Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    Health Portal » Cправочник лекарств » ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ

    ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ

    загрузка...

    Краплі, 1 мг/мл по 20 мл у флаконах № 1


    Производитель:Новартіс Консьюмер Хелс С.А.


    Міжнародна назва:Dimetindene


    ATC класифікація:R06A


    Русское название:ФЕНИСТИЛ КАПЛИ


    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    Феністил

    (Fenistil®)

    Склад лікарського засобу.

    Діюча речовина:диметиндену малеат; 1 мл містить диметиндену малеату 1 мг;

    допоміжні речовини:натрію гідрофосфат додекагідрат, пропіленгліколь, бензойна кислота, динатрію едетат, кислоти лимонної моногідрат, сахарин натрію, вода очищена.

    Лікарська форма.Краплі.

    Безбарвний прозорий розчин, практично без запаху.

    Назва і місцезнаходження заявника.

    Новартіс Консьюмер Хелс С.А. / Novartis Consumer Health S.А.,

    СН-1260 Ніон, Швейцарія / СН-1260 Nyon, Switzerland.

    Назва і місцезнаходження виробників.

    Новартіс Консьюмер Хелс С.А. / Novartis Consumer Health S.А.,

    СН-1260 Ніон, Швейцарія / СН-1260 Nyon, Switzerland.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування.

    Код АТС R06АB03.

    Диметиндену малеат - похідне феніндену. Є антагоністом гістаміну на рівні Н1-рецепторів. Чинить антикінінову, слабку антихолінергічну і седативну дію. Протинудотного ефекту не виявляє. Він знижує підвищену проникність капілярів, пов'язану з алергічними реакціями негайного типу.

    У поєднанні з антагоністами гістамінових Н2-рецепторів пригнічує практично всі види дії гістаміну на кровообіг.

    Біодоступність диметиндену у формі крапель становить приблизно 70 %. Після прийому внутрішньо максимальна концентрація в плазмі досягається протягом 2 год. Період напіввиведення становить майже 6 год.

    При концентраціях від 0,09 до 2 мкг/мл зв'язуван­ня диметиндену з білками плазми становить приблизно 90 %.

    Метаболічні реакції включають гідроксилювання і метоксилювання. Диметинден і його метаболіти виводяться з жовчю і сечею. 5-10 % прийнятої дози виводиться із сечею в незміненому вигляді.

    Показання для застосування.Симптоматичне лікування cезонного (сінної гарячки) та цілорічного алергічного риніту; алергії на лікарські засоби і продукти харчування; шкірний свербіж різного походження, крім пов'язаного з холестазом; ендогенний свербіж при захворюваннях із шкірними висипаннями, при вітряній віспі, укусах комах; кропив'янка; як допоміжний засіб при екземі та інших свербіжних дерматозах алергічного генезу; профілактика алергічних реакцій під час десенсибілізуючої терапії.

    Протипоказання.

    Підвищена чутливість до диметиндену малеату або будь-якого іншого компонента

    препарату. Не призначати дітям віком до 1 місяця, особливо недоношеним.

    Належні заходи безпеки при застосуванні.

    Як і з іншими антигістамінними препаратами, слід бути обережними при застосуванні Феністилу хворим на закритокутову глаукому, із порушенням сечовиділення, у т.ч. при гіпертрофії передміхурової залози, а також з хронічними захворюваннями легенів.

    Особливості застосування.

    Застосування у періодвагітності або годування груддю.

    У період вагітності краплі Феністил можна призначати лише у разі, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Не рекомендовано приймати препарат у період годування груддю. У разі необхідності лікування у період годування груддю слід припинити.

    Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

    При прийманні Феністилу можливе сповільнення швидкості психомоторних реакцій, тому слід з обережністю призначати препарат пацієнтам, які керують автомобілем або працюють з механічними засобами.

    Діти. У дітей молодшого віку антигістамінні препарати можуть спричинити збудження. З обережністю призначати препарат у формі крапель дітям віком до 1 року: седативний ефект може супроводжуватись епізодами нічного апное.

    Спосіб застосування та дози.

    Дорослим, дітям старше 12 років та пацієнтам літнього віку.

    Добова доза становить 3-6 мг, поділена на 3 прийоми - по 20-40 крапель 3 рази на день. Пацієнтам, схильним до сонливості, рекомен­дується призначати 40 крапель перед сном і 20 крапель - вранці, під час сніданку.

    Дітям.

    Прийом препарату рекомендований після попередньої консультації з лікарем. Добова доза становить 0,1 мг/кг маси тіла. У таблиці наведені добові дози для дітей віком від 1 місяця до 12 років і дорослих. Кратність застосування - 3 рази на добу.

    Вік

    Разова доза

    Кратність прийому

    Від 1 місяця до 1 року

    3 - 10 крапель

    3 рази на добу

    1 - 3 роки

    10 - 15 крапель

    3 рази на добу

    4 - 12 років

    15 - 20 крапель

    3 рази на добу

    Дорослі

    20 - 40 крапель

    3 рази на добу

    20 крапель - 1 мл - 1 мг диметиндену малеату.

    У пляшечку з теплим дитячим харчуванням їх слід додавати безпосередньо перед годуванням. Якщо дитину годують вже з ложечки, краплі можна застосовувати нерозведеними, чайною ложкою. Краплі мають приємний смак.

    Передозування.При передозуванні Феністилу крапель, як і інших антигістамінних препаратів, можуть виникнути такі симптоми: пригнічення центральної нервової системи (ЦНС), сонливість (переважно у дорослих), стимуляція ЦНС і антихолінергічні ефекти (особливо у дітей), у тому числі збудження, атаксія, тахікардія, галюцинації, тонічні або клонічні судоми, мідріаз, сухість у роті, почервоніння обличчя, затримка сечі і гарячка. Також можлива артеріальна гіпотензія. У термінальній фазі коми можливий розвиток пригнічення дихального і судинорухового центрів, що спричиняє смерть. Не існує специфічного антидоту на випадок передозування антигістамінних препаратів. Слід вжити стандартних заходів: викликати блювання, якщо не вдається - провести промивання шлунка, призначити пацієнту активоване вугілля, сольове проносне, а також вжити заходів для підтримання функцій серцево-судинної і дихальної систем. Для лікування артеріальної гіпотензії можна застосовувати судинозвужувальні засоби.

    Побічні ефекти.

    З боку імунної системи

    Дуже рідко: анафілактичні реакції, включаючи набряк обличчя, фарингеальний набряк, висип, м'язові спазми та задишка.

    З боку травневого тракту

    Рідко: шлунково-кишкові розлади, нудота, сухість у роті та горлі.

    З боку нервової системи

    Часто: сонливість, рідко: збудження, головний біль, запаморочення.

    Дуже рідко, можуть виникати алергічні реакції.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.Можливе посилення седативної дії Феністилу при паралельному застосуванні препаратів, що пригнічують ЦНС (транквілізатори, снодійні засоби і алкоголь). При одночасному вживанні з Феністилом алкоголю можливе виразніше уповільнення швидкості психомоторних реакцій.

    При прийманні разом з інгібіторами МАО можливе посилення антихолінергічної активності антигістамінних препаратів, а також посилення їхнього пригнічувального впливу на ЦНС; їхнє одночасне застосування не рекомендується. Трициклічні антидепресанти і антихолінергічні препарати при їх комбінації з антигістаміновими засобами можуть чинити додаткову антихолінергічну дію.

    Термінпридатності. 3 роки.

    Умови зберігання.Зберігати у недоступному для дітей місці у зовнішній картонній упаковці при температурі нижче 25 °С.

    Упаковка.По 20 мл у флаконі.

    Категорія відпуску.Без рецепта.


    ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ так же ищут как:
    ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ отзывы - инструкция ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - описание препарата ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - побочные эффекты ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - применение препарата ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - отзывы ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - описание ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - купить ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ - подробная иформация ФЕНІСТИЛ КРАПЛІ

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Вы можете выразить своё отношение к статье, используя один из социальных сервисов ниже


    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100