Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    Health Portal » Cправочник лекарств » БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ

    БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ

    загрузка...

    Таблетки по 10 мг № 10х2, № 10х3 у блістерах


    Производитель:ТОВ "АСТРАФАРМ", м. Вишневе, Києво-Святошинський р-н


    Міжнародна назва:Bisoprolol


    ATC класифікація:C07AB07


    Русское название:


    І Н С Т Р У К Ц І Я

    для медичного застосування препарату

    Бісопролол-АСТРАФАРМ

    Bisoprolol-ASTRAPHARM

    Склад:

    діюча речовина: bisoprolol;

    1 таблетка містить бісопрололу фумарату 2,5 мг, 5 мг або 10 мг;

    допоміжні речовини:лактоза, моногідрат; целюлоза мікрокристалічна; натрію кроскармелоза; магнію стеарат.

    Лікарська форма.Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Селективні блокатори бета-адренорецепторів.

    Код АТС С07А В07.

    Клінічні характеристики.

    Показання.Артеріальна гіпертензія, ішемічна хвороба серця (стенокардія), хронічна серцева недостатність.

    Протипоказання.

    - Кардіогенний шок;

    - атріовентрикулярна блокада ІІ і ІІІ ступеня;

    - синдром слабкості синусового вузла;

    - синоатріальна блокада ІІ або ІІІ ступеня;

    - брадикардія (частота серцевих скорочень менше 50 ударів/хв);

    - артеріальна гіпотензія (систолічний артеріальний тиск нижче 90 мм рт. ст);

    - бронхіальна астма та інші обструктивні захворювання дихальних шляхів;

    - тяжкі форми порушення периферичного кровообігу;

    - одночасне застосування інгібіторів МАО (за винятком інгібіторів МАО типу В);

    - псоріаз (у т. ч. в сімейному анамнезі);

    - вагітність;

    - період годування груддю;

    - дитячий вік;

    - підвищена чутливість до препарату та його компонентів.

    Спосіб застосування та дози.Бісопролол-Астрафарм призначають дорослим внутрішньо по 5-10 мг 1 раз на добу, максимальна добова доза - 20 мг. Дози підбираються індивідуально з урахуванням ефективності лікування і частоти серцевих скорочень. Таблетки застосовують не розжовуючи і запиваючи невеликою кількістю рідини, зранку натщесерце або під час сніданку.

    При артеріальній гіпертензії та ішемічній хворобі серця призначають 5-10 мг препарату 1 раз на добу.

    При хронічній серцевій недостатності лікування починають із мінімальної дози і поступово підвищують її протягом декількох тижнів. Початкова доза становить 1,25 мг один раз на добу протягом 1-го тижня. Протягом 2-го тижня призначається 2,5 мг на добу. Протягом 3-го тижня лікувальна доза становить 3,75 мг на добу. З 4-го по 8-й тиждень призначається по 5 мг. З 8-го по 12-й тиждень дозу збільшують до 7,5 мг. Після 12-го тижня призначається максимальна добова доза - 10 мг. Збільшення дози регулюється показниками ЧСС, артеріального тиску, загального стану пацієнта. За необхідності досягнуте дозування може бути поступово знижено. Не можна припиняти лікування раптово, курс повинен закінчуватись повільно, з поступовим зниженням дози.

    Для пацієнтів з порушенням функції печінки або нирок легкого і середнього ступеня тяжкості підбір дози звичайно не потрібен.

    Для хворих з вираженим зниженням функції нирок (кліренс креатиніну менше 20 мл/хв) і хворих з тяжкою формою порушення функції печінки доза не повинна перевищувати добову дозу 10 мг бісопрололу фумарату. В усякому випадку доза підбирається індивідуально. Курс лікування звичайно тривалий, але залежить від тяжкості та особливостей перебігу захворювання.

    Побічні реакції. Нервова система: можуть спостерігатись (особливо на початку лікування) втомлюваність, запаморочення, головний біль, порушення сну, депресії, рідко - галюцинації (звичайно слабковиражені і минають протягом 1-2 тижнів), інколи - парестезії.

    Очі: порушення зору, зниження сльозовиділення (необхідно враховувати при носінні контактних лінз), кон'юнктивіт.

    Серцево-судинна система: в окремих випадках - ортостатична гіпотензія, брадикардія, порушення атріовентрикулярної провідності, декомпенсація серцевої недостатності з розвитком периферичних набряків, на початку лікування - погіршення стану пацієнтів з переміжною кульгавістю або синдромом Рейно.

    Дихальна система: одиничні випадки - задишка (у пацієнтів, які схильні до бронхоспазму).

    Травний тракт: в окремих випадках - діарея, запори, нудота, біль у животі, підвищення печінкових ферментів у плазмі крові (АСТ, АЛТ), гепатит.

    Кістково-м'язова система: в окремих випадках - м'язова слабкість, судоми, артропатія з ураженням одного або декількох суглобів (моно- або поліартрит).

    Ендокринна система: зниження толерантності до глюкози (при латентному цукровому діабеті) і замасковані ознаки гіпоглікемії, в окремих випадках - підвищення рівня тригліцеридів у крові, порушення потенції.

    Шкіра: дерматологічні реакції - інколи свербіж, почервоніння шкіри, підвищена пітливість, висипи.

    При лікуванні блокаторами бета-адернорецепторів в окремих випадках спостерігається випадіння волосся, порушення слуху або шум у вухах, збільшення маси тіла, зміна настрою, короткочасна втрата пам'яті, алергічний риніт, Induratio penis plastica.

    Передозування. Симптоми: брадикардія, артеріальна гіпотензія, серцева недостатність, бронхоспазм.

    Лікування: промивання шлунка, прийом активованого вугілля. При брадикардії або артеріальній гіпотензії можливе внутрішньовенне введення атропіну у дозі від 1,5 мг до 2 мг, введення глюкагону у дозі 1-5 мг (до 10 мг). При бронхоспазмі застосовують бета2-адреноміметики (наприклад, сальбутамол або фенотерол).

    Застосування у період вагітності або годування груддю.Не слід застосовувати Бісопролол-Астрафарм у період вагітності та годування груддю через відсутність достовірних клінічних даних, які підтверджують безпеку застосування препарату. У виняткових випадках при прийманні Бісопрололу-Астрафарм у вагітних лікування повинно бути припинено за 72 год до очікуваних пологів через можливість розвитку брадикардії, гіпоглікемії і пригнічення дихання у новонародженого. Якщо відміна препарату не можлива, то після пологів новонароджений повинен знаходитись під ретельним наглядом. Симптомів гіпоглікемії можна очікувати протягом перших 3 діб.

    В експериментальних дослідженнях не виявлено порушення репродуктивної функції та змін у потомстві.

    Діти.Клінічні дані про ефективність і безпеку застосування Бісопрололу-Астрафарм для лікування дітей відсутні, тому препарат дітям не призначають.

    Особливості застосування.З обережністю застосовують препарат у пацієнтів з атріовентрикулярною блокадою І ступеня, порушеннями серцевої діяльності і периферичного кровообігу, у тому числі при хворобі Рейно.

    У пацієнтів із хронічною серцевою недостатністю при раптовій відміні препарату можливий розвиток синдрому відміни, тому відміну препарату проводять поступово, приблизно протягом 2 тижнів.

    Пацієнтам з хронічною обструктивною хворобою легень не рекомендується призначати препарат, або за необхідності його застосовують у нижчих дозах у комбінації з бронходилататорами.

    Для лікування пацієнтів із тяжкою формою феохромоцитоми препарат застосовують тільки разом з блокаторами альфа-адренорецепторів.

    З обережністю застосовують Бісопролол-Астрафарм у хворих на цукровий діабет при значних коливаннях рівня глікемії і при метаболічному ацидозі.

    Бісопролол-Астрафарм може маскувати симптоми гіпоглікемії і потенціювати дію антидіабетичних засобів, тому необхідно контролювати рівень глюкози у крові.

    При гіперфункції щитовидної залози Бісопролол-Астрафарм може маскувати тахікардію, спричинену тиреотоксикозом.

    При частоті серцевих скорочень нижче 50-55 ударів/хв. дозу Бісопрололу-Астрафарм слід знизити.

    У пацієнтів, які знаходяться на гемо- і перитонеальному діалізі, дозу препарату необхідно знизити (не більше 10 мг на добу).

    При застійній серцевій недостатності необхідно оцінити співвідношення користь/ризик через можливе пригнічення скоротливості міокарда.

    В окремих випадках блокатори бета-адренорецепторів можуть спричинити лускатий лишай (Psoriasis vulgaris), погіршити перебіг цього захворювання або призвести до схожих на лускатий лишай (псоріатичних) висипань на шкірі.

    У пацієнтів, які застосовують блокатори бета-адренорецепторів, внаслідок зайвої анафілактичної реакції і послабленої адренергічної зворотної регуляції можуть виникнути більш тяжкі форми перебігу реакції підвищеної чутливості.

    Лікування високого артеріального тиску за допомогою Бісопрололу-Астрафарм потребує регулярного лікарського контролю.

    Препарат дає позитивний результат при проведенні допінг-контролю.

    Бісопролол-Астрафарм знижує компенсаторні серцево-судинні реакції у відповідь на застосування загальних анестетиків та йодвмісних контрастних речовин.

    Перед проведенням хірургічної операції препарат слід відмінити за 48 год до наркозу; за неможливості відміни слід призначати наркотичні засоби з мінімальним негативним інотропним ефектом.

    На час терапії Бісопрололом-Астрафарм рекомендується виключити вживання алкоголю.

    Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. З обережністю слід застосовувати Бісопролол-Астрафарм під час

    роботи водіям транспортних засобів і особам, професія яких пов'язана з підвищеною концентрацією уваги.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. При одночасному застосуванні Бісопролол-Астрафарм може посилювати дію інших антигіпертензивних препаратів.

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм і резерпіну, альфа-метилдопи, клонідину або гуанфацину можливе різке зниження ЧСС.

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм і клонідину, препаратів наперстянки, а також гуанфацину можливе порушення провідності серця.

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм і симпатоміметиків (тих, що містяться в засобах від кашлю, в назальних та очних краплях) дія бісопрололу може знижуватись.

    Антагоністи кальцію (похідні дигідропіридину) можуть посилювати гіпотензивну дію Бісопрололу-Астрафарм.

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм і верапамілу або дилтіазему та інших антиаритмічних препаратів можливе зниження артеріального тиску, зменшення ЧСС, а також розвиток аритмії та/або серцевої недостатності (не рекомендується внутрішньовенне введення блокаторів кальцієвих каналів і антиаритмічних препаратів на фоні терапії Бісопрололом-Астрафарм).

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм і клонідину останній можна відмінити тільки в тому випадку, якщо за декілька днів до цього припинено прийом Бісопрололу-Астрафарм через можливе значне підвищення артеріального тиску.

    При одночасному застосуванні похідних ерготаміну (в т. ч. ерготамінвмісних препаратів від мігрені) і Бісопрололу-Астрафарм можливо посилення симптомів порушення периферичного кровообігу.

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм і рифампіцину може незначно зменшитись період напіввиведення бісопрололу.

    При одночасному застосуванні Бісопрололу-Астрафарм та інсуліну або пероральних гіпоглікемічних засобів симптоми гіпоглікемії маскуються або пом'якшуються (необхідний регулярний контроль рівня глюкози у плазмі крові).

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка.Селективний бета1-адреноблокатор без внутрішньої симпатоміметичної активності і мембраностабілізуючих властивостей. Має гіпотензивну та антиангінальну дії. Гіпотензивна дія обумовлена зниженням хвилинного об'єму крові, зменшенням симпатичної стимуляції периферичних судин і пригніченням вивільнення реніну нирками. Антиангінальна дія обумовлена блокадою бета1-адренорецепторів, що спричиняє зменшення роботи серця за рахунок зниження ЧСС і серцевого викиду, і завдяки цьому зменшенню потреби міокарда в кисні.

    При тривалому застосуванні препарату першочергово знижує підвищений загальнопериферійний судинний опір. При хронічній серцевій недостатності препарат пригнічує активовану симпатоадреналову і ренін-ангіотензин-альдостеронову системи. Засіб має дуже низьку спорідненість із бета2-рецепторами гладкої мускулатури бронхів і судин, а також з бета2-рецепторами ендокринної системи. При одноразовому прийманні дія препаратузберігається протягом 24 год.

    Фармакокінетика. Після застосування внутрішньо бісопролол добре абсорбується з травного тракту. Біодоступність становить приблизно 90 % і не залежить від прийому їжі. Максимальна коцентрація досягається через 1-3 години. Зв'язування з білками плазми крові становить близько 30 %.

    Ефект “першого проходження” через печінку виражений незначно (менше 10 %). У печінці біотрансформується приблизно 50 % дози з утворенням неактивних метаболітів. Приблизно 98 % виводиться із організму нирками, 50 % - у незміненому вигляді, решта - у вигляді метаболітів, приблизно 2 % дози - через кишечник. Період напіввиведення становить 10-12 год.

    Фармакокінетика бісопрололу не залежить від віку.

    Корекція дози для пацієнтів із прушенням функції печінки або нирок легкого та середнього ступеня тяжкості не потрібна.

    Фармацевтичні характеристики.

    Основні фізико-хімічні властивості. Таблетки білого кольору, плоскоциліндричної форми зі скошеними краями і рискою з одного боку.

    Термін придатності. Термін придатності - 3 роки.

    Умови зберігання. Зберігають у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 0С.

    Упаковка.По 10 таблеток у блістері; по 2 або 3 блістера у коробці.

    Категорія відпуску. За рецептом.

    Виробник.ТОВ “АСТРАФАРМ”.

    Місцезнаходження. Україна, 08132, Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе,

    вул. Київська, 6.


    БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ так же ищут как:
    БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ отзывы - инструкция БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - описание препарата БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - побочные эффекты БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - применение препарата БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - отзывы БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - описание БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - купить БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ - подробная иформация БІСОПРОЛОЛ - АСТРАФАРМ

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100