Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ДИФЕНІН®

Таблетки по 0,117 г № 10 у контурних безчарункових упаковках; № 10х6 у блістерах


Производитель:ВАТ "Київський вітамінний завод", м. Київ


Міжнародна назва:Phenytoin


ATC класифікація:N03AB02


Русское название:ДИФЕНИН


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИФЕНІН ®

(DIPHENINUM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Phenytoin; 5,5-дифенілгідантоїн;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору, з плоскою поверхнею, рискою;

склад: одна таблетка містить:

дифеніну (фенітоїну) - 0,117 г;

допоміжні речовини:натрію гідрокарбонат, крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антиаритмічний засіб. N03A B02.

Фармакологічні властивості. Дифенін - похідне гідантоїну, має протисудомний ефект без вираженого снодійного впливу. Виявляє також антиаритмічну та міорелаксантну дії.

Очевидно, протисудомна дія обумовлена стабілізацією мембран нейронів, аксонів та синапсів, обмеженням розповсюдження збуджуваності та судомної активності.

Антиаритмічна дія обумовлена мембраностабілізуючою активністю препарату в клітинах волокон Пуркінье.

Механізм міорелаксантної дії, певно, подібний механізму протисудомної дії. Завдяки мембраностабілізуючій активності при рухових порушеннях препарат послаблює незвичайні тривалі повторні розряди та потенціювання у нервових і м'язових клітинах.

Фармакокінетика. При прийомі всередину пік концентрації дифенілгідантоїну відмічається в межах 3-12 годин. Після всмоктування відбувається розподіл у тканинах, проникнення в спинномозкову рідину, слину, сперму, шлунковий та кишковий сік, жовч. Проникає через плаценту, при цьому концентрації препарату в плазмі крові матері дорівнюють концентраціям його в плазмі плоду, виділяється з грудним молоком.

В плазмі 70-95% препарату зв'язується з білками. Метаболізується ферментами печінки до неактивних метаболітів, близько 5% дифеніну в незмінній формі виділяється нирками. Дифенін екскретується з сечею та слиною; період напіввиведення - близько 24 годин, але залежить від дози препарату та концентрації в плазмі. При тривалому прийомі повністю зникає з плазми через 3 доби після припинення прийому.

Показання для застосування.Лікування епілепсії, переважно великих епілептичних нападів (grand mal), які супроводжуються втратою свідомості, мимовільним сечовипусканням, тонічними судомами, що переходять у клонічні.

Крім того, препарат можна призначати при аритміях серця, обумовлених передозуванням серцевих глікозидів, деяких формах синдрому Меньєра (пригнічення вестибулярних рефлексів).

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають всередину під час або після їжі. Разова доза для дорослих - 1/2 - 1 таблетка. Приймають 2-3 рази на добу. За показаннями, для досягнення оптимального терапевтичного ефекту, добову дозу можна доводити до 3 - 4 таблеток. Максимальні дози для дорослих: разова - 3 таблетки, добова - 8 таблеток.

Дітям препарат призначають у таких дозах: до 5 років - по 1/4 таблетки 2 рази на добу, 5-8 років - 1/4 таблетки 3-4 рази на добу, старшим 8 років - по 1/2- 1 таблетці 2 рази на добу.

При аритміях серця (екстрасістолах та рецидивніій пароксизмальній тахікардії ) препарат призначають по 1 таблетці 3-4 рази на добу.

Побічна дія. Дифенін може викликати запаморочення, збудження, утруднення дихання, тремор, атаксію, ністагм, порушення координації руху, сплутаність свідомості, м'язову слабкість, нудоту, блювання, токсичний гепатит, гіперплазію ясен (частіше у хворих віком до 23 років), алергічні шкірні реакції, гарячку, явища гірсутизму, лімфаденопатію, зміни сполучної тканини (загрубіння рис обличчя, контрактура Дюпюітрена). В поодиноких випадках можливі периферична невропатія та зміни в картині крові: тромбоцитопенія, лейкопенія, гранулоцитопенія, агранулоцитоз, панцитопенія, мегалобластна анемія, хвороба Пейроні. У хворих на цукровий діабет можливе виникнення гіперглікемії.

При виражених побічних явищах дозу поступово знижують або зовсім припиняють прийом препарату.

Протипоказання. Синдром Адамса-Стокса, AV-блокада II-III ступеня, синоатриальна блокада, синусова брадикардія, серцева недостатність, порушення функцій нирок та печінки, кахексія, порфірія, підвищена чутливість до гідантоїнових протисудомних засобів, а також вагітність та лактація.

Передозування. При передозуванні спостерігається посилення побічних ефектів. Препарат слід відмінити та звернутися до лікаря.

Долікарська допомога: промивання шлунка з додаванням адсорбентів (активоване вугілля).

Особливості застосування. В період лікування спостерігається затримка швидкості психомоторних реакцій. Це необхідно враховувати особам, які займаються потенційно небезпечними видами діяльності, що потребують підвищеної уваги та швидкості психомоторних реакцій.

При вагітності препарат необхідно призначати тільки за життєвими показаннями.

Раптове припинення лікування Дифеніном у пацієнтів, які страждають на епілепсію, може спровокувати розвиток синдрому відміни. У разі необхідності раптової відміни препарату (наприклад при розвитку алергічних реакцій або реакцій підвищеної чутливості) необхідно застосовувати протисудомні засоби, які не відносяться до похідних гідантоїну.

В період лікування, особливо тривалого, рекомендується УФ-опромінення, а також дієта, яка задовольняє потребу організму у вітаміні D.

У випадку недостатньої ефективності препарату рекомендується одночасно призначати фенобарбітал або інший протиепілептичний засіб.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне використання Дифеніну з препаратами, які пригнічують ЦНС, може призвести до посилення депресії.

Посилення терапевтичної дії та розвиток побічних ефектів препарату викликають саліцилати, ізоніазид та його похідні, левоміцетин, блокатори гістамінових Н1 - рецепторів, протигрибкові засоби, естрогени, сукцинаміди, сульфонаміди, діазепам, аміодарон, дикумарин, дисульфірам, галотан, омепразол, фенілбутазон, тразодон, толбутамід, метилфенідат.

Зменшення терапевтичної дії Дифеніну викликають карбамазепін, кислота фолієва, резерпін, сукральфат та вігабатрин.

Препарати, які впливають на біотрансформацію Дифеніну (підвищення або зниження концентрації в плазмі крові), при одночасному використанні: фенобарбітал, натрію вальпроат, протипухлинні засоби та деякі антациди.

Препарати, терапевтична дія яких змінюється при використанні Дифеніну: протигрибкові засоби, протипухлинні засоби, естрогени, оральні контрацептиви, клозапин, глюкокортикоїдні засоби, дикумарин, дигитоксин, доксициклін, фуросемід, рифампіцин, теофілін, вітамін D.

Умови та термін зберігання. В сухому, захищеному від світла місці. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності - 4 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. По 10 таблеток у контурних безчарункових упаковках.

Виробник. АТ “Київський вітамінний завод”.

Адреса. 04073, м. Київ, вул. Копилівська, 38. Web-сайт: www.vitamin.com.ua.


ДИФЕНІН® так же ищут как:
ДИФЕНІН® отзывы - инструкция ДИФЕНІН® - описание препарата ДИФЕНІН® - побочные эффекты ДИФЕНІН® - применение препарата ДИФЕНІН® - отзывы ДИФЕНІН® - описание ДИФЕНІН® - купить ДИФЕНІН® - подробная иформация ДИФЕНІН®

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100