Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    АРМЕНІКУМ

    загрузка...

    Концентрат для приготування розчину для інфузій по 20 мл у флаконах № 1


    Производитель:ЗАТ"Арменікум+"


    Міжнародна назва:Comb drug


    ATC класифікація:J05AX


    Русское название:АРМЕНИКУМ


    ІНСТРУКЦІЯ

    длямедичного застосування препарату

    АРМЕНІКУМ

    (ARMENIKUM)

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості: cиньо-фіолетова рідина зі специфічним запахом;

    склад:1 флакон (20мл) містить:йод 0.16 г, літію хлорид - 0,004 г, декстрин - 2 г;

    допоміжні речовини: полівініловий спирт, натрію хлорид, калію йодид, вода для ін'єкцій.

    Форма випуску. Концентрат для приготування розчину для інфузій.

    Фармакотерапевтична група. Противірусні препарати. ATC: J05AX.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка.

    Механізм дії Арменікума не відомий, але можливо він включає пряму та/або опосередковану антиретровірусну дію активних компонентів, а також комплексу йод-літій-органічних полімерів. Молекули та катіони йоду в складі Арменікума проявляють виражену неспецифічну активність щодо широкого спектра ДНК- і РНК-вмісних вірусів, включаючи ВІЛ-1 та ВІЛ-2.

    Йод проявляє також бактерицидну (включаючи стійкі до антибіотиків грампозитивних та грамнегативних штамів), фунгіцидну, протозоацидну та цистицидну активність. Йод у складі Арменікума сприяє не тільки неспецифічному антимікробному ефекту, але й зниженню ймовірності виникнення резистентних форм збудників. Бактеріальна й вірусна резистентність до йоду і його препаратів дотепер не описана.

    Іони літію конкурентно витісняють іони магнію - кофактори зворотної транскриптази ВІЛ та інгібуюють реплікацію вірусу в інфікованих клітинах.

    Поліаніонний комплекс йода-декстрину селективно взаємодіє із CD4+-рецепторами Т-лімфоцитів та інгібує взаємодію gpl20 ВІЛ зі специфічними рецепторами, блокуючи початкові етапи інфікування CD4+Т-Лімфоцитів, синцитіутворення та трансмісію ВІЛ від інфікованих клітин до неінфікованих.

    Комплекс літій-йод-органічних полімерів забезпечує низьку токсичність, контрольоване дифундування активних компонентів, пролонгованість дії, системний імуномоделюючий вплив на процеси активації, диференціювання, апоптоза й продукції цитокінів лімфоцитами й моноцитами.

    Перші ознаки клінічної дії препарату спостерігаються через 1 -2 тижні терапії.

    Фармакокінетика.

    Вивчена по концентрації йодид-аніона в крові та сечі. Відзначено швидку елімінацію вільного йоду із крові з періодом напіввиведення 4.9 год. Об'єм розподілу становить близько 30% від маси тіла. Швидкість інфузії не впливає на фармакокінетику йодид-іона в крові. Із сечею виводиться до 13% уведеної дози, залишок - іншими шляхами. Дослідження фармакокінетики Арменікума у кролів показало, що в перші години після внутрішньовенного введення Арменікума йод інтенсивно накопичується в печінці, у тканинах голови, в органах грудної й черевної порожнини і рівномірно виводиться протягом 6 діб.

    Показання для застосування.

    Препарат супроводження в складі комбінованої терапії хворих на ВІЛ-інфекцію.

    Спосіб застосування та дози.

    Перед приготуванням інфузійного розчину вміст флакона варто інтенсивно збовтати, після чого розвести в 500 мл 0,9% розчину натрію хлориду. Доза концентрату, що рекомендується, становить 0,2-0,3 мл/кг маси тіла пацієнта.

    Препарат вводиться внутрішньовенно крапельно зі швидкістю 4-9 мл/хв. У випадку виникнення печіння по ходу пунктованої вени рекомендується зменшити швидкість введення. Не рекомендується введення Арменікума у вени дрібного калібру. Після закінчення введення по ходу вени накласти повязку з гепариновою маззю на декілька годин.

    Курс лікування складається з 4 циклів з інтервалом 3 тижні. Кожний лікувальний цикл включає 3 інфузії через день, тобто 12 інфузій на курс лікування. В інтервалах між лікувальними циклами хворі в стаціонарному спостереженні потреби не мають.

    Побічна дія.

    Лікування Арменікумом зазвичай переноситься добре. Зрідка відначаються: флебіт вище місця венепункції, нетривала гіпертермія, озноб, головний біль, слабкість, ломота в тілі та пітливість. Появи побічних ефектів не вимагають відміни препарату.

    Протипоказання.

    Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

    Вік до 18 років (ефективність і безпечність не вивчались).

    Передозування.

    При застосуванні у призначених дозах випадки передозування не відмічалися.

    Особливості застосування.

    Застосування в періоди вагітності та лактації. Застосування препарату в періоди вагітності та лактації можливе тільки в тому випадку, коли передбачувана користь для матері перевищує потенційний ризик для розвитку плода.

    При необхідності призначення препарату в період лактації варто припинити грудне вигодовування.

    Не впливає на здатність керувати транспортом та працювати зі складними механізмами.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

    Не змішувати в одному флаконі з іншими лікарськими засобами.

    Умови та термін зберігання.

    У сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 22°С.

    Не заморожувати.

    Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

    Умови відпуску. За рецептом.

    Упаковка. По 20 мл у флаконах із темного скла у картонній коробці.

    Виробник. ЗАТ «Арменікум+», Вірменія.

    Адреса. Республіка Вірменія, 375001, Єреван, вул. Налбандяна, 37.


    АРМЕНІКУМ так же ищут как:
    АРМЕНІКУМ отзывы - инструкция АРМЕНІКУМ - описание препарата АРМЕНІКУМ - побочные эффекты АРМЕНІКУМ - применение препарата АРМЕНІКУМ - отзывы АРМЕНІКУМ - описание АРМЕНІКУМ - купить АРМЕНІКУМ - подробная иформация АРМЕНІКУМ

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100