Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

Health Portal » Cправочник лекарств » БОРНА КИСЛОТА

БОРНА КИСЛОТА

Порошок по 10 г у пакетах №1


Производитель:РУП "Борисовський завод медичних препаратів", м. Борисов, Мінська обл.


Міжнародна назва:Boric acid


ATC класифікація:D08AD


Русское название:БОРНАЯ КИСЛОТА


I Н С Т Р У К Ц I Я

для медичного застосування препарату

борна Кислота

(Acidum boricum )

Загальна характеристика:

мiжнародна назва:Boric acid;

основнi фiзико-хiмiчнi властивостi: безбарвний, блискучий, трохи жирний на дотик лускоподібний або дрібний кристалічний порошок;

склад: 1 пакетик містить 10 г борної кислоти;

Форма випуску. Порошок для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група.Антисептичні та дезінфекційні засоби. Код АТС D08A D.

Фармакологiчнi властивостi.

Фармакодинаміка.Борна кислота має антисептичну активність, а також чинить протипедикульозну та в'яжучу дію. Коагулює білки (у тому числі ферментні) мікробної клітини, порушує проникність клітинної оболонки. Чинить слабку подразнювальну дію на грануляційні тканини.

Фармакокiнетика. Абсорбується через ушкоджену шкіру, ранову поверхню, слизові оболонки травного тракту (при випадковому потраплянні внутрішньо). Особливо добре проникає через шкіру і слизові оболонки у дітей раннього віку.

Борна кислота може накопичуватися в органах і тканинах організму. Виводиться повільно (при повторному застосуванні кумулює).

Показання для застосування. Дерматит, піодермія, для промивання очей при кон”юнктивітах, попрілості (у дорослих).

Спосiб застосування та дози.Борну кислоту у вигляді 2% водного розчину застосовують для промивання кон'юнктивального мішка при кон'юнктивітах; 3% розчин використовують для примочок при дерматитах.

Спиртові розчини (0,5%, 1%, 2% і 3%) призначають для обробки уражених ділянок шкіри при піодермії, попрілостях.

Побiчна дiя.При застосуванні Борної кислоти, особливо при передозуванні і тривалому застосуванні, а також при порушенні функції нирок можливе виникнення гострих і хронічних токсичних реакцій: нудоти, блювання, діареї, шкірного висипу, десквамації епітелію, головного болю, сплутаності свідомості, судом, олігурії, інколи - шокового стану.

Протипоказання.Застосування Борної кислоти не допускається при порушенні функції нирок, матерям-годувальницям для обробки молочних залоз, дітям (у тому числі новонародженим), вагітним та особам з підвищеною чутливістю до препарату.

Передозування.При тривалому застосуванні, або нанесенні препарату на великі за площею ділянки шкіри можуть виникнути симптоми гострої або хронічної інтоксикації: нудота, блювання, пронос, головний біль, сплутаність свідомості, шкірний висип, судоми, рідко - шок. Лікування симптоматичне.

Особливостi застосування. Не слід наносити препарати борної кислоти на великі ділянки тіла, а також використовувати для промивання порожнин. Водні розчини готують з порошку extempore.

Взаємодiя з iншими лiкарськими засобами.Борна кислота несумісна з гексаметилентетраміном. При сумісному застосуванні з гліцерином утворюється гліцероборна кислота.

Умови та термiн зберiгання.Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці, при температурі не вище 300С. Термін придатності - 5 років.

Умови вiдпуску.За рецептом.

Упаковка.По 10 г у паперових пакетиках.

Виробник.ВАТ „Борисовський завод медичних препаратiв”.

Адреса. Республіка Білорусь, 222120, Мінська обл, м. Борисов, вул.Чапаєва 64/27.


БОРНА КИСЛОТА так же ищут как:
БОРНА КИСЛОТА отзывы - инструкция БОРНА КИСЛОТА - описание препарата БОРНА КИСЛОТА - побочные эффекты БОРНА КИСЛОТА - применение препарата БОРНА КИСЛОТА - отзывы БОРНА КИСЛОТА - описание БОРНА КИСЛОТА - купить БОРНА КИСЛОТА - подробная иформация БОРНА КИСЛОТА

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100