевній порожнині та шлунково-кишкові симптоми, такі як нудота, блювання, діарея, абдомінальні коліки та здуття.

Нечасті побічні ефекти (>1/1 000, <1/100)

" Тяжкий СГСЯ.

Поодинокі побічні ефекти (>1/10 000, < 1/1 000)

" Перекручування яєчника, ускладнення СГСЯ.

Дуже поодинокі побічні ефекти (< 1/10 000)

" Тромбоемболія, звичайно пов'язана з тяжким СГСЯ.

" Незначні системні алергічні реакції (еритема, висип, набрякання обличчя, уртикарія, набряк, труднощі з диханням). Також повідомлялось про серйозні випадки алергічних реакцій, включаючи анафілактичні реакції.

" Прояви або погіршення стану при астмі.

Лікування чоловіків

Дуже поширені побічні ефекти (> 1/10)

" Місцеві реакції різного ступеня вираженості, від незначного до значного (біль, почервоніння, синці, набрякання та (або) подразнення у місці ін'єкції).

Поширені побічні ефекти (>1/100, < 1/10)

" Гінекомастія, варикоцеле.

" Акне.

" Збільшення маси тіла.

Протипоказання.

ГОНАЛ-фâне можна застосовувати:

" при підвищеній чутливості до фолітропіну альфа, ФСГ або будь-яких допоміжних речовин;

" за наявності пухлин гіпоталамуса або гіпофіза,

а також жінкам:

" зі збільшеними яєчниками або з кістами, не пов'язаними із синдромом полікістозних яєчників;

" з гінекологічними кровотечами неясної етіології;

" з карциномами яєчників, матки або молочних залоз.

ГОНАЛ-фâне слід застосовувати, якщо неможливо отримати ефективної реакції, наприклад,

у жінок

" з первинною недостатністю яєчників;

" з вадами статевих органів, несумісними з вагітністю;

" з фіброїдними пухлинами матки, несумісними з вагітністю;

у чоловіків

" з первинною недостатністю сім'яників.

Передозування.

Прояви передозування ГОНАЛУ-фâне відомі, проте не можна виключати можливості розвитку синдрому гіперстимуляції яєчників, який описаний в розділі «Особливості застосування».

Особливості застосування.

ГОНАЛ-фâпроявляє значну гонадотропну активність, яка здатна спричинити помірні або виражені побічні реакції, тому він може застосовуватись тільки лікарями, добре обізнаними з проблемами неплідності та її лікуванням.

Терапія гонадотропінами потребує певних часових зобов'язань від лікарів та інших медичних працівників, а також відповідної апаратури для моніторингу лікування. У жінок безпечне та ефективне застосування ГОНАЛУ-фâпередбачає регулярний моніторинг реакції яєчників за допомогою ультразвукового дослідження, краще з одночасним визначенням рівня естрадіолу в сироватці крові. Реакція хворих на введення ФСГ має індивідуальний характер, причому деякі хворі реагують на ФСГ дуже слабко. Для лікування як жінок, так і чоловіків потрібно застосовувати найнижчу ефективну дозу відповідно до мети лікування.

Самостійне введення ГОНАЛУ-фâможуть виконувати лише досвідчені, належним чином підготовлені пацієнти, які мають можливість консультуватись із фахівцем у разі необхідності. При навчанні пацієнтів самостійно вводити препарат особливу увагу слід приділяти інструкціям для застосування багатодозових форм лікарського препарату.

Оскільки даний препарат призначений для багаторазового використання, пацієнту слід надати чіткі інструкції, які б унеможливлювали його неправильне застосування.

Завдяки можливості розвитку місцевих реакцій на бензиловий спирт, ін'єкцію не можна виконувати в те ж місце, що і в попередні дні.

Першу ін'єкцію ГОНАЛУ-фâнеобхідно виконувати під безпосереднім наглядом медичного працівника.

Пацієнтів з порфірією або випадками порфірії у сім'ї слід ретельно контролювати протягом лікування ГОНАЛОМ-фâ. Перші ознаки розвитку цього стану або його погіршення можуть потребувати відміни лікування.

ГОНАЛ-фâмістить менше 1 ммоля натрію (23 мг) в одній дозі, тобто він практично не містить натрію.

Застосування для лікування жінок

Перед початком лікування неплідному подружжю необхідно пройти обстеження щодо існуючих та ймовірних протипоказань до вагітності. Зокрема, пацієнтів необхідно обстежити щодо наявності гіпотиреозу, недостатності надниркових залоз, гіперпролактинемії і пухлин гіпофіза або гіпоталамуса та призначити відповідне специфічне лікування.

У пацієнток, які піддаються стимуляції росту фолікулів у рамках лікування ановуляторної неплідності або для процедур ДРТ, може спостерігатись збільшення яєчників або розвиток гіперстимуляції. Дотримання рекомендованого дозування та режиму введення ГОНАЛУ-фâ, а також ретельний моніторинг терапії знизять частоту подібних явищ. Точна інтерпретація показників фолікулярного розвитку та дозрівання потребує залучення фахівця, який має досвід тлумачення відповідних тестів.

У клінічних випробуваннях було показане посилення чутливості яєчників до дії ГОНАЛУ-фâпри одночасному введенні лютропіну альфа. Якщо збільшення дози ФСГ вважається необхідним, його треба проводити з 7-14-денними інтервалами зі збільшенням на дози 37,5-75 МО.

Безпосереднього порівняння застосування ГОНАЛУ-фâ/ЛГ та людського менопаузального гонадотропіну (лМГ) не проводилось. Порівняння з попередніми даними дає можливість припустити, що частота овуляцій, отримана при застосуванні ГОНАЛУ-фâ/ЛГ, подібна до одержаної з лМГ.

Синдром гіперстимуляції яєчників (СГСЯ)

СГСЯ - це медичне явище, яке відрізняється від неускладненого збільшення яєчників. СГСЯ - це синдром, який виявляє себе наростанням ступеня тяжкості. Він включає значне збільшення яєчників, високі сироваткові рівні статевих стероїдів та зростання судинної проникності, яке може призвести до накопичення рідини в черевній, плевральній та, зрідка, в перикардіальній порожнині.

У тяжких випадках СГСЯ може спостерігатись така симптоматика: біль і розтягнення в черевній порожнині, значне збільшення яєчників, збільшення маси тіла, задишка, олігурія та шлунково-кишкові симптоми, включаючи нудоту, блювання та діарею. При клінічному обстеженні можуть бути виявлені гіповолемія, згущення крові, електролітний дисбаланс, асцити, гемоперитонеум, плевральні виливи, гідроторакс, гострий легеневий дистрес і тромбоемболічні явища. Дуже рідко, тяжкий СГСЯ може бути ускладнений легеневою емболією, ішемічним інсультом та інфарктом міокарда.

Надмірна реакція яєчників на застосування гонадотропінів рідко спричиняє розвиток СГСЯ, доки для ініціації овуляції не вводиться лХГ. Отже, у випадках оваріальної гіперстимуляції розумно відмінити введення лХГ і порадити пацієнтці утриматись від статевих зносин або застосовувати бар'єрний метод контрацепції впродовж щонайменше 4 днів. СГСЯ може швидко прогресувати (від 24 годин до декількох днів) і стати серйозним медичним ускладненням. Отже, пацієнток слід спостерігати протягом двох тижнів після введення лХГ.

Для зменшення ризику розвитку СГСЯ або багатоплідних вагітностей рекомендується контролювати лікування ультразвуковими дослідженнями та визначенням рівня естрадіолу в крові. При ановуляції ризик СГСЯ та багатоплідної вагітності збільшується при рівні естрадіолу в крові, вищому ніж 900 пг/мл (3 300 пмоль/л), і за наявності більше ніж 3 фолікулів діаметром 14 мм або більше. При ДРТ підвищений ризик СГСЯ спостерігається при сироватковому рівні естрадіолу, вищому ніж 3 000 пг/мл (11 000 пмоль/л), та за наявності 20 або більше фолікулів діаметром 12 мм або більше. Якщо рівень естрадіолу перевищує 5 500 пг/мл (20 200 пмоль/л), а загальна кількість фолікулів становить 40 або більше, необхідно відмінити введення лХГ.

Дотримання рекомендованих доз ГОНАЛУ-фâ, режиму введення та проведення ретельного моніторингу терапії знизять частоту оваріальної гіперстимуляції та багатоплідних вагітностей (див.розділи“Спосіб застосування та дози” та “Побічна дія”).. При застосуванні ДРТ частоту гіперстимуляції може зменшити видалення всіх фолікулів до овуляції.

СГСЯ може бути більш тяжким і більш тривалим при настанні вагітності. Найчастіше СГСЯ спостерігається після припинення гормонального лікування та досягає максимальної частоти приблизно через 7 - 10 днів після лікування. Звичайно СГСЯ проходить спонтанно з настанням менструації.

Якщо спостерігається СГСЯ у тяжкій формі, лікування гонадотропінами необхідно припинити, якщо воно ще продовжується, пацієнтку слід госпіталізувати та розпочати специфічну терапію СГСЯ.

Даний синдром частіше спостерігається у хворих із синдромом полікістозних яєчників.

Багатоплідна вагітність

Багатоплідна вагітність, особливо вищого порядку, характеризується підвищеним ризиком несприятливого результату пологів і перинатального періоду.

У пацієнток, які піддаються індукції овуляції із застосуванням ГОНАЛУ-фâ, частота багатоплідних вагітностей є підвищеною порівняно із природним заплідненням. Більшість множинних запліднень представлена двійнями. Для зниження ризику багатоплідної вагітності рекомендований ретельний моніторинг оваріальної реакції.

У пацієнток, які піддаються процедурам ДРТ, ризик багатоплідної вагітності пов'язаний головним чином з кількістю пересаджених ембріонів, їх якістю та віком пацієнтки.

Пацієнтки повинні бути поінформовані про потенційний ризик багатоплідної вагітності до початку лікування.

Втрата вагітності

Частота випадків втрати вагітності внаслідок викидня або передчасних пологів вища у пацієнток, які піддаються стимуляції росту фолікулів або ДРТ, ніж при природному заплідненні.

Позаматкова вагітність

Жінки із захворюваннями труб в анамнезі мають ризик позаматкової вагітності незалежно від того, чи вона настала внаслідок спонтанного запліднення або лікування неплідності. Повідомлялось, що поширеність позаматкової вагітності після проведення IVF становить від 2 до 5% порівняно з 1-1,5% у загальній популяції.

Новоутворення репродуктивної системи

Є повідомлення про розвиток новоутворень, як доброякісних, так і злоякісних, в яєчниках та інших органах репродуктивної системи жінок, які для лікування неплідності застосовували декілька лікарських препаратів. Ще не з'ясовано, чи збільшує лікування гонадотропінами початковий ризик розвитку таких пухлин у неплідних жінок.

Уроджені вади

Поширеність уроджених вад після ДРТ може бути трохи вищою, ніж після спонтанного запліднення. Вважають, що це є наслідком різниці в характеристиках батьків (наприклад, їхній вік, якість сперми) та багатоплідних вагітностей.

Тромбоемболічні явища

У жінок, для яких у цілому встановлені фактори ризику розвитку тромбоемболічних явищ, такі як індивідуальні або сімейні випадки, лікування гонадотропінами може призвести до подальшого підвищення ризику. У таких жінок необхідно оцінити перевагу застосування гонадотропінів над ризиком розвитку подібних явищ. Проте слід відзначити, що власне вагітність збільшує ризик тромбоемболічних ускладнень.

Застосування для лікування чоловіків

Підвищені ендогенні рівні ФСГ є показником первинної тестикулярної недостатності. Такі пацієнти нечутливі до терапії ГОНАЛОМ-фâ/лХГ.

Для оцінки реакції на лікування рекомендується проводити аналіз сім'яної рідини через 4 - 6 місяців після початку лікування.

Вагітність і лактація.

Показань до застосування ГОНАЛУ-фâпри вагітності немає. Після клінічного застосування гонадотропінів в рамках контрольованої оваріальної гіперстимуляції не повідомлялось про тератогенний ризик. У випадку застосування препарату в період вагітності клінічних даних для виключення тератогенного ефекту рекомбінантного ФСГ недостатньо. Проте досі не повідомлялось про випадки розвитку уроджених вад. У дослідженнях на тваринах тератогенного ефекту не спостерігалось.

ГОНАЛ-фâ не показаний при годуванні груддю. В період лактації прогноз щодо оваріальної стимуляції несприятливий через секрецію пролактину.

Вплив на здатність керувати автотранспортом та працювати зі складними механізмами.

Досліджень щодо впливу на здатність керувати автомобілем та працювати зі складними механізмами не проводилось.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Одночасне застосування ГОНАЛУ-фâ з іншими препаратами, які застосовуються для стимуляції овуляції (наприклад лХГ, кломіфену цитрат), може потенціювати фолікулярну реакцію, тоді як сумісне застосування агоністів Гн-РГ для індукування десенсибілізації гіпофіза може призвести до збільшення дозування ГОНАЛУ-фâ, необхідного для досягнення адекватної оваріальної реакції. Ні про які інші клінічно значущі лікарські взаємодії при терапії ГОНАЛОМ-фâ не повідомлялось.

ГОНАЛ-фâ не можна вводити у вигляді суміші з іншими лікарськими препаратами в одній ін'єкції.

Умови та термін зберігання.

До розчинення препарат слід зберігати при температурі не вище 25 оС у недоступному для дітей місці, в оригінальній упаковці для захисту від світла.

Готовий розчин слід зберігати при температурі не вище 25 оС. Не заморожувати. Зберігати в оригінальному контейнері. Відкритий флакон можна використовувати впродовж 28 днів. Після 28 днів від невикористаного розчину слід позбавитись.

Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначенного на упаковці.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 450 МО/0,75 мл (33 мікрограми/0,75 мл) у флаконах № 1 у комплекті з попередньо заповненим шприцом з 1 мл бактеріостатичного розчинника № 1 та 6 шприцами з голками для одноразового використання, градуйованими у міжнародних одиницях ФСГ.

Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 1 050 МО/1,75 мл (77 мікрограмів/1,75 мл) у комплекті з попередньо заповненим шприцом з 2 мл бактеріостатичного розчинника № 1 та 15 шприцами з голками для одноразового використання, градуйованими у міжнародних одиницях ФСГ.

Виробник. Індастрія Фармацевтика Сероно С.п.А., Італія/

Industria Farmaceutica Serono S.p.A., Italy.

Адреса. Zona Industriale di Modugno

70123 Barі - Італія.


ГОНАЛ-Ф так же ищут как:
ГОНАЛ-Ф отзывы - инструкция ГОНАЛ-Ф - описание препарата ГОНАЛ-Ф - побочные эффекты ГОНАЛ-Ф - применение препарата ГОНАЛ-Ф - отзывы ГОНАЛ-Ф - описание ГОНАЛ-Ф - купить ГОНАЛ-Ф - подробная иформация ГОНАЛ-Ф

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100