Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

ЦЕФОТАКСИМ

Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 250 мг у флаконах № 1, № 5 (фасування із in bulk фірми-виробника Неон Антибіотикс ПВТ ЛТД, Індія)


Производитель:ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків


Міжнародна назва:Cefotaxime


ATC класифікація:J01DA10


Русское название:ЦЕФОТАКСИМ


для медичного застосування препарату

ЦЕФОТАКСИМ

(CEFOTAXIМЕ)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: cefotaxim; натрію (6R 7R)-3-[(ацетилокси)метил]-7-

[[(Z)-2-(2-амінотіазол-4-іл)-2-(метоксі-іміно) ацетил] аміно]-8-оксо-5-тіа-1-азабіцикло [4.2.0] окт-2-ен-2-карбоксилату;

основні фізико-хімічні властивості: порошок білого або злегка жовтуватого кольору, гігроскопічний;

склад:1 флакон містить цефотаксиму натрію в перерахуванні на цефотаксим 250 мг, 500 мг, 1000 мг.

Форма випуску.Порошок для приготування розчину для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група.Антибіотики групи цефалоспоринів.

Код АТС J01D А10.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Цефотаксим є напівсинтетичним антибіотиком групи цефалоспоринів III покоління. Особливості хімічної структури препарату забезпечують його високу активність відносно грамнегативних бактерій. Препарат виявляє широкий спектр бактерицидної дії, ефективний відносно більшості грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, стійких до інших цефалоспоринів, пеніцилінів та інших хіміотерапевтичних засобів. Препарат високоактивний відносно більшості грамнегативних мікроорганізмів: Klebsiella pneumoniae, Klebsiella spp., Enterobacter spp., Serratia spp., Citrobacter spp., Yersinia spp., Escherichia coli, Proteus spp., Salmonella spp., Shigella spp., Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma spp., Legionella pneumophila, Acinetobacter spp., Chlamydia spp. Активний щодо грампозитивних мікроорганізмів, зокрема Staphylococcus spp., Streptococcus spp. (особливо бета-гемолітичних), Enterococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Pseudomonas spp.

Фармакокінетика. Швидко всмоктується при внутрішньом'язовому введенні, пік концентрації у плазмі крові досягається через 30 хв після ін'єкції. Бактерицидна концентрація в крові зберігається протягом 12 годин. Добре проникає в тканини та рідини організму і виявляється в терапевтичних дозах у слизових оболонках, мокротинні, кістковій тканині, спинномозковій рідині, проникає крізь плацентарний бар'єр і потрапляє в грудне молоко. З організму виводиться із сечею в незміненому вигляді (близько 30 %), а також у вигляді активних метаболітів (близько 20 %).

Показання до застосування. Інфекції, спричинені чутливими до дії препарату мікроорганізмами: інфекції дихальних шляхів, вуха, носа і горла, пневмонія, інфекції нирок і сечовивідних шляхів, інфекції шкіри і м'яких тканин, кісток і суглобів, гінекологічні інфекції, гонорея, сепсис, менінгіти, перитоніт.

Спосіб застосування та дози.Вводять внутрішньом'язово і внутрішньовенно (струминно і краплинно). Доза препарату залежить від чутливості мікроорганізмів, тяжкості інфекції, віку, маси тіла і стану функції нирок.

Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 г цефотаксиму кожні 12 годин; у тяжких випадках дозу збільшують на 2 г кожні 12 годин або збільшують кількість введень, доводячи добову дозу до максимальної - 12 г.

Новонародженим і дітям віком до 12 років препарат призначають у дозі 50 мг/кг на добу, поділену на декілька введень (з інтервалом між ін'єкціями 6-12 годин). Добова доза для недоношених дітей не повинна перевищувати 50 мг/кг.

Знижену дозу призначають хворим з порушенням ниркової функції. Хворим з кліренсом креатиніну 5 мл/хв призначають половинну дозу препарату.

Введення цефотаксиму протягом 14 діб у дозі 1 г кожні 6 год не призводить до значної кумуляції препарату в організмі.

Для внутрішньом'язової та внутрішньовенної ін'єкції розчиняють 250 мг або 500 мг препарату в 2 мл, а 1 г препарату - в 4 мл води для ін'єкцій. Внутрішньовенно вводять повільно, протягом 3 - 5 хв. Для краплинного введення 2 г препарату розчиняють у 4 мл води для ін'єкцій, а потім у 100 мл ізотонічного розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози. Інфузію виконують протягом 1 години.

Побічна дія.Можливі алергічні реакції, дисфункція печінки та підшлункової залози, нудота, блювання, діарея, зниження апетиту, підвищення рівня печінкових трансаміназ, білірубіну в сироватці крові, лейкопенія, некроз канальців нирок, нефрит, головний біль, гарячка, порушення зору, подразнення у місці введення препарату.

Протипоказання.Підвищена чутливість до цефалоспоринових антибіотиків, порушення функції печінки, період вагітності та годування груддю.

Передозування.Симптоми: гарячка, лейкопенія, тромбоцитопенія, гостра гемолітична анемія, шкірні реакції, задишка, стоматит, анорексія, тимчасова втрата слуху, ниркова недостатність. Лікування -гемодіаліз, перитонеальний діаліз.

Особливості застосування. Жовтувато-янтарний колір готового розчину не свідчить про зміну його фармакологічних властивостей. Можлива перехресна алергія на пеніциліни. Не слід змішувати розчин препарату в одній ємності з іншими антибіотиками. З обережністю необхідно призначати хворим із порушеннями функції нирок і печінки. Препарат слід з обережністю застосовувати при лікуванні хворих на епілепсію або з порушенням діяльності центральної нервової системи.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі складними механізмами.Може бути порушена здатність керувати автомобілем при введенні цефотаксиму, особливо при вживанні алкоголю. Цефотаксим вводять тільки в умовах стаціонару!

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Підсилює нефротоксичність аміноглікозидів.

При одночасному застосуванні антиагрегантів і цефотаксиму, нестероїдних протизапальних засобів і цефотаксиму підвищується ризик кровотечі.

При одночасному застосуванні пробенециду та цефотаксиму уповільнюється екскреція цефотаксиму і підвищується його концентрація в плазмі крові та період напіввиведення.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску.За рецептом.

Упаковка.Порошок для приготування розчину для ін'єкцій у флаконах № 1, № 5.

Виробник. ТОВ “Фармацевтична компанія “Здоров'я”.

Адреса. Україна, 61013, м. Харків, вул. Шевченка, 22.


ЦЕФОТАКСИМ так же ищут как:
ЦЕФОТАКСИМ отзывы - инструкция ЦЕФОТАКСИМ - описание препарата ЦЕФОТАКСИМ - побочные эффекты ЦЕФОТАКСИМ - применение препарата ЦЕФОТАКСИМ - отзывы ЦЕФОТАКСИМ - описание ЦЕФОТАКСИМ - купить ЦЕФОТАКСИМ - подробная иформация ЦЕФОТАКСИМ

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100