Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ЦЕТИРИНАКС®

Таблетки, вкриті оболонкою, по 10 мг № 7, № 10, № 20


Производитель:Актавіс АТ/Актавіс Ю.Кей. Лтд


Міжнародна назва:Cetirizine


ATC класифікація:R06AE07


Русское название:ЦЕТИРИНАКС


для медичного застосування препарату

ЦЕТИРИНАКС®

(CETIRINAX®)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:cetirizine*;

2-[2-[4-[(4-[хлорофеніл)фенілметил]піперазин-1-іл]етокси]оцтової кислоти дигідрохлорид;

основні фізико-хімічні властивості: довгаста, вкрита оболонкою опукла таблетка білого або майже білого кольору, з насічкою на одному боці;

склад:1таблетка містить

цетиризину дигідрохлориду 10 мг;

допоміжні речовини:целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, кросповідон, кремнію оксид колоїдний, магнію стеарат; оболонка таблетки: гіпромелоза, макроголу стеарат, целюлоза мікрокристалічна, пропіленгліколь, титану діоксид Е171, вода очищена.

Форма випуску.Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група.Антигістамінні засоби для системного застосування. Похідні піперазину.

Код АТС R06А E07.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Цетиризин є потужним селективним антагоністом Н1- рецепторів. Він пригнічує зумовлену гістаміном миттєву фазу алергічної реакції, а також зменшує міграцію клітин запалення та вивільнення медіаторів, які пов'язані з уповільненою алергічною дією. Його вплив на інші рецептори незначний, тому він не чинить антихолінергічної та антисеротонінової дії.

Фармакокінетика. Цетиризин швидко резорбується з шлунково-кишкового тракту. Його резорбція не залежить від наявності їжі, але її швидкість може незначно уповільнитись. Значною мірою зв'язується з білками плазми. Біологічний період напівжиття у здорових варіює від 6 до 10 годин; у дітей - 6-7 годин; у дітей до 4 років - 5, 5 години. Екскретується в незміненому вигляді переважно із сечею ( майже на 70% протягом 5 днів, порівняно з калом - на 10%). При легкому та середньому ступені ниркової недостатності біологічний період напівжиття становить 19-21 годину.

Показання для застосування.

  • Сезонний алергічний риніт (сінний нежить);
  • Постійний (цілорічний) алергічний риніт;
  • Хронічна ідіопатична кропив'янка.

Спосіб застосування та дози. Застосовують внутрішньо, таблетку ковтають не розжовуючи та запиваючи водою.

Для дорослих і дітей старше 11 років - по 10 мг (1 таблетці) на добу;

для дітей 6-11 років -по 5 -10 мг (1/2 - 1 таблетці) на добу.

Хворим з нирковою недостатністю (кліренс креатиніну <11-31 мл/хв), хворим, які знаходяться на гемодіалізі (кліренс креатиніну <7 мл/хв) або при печінковій недостатності дозу необхідно зменшити до 5 мг (1/2 таблетки) на добу.

Побічна дія. Можуть спостерігатись побічні реакції з боку

  • ЦНС - головний біль, запаморочення, сонливість, швидка стомлюваність, дратівливість;
  • вегетативної нервової системи - втрата апетиту, почервоніння обличчя, значне слиновиділення;
  • травного тракту - нудота, сухість у роті, дискомфорт;
  • серцево-судинної системи - відчуття серцебиття, тахікардія;
  • шкіри і слизових оболонок - висип.

При виникненні подібних небажаних медикаментозних реакцій добову дозу 10 мг можна розділити на 2 прийоми по 5 мг - ранком і ввечері.

Протипоказання.Підвищена чутливість до цетиризину або до будь-якої допоміжної речовини, яка входить до складу лікарського засобу.

Препарат містить лактозу як допоміжний засіб, тому він не застосовується хворим з галактоземією або з глюкозогалактозним синдромом мальабсорбції.

Лікування Цетиринаксом® у період лактації протипоказане, тому що препарат виводиться з молоком.

Передозування.Симптоми передозування у дорослих включають сонливість, а у дітей - спочатку збудження і неспокій, а лише потім - сонливість.

Лікування передозування - симптоматичне і підтримуюче. При випадковому застосуванні великої дози рекомендується промивання шлунка.

Специфічний антидот не відомий, гемодіаліз не є ефективним.

Особливості застосування.У деяких пацієнтів можливо виникнення сонливості.

Хворим з нирковою недостатністю необхідно коректувати дозу.

Під час лікування Цетиринаксом® не рекомендується вживання алкоголю та застосування седативних лікарських засобів, оскільки такі комбінації впливають на здатність концентрувати увагу і порушають звичайну активність.

Незважаючи на те, що застосування Цетиринаксу® не пов'язується з підвищенням тератогенного ризику, його застосування в період вагітності можливо тільки за призначенням лікаря після оцінки співвідношення «ризик/користь».

З обережністю призначають особам, які керують транспортними засобами, та операторам машин. При цьому не слід перевищувати призначену дозу.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Теофілін зменшує кліренс цетиризину, не змінюючи його біотрансформації.

Слід уникати одночасного застосування цетиризину і депресантів центральної нервової системи, через можливе зменшення концентрації уваги, що порушує звичайну діяльність.

Умови та термін зберігання. При температурі не вище 25oС.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей!

Термін придатності - 3 роки.

Умови відпуску.Без рецепта.

Упаковка.7, 10 або 20 таблеток в упаковці.

Власник ліцензії.Балканфарма-Дупниця АТ.

Адреса.2600 Болгарія, Дупниця, Самоковське шосе, 3.

Виробник. Актавіс АТ.

Адреса. Рейк'явікурвегур 76-78, 220 Хафнарфйордур, Ісландія.


ЦЕТИРИНАКС® так же ищут как:
ЦЕТИРИНАКС® отзывы - инструкция ЦЕТИРИНАКС® - описание препарата ЦЕТИРИНАКС® - побочные эффекты ЦЕТИРИНАКС® - применение препарата ЦЕТИРИНАКС® - отзывы ЦЕТИРИНАКС® - описание ЦЕТИРИНАКС® - купить ЦЕТИРИНАКС® - подробная иформация ЦЕТИРИНАКС®

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100