Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    ЦЕТИЛ

    загрузка...

    Таблетки, вкриті оболонкою, по 500 мг № 4, № 10


    Производитель:Люпін Лімітед


    Міжнародна назва:Cefuroxime


    ATC класифікація:J01DA06


    Русское название:ЦЕТИЛ


    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЦЕТИЛ

    (CETIL)

    Загальна характеристика:

    міжнародна назвa:cefuroxime;

    основні фізико-хімічні властивості:білі двоопуклі, вкриті оболонкою таблетки з розподілювальною рискою на одному боці і з написом "ЛЮПІН" - на іншому;

    склад:1 таблетка містить: цефуроксиму аксетил в перерахуванні на цефуроксим 250 мг, 500 мг; допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, натрію лаурилсульфат, натрію кроскармелоза, олія рослинна гідрогенізована, кремнію діоксид колоїдний;

    оболонка: гідроксипропілметилцелюлоза (метрогель - Е 15), гідроксипропілметилцелюлоза (метрогель - Е 5), поліетиленгліколь 4000, пропіленгліколь, титану діоксид (Е 171), тальк.

    Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

    Фармакотерапевтична група. Протимікробні засоби для системного застосування. Цефалоспорини. Код АТС J01D А06.

    Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Цетил є напівсинтетичним антибіотиком групи цефалоспоринів широкого спектра дії, що застосовується перорально. Препарат Цетил містить у собі цефуроксиму аксетил, що має бактерицидну дію по відношенню до широкого спектра грамопозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, включаючи багато штамів бета-лактамази.

    Препарат є високоактивним відносно Staphylococcus aureus, включаючи пеніциліностійки штами, Staphylococcus epidermidis, Haemophilus influenzae, Klebsiella spp., Enterobacter spp., Steptococcus pyogenes, Escherichia coli, Streptococcus mitis, Salmonella typhi та інших. Препарат є частково активним відносно штамів Proteus vulgaris, Proteus morganii та інших.

    Антибактеріальна дія

    Аеробні грампозитивні мікроорганізми: staphylococcus aureus (включаючи штами, що продукують бета-лактамазу, крім тих штамів, що є нечутливими до метициліну), streptococcus pneumoniae, streptococcus pyogenes.

    Аеробні грамнегативні мікроорганізми: escherichia coli, haemophilus influenza (включаючи штами бета-лактамази), haemophilus parainfluenza, klebseilla pneumoniae, moraxella catarmalis, neissena gonorrhщeaу(тільки штами, що не продукують бета-лактамазу).

    In vitro дія має місце проти таких організмів: staphylococcus epidermis, moraganella morganii, neisseria gonorrhea (тільки штами, що не продукують бета-лактамазу), proteus mirabilis.

    Цефуроксим аксетил є ацетилоксіетиловим ефіром цефуроксиму. Цефуроксим належить до другого покоління цефалоспоринів і в порівнянні з першим поколінням цефалоспоринів виявляє активну дію не тільки відносно грампозитивних, але і проти грамнегативних організмів. Механізм цефуроксиму подібний до дії всіх цефалоспоринів і складається в змішуванні зі зв'язаними пеніциліном протеїнами на рівні бактеріальної стінки клітини, що приводить до лізису стінки клітини і в результаті стає причиною відмирання самої клітини, виявляючи таким чином бактерицидну дію. Цефуроксим є протоліками активного з'єднання цефуроксиму. При пероральному прийомі аксетил цефуроксиму шляхом гідролізу перетворюється на цефуроксим за допомогою неспеціальних складних ефірів у кишковій слизовій оболонці. Таким чином цефуроксим поширюється в організмі за допомогою позаклітинної рідини. Аксетилова частина переробляється на ацетальдегід і оцтову кислоту.

    Фармакокінетика. При пероральному застосуванні 30-50% цефуроксим аксетилу всмоктується у шлунково-кишковий тракт. Близько 50% цефуроксиму зв'язується з білками. При пероральному застосуванні здоровими дорослими пацієнтами 125 мг цефуроксим аксетилу максимальна його концентрація в організмі (Сmax) спостерігається на рівні 2,1 мг/мл, при прийомі 250 мг - 4,1 мг/мл, при прийомі 500 мг - 7,0 мг/мл; максимальний рівень концентрації в крові (Тmax) настає через 2-3 години. Середній напівперіод виведення з організму (Tmax) в усіх трьох доз дорівнює приблизно 1-2 годинам.

    Цефуроксим виводиться з організму в незміненому вигляді із сечею; 50% прийнятої дози виводяться із сечею протягом 12 годин. Таким чином, у пацієнтів зі зниженою функцією нирок збільшується час перебування препарату в сироватці крові. Незважаючи на це, немає потреби вживати спеціальних застережливих заходів при застосуванні препарату пацієнтами з нирковою недостатністю або тими пацієнтами, які знаходяться на діалізі, або для пацієнтів літнього віку; при цьому доза не повинна перевищувати нормальну дозу 1 г на день.

    Показання для застосування.Інфекції, що спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами. Застосовується в отоларингології, при інфекціях дихальних шляхів: середній отит, синусит, ангіна, фарингіт, бронхіт, пневмонія, кісток і суглобів:остеоміеліт, септичний артрит; інфекції органів малого тазу, захворюваннях сечостатевого тракту: піелонефрит, цистит, асимптоматична бактериурія, гонорея. Профілактика післяопераційних ускладнень.

    Спосіб застосування та дози.Приймати перорально. Всмоктування препарату збільшується, якщо його приймати разом з їжею (щоб зменшити гіркоту в роті після прийому препарату).

    Дорослим призначається 250 мг 2 рази на добу. При неускладнених інфекціях верхніх дихальних шляхів фарингіті, тонзиліті, гострому синуситі - 250 мг 2 рази на добу. При необхідності при загостренні хронічного бронхіту, гострому бронхіті, інфекціях шкіри рекомендується 250-500 мг 2 рази на добу. При негоспітальній пневмонії 500 мг 2 рази на добу. Для лікування неускладнених інфекцій сечостатевого тракту рекомендується доза 250 - 500 мг 2 рази на добу. При тяжкій нирковій недостатності (кліренс креатиніну 10-20 мл/хв) дозу препарату необхідно знизити.

    При інфекційних захворюваннях середнього ступеню тяжкості дозу дітям визначають з розрахунку 10 мг/кг маси тіла. Дітям, що не можуть проковтнути таблетку цілком призначають у віковому дозуванні, у подрібненому у порошок вигляді, додаючи в їжу.

    Дітям у віці від 6 міс до 2 років призначають 125 мг 2 рази на добу: таблетку дозою 250 мг треба ділити на 2 частини, таблетку дозою по 500 мг - на чотири. Дітям від 2 років до 12 років залежно від ступеня тяжкості інфекції призначають по 125-250 мг 2 рази на добу. При гострому отиті дітям після 2 років призначають 250 мг через 12 годин. Дітям старше 12 років дози для дорослих.

    Побічна дія.При дослідженнях спостерігалися розлад шлунково-кишкового тракту (діарея, нудота, блювання), головний біль, запаморочення, еозинофілія і збільшення кількості ензимів печінки. Іноді спостерігалися жовтуха і синдром Стивенса-Джонсона, еритема, токсичний епідермальний некроліз, анафілаксія, ангіоневротичний набряк, метеоризм, стоматит, псевдомембранозний коліт, холедоз, зниження кліренсу креатиніну, дизурія, вагініт, біль у грудях, зниження гемоглобіну, анемія, сонливість, зниження слуху, судоми.

    Протипоказання.Гіперчутливість до цефалоспоринів, пеніцилінів; кровотечі. Період вагітності, годування груддю. Діти віком до 6 місяців.

    Передозування.

    Збудження, судоми. При передозуванні показаний діаліз, промивання шлунку, ентеросорбенти.

    Особливості застосування.Тривале застосування цефуроксиму може призвести до захворювання здорових органів. Дані відносно ембріогенетичного і тератогенного впливу аксетилу цефуроксиму відсутні, в зв'язку з цим лікування препаратом у період вагітності, особливо на ранніх стадіях, повинно здійснюватися з обережністю. Цефуроксим виділяється з молоком. На час лікування слід припинити годування груддю. З обережністю застосовують під час при застосуванні цефуроксиму при захворюванні Ліма реакція загострення типу Яриша-Гексгеймера. Також при застосуванні цефуроксиму спостерігався псевдомембранозний коліт. Може також спостерігатися помилково-позитивна реакція на глюкозу в сечі з мідно-редуктивним тестом (Бенедиктс-тест). Для визначення рівня глюкози в крові/плазмі рекомендується користуватися методами глюкозоксидази або гексокинази. Препарат з обережністю призначають пацієнтам, які проходять рівнобіжний курс лікування сильнодіючими діуретиками, хворим з нирковою недостатністю.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами.При одночасному застосуванні з потенційно нефротоксичними препаратами аміноглікозідами та сильнодіючими діуретиками (етакринова кислота, фуросемід) підвищується ризик розвитку ниркової недостатності. Цефуроксим не можна змішувати з аміноглікозидами. Антациди знижують біодоступність цефуроксиму.

    Умови та термін зберігання.Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 0С.

    Термін придатності - 2 роки в нерозкритій первинній упаковці.

    Умови відпуску. За рецептом.

    Упаковка.

    Зовнішня: картонна групова упаковка 40 таблеток, вкритих оболонкою, 10х(1х4) таблеток.

    Внутрішня: по 4 таблетки, вкритих оболонкою в стрипі в індивідуальній упаковці.

    Виробник. Люпін Лімітед.

    Адреса. 159, Сі. Єс. Ті. Роуд, Калина, Сантакруз (Іст), Мумбай 400 098, Індія.


    ЦЕТИЛ так же ищут как:
    ЦЕТИЛ отзывы - инструкция ЦЕТИЛ - описание препарата ЦЕТИЛ - побочные эффекты ЦЕТИЛ - применение препарата ЦЕТИЛ - отзывы ЦЕТИЛ - описание ЦЕТИЛ - купить ЦЕТИЛ - подробная иформация ЦЕТИЛ

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Вы можете выразить своё отношение к статье, используя один из социальных сервисов ниже


    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100