Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ДЕНТАГЕЛЬ

Если Вам понравилась информация про ДЕНТАГЕЛЬ то нажмите на

Гель для ясен по 20 г у тубах


Производитель:ВАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл.


Міжнародна назва:Comb drug


ATC класифікація:A01AB67


Русское название:ДЕНТАГЕЛЬ


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДЕНТАГЕЛЬ

Склад лікарського засобу:

діючі речовини:1 г гелю міститьметронідазолу бензоату в перерахуванні на метронідазол 10 мг, розчину хлоргексидину диглюконату (20%) в перерахуванні на хлоргексидину диглюконат 0,5 мг;

допоміжні речовини: карбомер (карбопол), пропіленгліколь, сахарин натрію, трілон Б, олія м'ятна, триетаноламін, вода очищена.

Лікарська форма.

Гель для ясен.

Гель білого або майже білого кольору зі специфічним запахом.

Назва і місцезнаходження виробника.

ВАТ “Фітофарм”.

Україна, 84500, Донецька обл., м. Артемівськ, вул. Сибірцева, 2.

Фармакотерапевтична група.

Протимікробні й антисептичні препарати для місцевого застосування в стоматології. Метронідазол, комбінації. Код АТС А01А В67**.

Дентагель, стоматологічний гель для ясен - комбінований протимікробний препарат для лікування і профілактики деяких інфекційно-запальних захворювань порожнини рота. Ефективність препарату обумовлена наявністю в його складі двох активних інгредієнтів. Метронідазол - похідне нітроімідазолу, володіє антипротозойною і антибактеріальною дією відносно анаеробних найпростіших і анаеробних бактерій, що спричиняють пародонтит: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, P. Denticola, Fusobacterium fusiformis, Wolinella recta, Treponema sp., Eikenella corrodens, Borrelia vincenti, Bacteroides melaninogenicus, Selenomonas sp.Хлоргексидин - антисептик, активний щодо широкого спектра вегетативних форм грамнегативних і грампозитивних мікроорганізмів, а також дріжджів, дерматофітів і ліпофільних вірусів. На спори бактерій діє тільки в умовах підвищеної температури.

Механізм дії метронідазолу полягає в біохімічному відновленні 5-нітрогрупи метронідазолу внутрішньоклітинними транспортними протеїнами анаеробних мікроорганізмів і найпростіших. Відновлена 5-нітрогрупа метронідазолу взаємодіє з ДНК клітин мікроорганізмів, інгібує синтез їх нуклеїнових кислот, що призводить до загибелі бактерій.

Бактерицидний ефект хлоргексидину зумовлений зв'язуванням катіонів (результат дисоціації солі хлоргексидину у фізіологічному середовищі) з негативно зарядженими стінками бактеріальних клітин. У низьких концентраціях хлоргексидин чинить порушення осмотичної рівноваги бактеріальних клітин і вихід з них калію і фосфору, що призводить до бактеріостатичного ефекту. При високих концентраціях хлоргексидину цитоплазматичний вміст бактеріальної клітки осідає, що, насамкінець, спричиняє загибель бактерій.

Мінімальна переважна концентрація (МПК50) метронідазолу нижче 1 мкг/мол для анаеробних бактерій, що викликають періодонтит: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, P. Denticola, Fusobacterium fusiformis, Wolinella recta. При місцевому застосуванні концентрація метронідазолу в тканинах ясен значно вища, ніж при пероральному прийомі препарату, що дозволяє звести до мінімуму ризик розвитку системних побічних ефектів.

Показання для застосування.

Гострий гінгівіт, гострий виразково-некротичний гінгівіт Венсана; хронічний гінгівіт, у тому числі набряковий, гіперпластичний, атрофічний (десквамативний) гінгівіт; хронічний пародонтит; періодонтальний абсцес; рецидивуючий афтозний (виразковий) стоматит; зубний біль при інфекційно-запальних процесах у ротовій порожнині.

Протипоказання.

Підвищена чутливість (алергія) до метронідазолу, хлоргексидину, похідних нітроімідазолу. Дитячий вік до 6 років.

Особливі застереження.

Під час прийому препарату не можна вживати алкоголь, оскільки це може призвести до виникнення спазмів шлунка, нудоти, блювання, головного болю і припливів крові до голови. Уникати потрапляння гелю в очі. Якщо це трапилося, необхідно негайно промити очі великою кількістю води.

Застосування у період вагітності або годування груддю.Застосування препарату в період вагітності і годування груддю не рекомендується.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.Не відомо.

Спосіб застосування та дози.

Препарат призначений для застосування в стоматології. Дентагель призначають дорослим та дітям старше 6 років.Гель наносять на ясна 2 рази на добу. Після нанесення гелю протягом 15 хвилин не можна полоскати рот і приймати їжу. Тривалість лікування - до 14 діб.

Передозування.

Про передозування препарату повідомлень немає.

Побічні ефекти.

Ризик розвитку системних побічних ефектів при місцевому застосуванні невисокий, однак іноді відчувається присмак металу в роті, головний біль, алергічні реакції (шкірний висип, свербіж, кропив'янка).



Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Метронідазол може підсилювати дію варфарину й інших непрямих антикоагулянтів, що призводить до збільшення протромбінового часу. При одночасному застосуванні з дисульфірамом токсичність препаратів підвищується, що може зумовити розвиток неврологічних симптомів. Протимікробна активність метронідазолу знижується при одночасному застосуванні з фенобарбіталом і фенітоіном через прискорений метаболізм метронідазолу. Циметидин уповільнює метаболізм метронідазолу, що може підвищити концентрацію останнього в сироватці крові.

Термін придатності.

2 роки.

Умови зберігання.

Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 оС.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка.

По 20 г у тубах; 1 туба в пачці.

Категорія відпуску.

Без рецепта.


ДЕНТАГЕЛЬ так же ищут как:
ДЕНТАГЕЛЬ отзывы - инструкция ДЕНТАГЕЛЬ - описание препарата ДЕНТАГЕЛЬ - побочные эффекты ДЕНТАГЕЛЬ - применение препарата ДЕНТАГЕЛЬ - отзывы ДЕНТАГЕЛЬ - описание ДЕНТАГЕЛЬ - купить ДЕНТАГЕЛЬ - подробная иформация ДЕНТАГЕЛЬ

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100