Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

АНАСТЕРА

Если Вам понравилась информация про АНАСТЕРА то нажмите на

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 1 мг № 28, № 30


Производитель:Лабораторія Тютор С.А.С.І.Ф.І.А., вироблено Лабораторія Бліпак С.А./Лабораторія Тютор С.А.С.І.Ф.І.А., вироблено Лабораторія Кравері С.А.І.С.


Міжнародна назва:Anastrozole


ATC класифікація:L02BG03


Русское название:АНАСТЕРА


для медичного застосування препарату

анастера

(anastera)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:anastrozole, a,a,a',a'­тетраметил-5-(1H-1,2,4-триазол-1-їл-метил)-m-бензендіацетонітрил;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, майже білого кольору;

склад:1 таблетка містить анастрозолу 1 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, повідон К30, магнію стеарат, натрію крохмалю гліколят, опадрі білий ІІ 8SF28751.

Форма випуску.Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Протипухлинні засоби. Антагоністи гормонів та аналогічні засоби. Інгібітори ферментів. Код АТС L02В G03.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.Анастрозол є протипухлинним засобом, високоселективним нестероїдним інгібітором ароматази. У жінок у постменопаузний період естрогени утворюються переважно шляхом перетворення з андростендіону за участі ферменту ароматази в жировій тканині, м'язах та печінці. Зниження під впливом анастрозолу рівня циркулюючого естрадіолу здійснює терапевтичну дію у жінок, що хворіють на рак молочної залози у постменопаузний період.

Анастрозол у добовій дозі 1 мг знижує рівень естрадіолу на 80%, у добовій дозі до 10 мг не впливає на секрецію гідрокортизону і альдостерону, тому не потрібно проводити замісну терапію кортикостероїдами. Препарат не має гестагенної, андрогенної і естрогенної активності.

Фармакокінетика. Після приймання всередину препарат швидко всмоктується у шлунково-кишковому тракті. Максимальна концентрація в плазмі крові за умов застосування натщесерце досягається протягом 2 годин, одночасне вживання з їжею деякою мірою зменшує швидкість, але не ступінь всмоктування, тому не впливає на постійну концентрацію анастрозолу в крові.

Зв'язування анастрозолу з білками плазми крові становить 40%. Приблизно 90-95% рівноважної концентрації досягається після семиденного приймання анастрозолу. Відомості щодо кумуляції анастрозолу відсутні.

Метаболізм анастрозолу здійснюється шляхом N-деалкілування, гідроксилювання і глюкуронізації. Триазол, головний метаболіт, що визначається у плазмі та сечі, не пригнічує ароматазу.

Період напіввиведення становить 40-50 годин. Виводиться препарат головним чином із сечею у вигляді метаболітів і у незміненому вигляді (менше 10% дози) протягом 72 годин.

Фармакокінетика анастрозолу у жінок у постменопаузі не залежить від віку.

Фармакокінетику у дітей не вивчали.

Кліренс анастрозолу після перорального приймання у добровольців зі стабілізованим цирозом печінки або порушенням функції нирок не відрізнявся від кліренса, який визначено у здорових добровольців.

Показання для застосування.

Розпровсюджені форми раку молочної залози у жінок у постменопаузний період при прогресуванні захворювання на фоні терапії тамоксифеном або іншим антиестрогенним препаратом. Пухлини, що не містять рецепторів естрогенів, погано піддаються лікуванню анастрозолом, крім випадків попередньо доведеної клінічної ефективності застосування тамоксифена.

Спосіб застосування та дози.

Препарат приймають усередину, по 1 мг 1 раз на добу щоденно. Тривалість курсу лікування залежить від форми та тяжкості захворювання.

Побічна дія.

Препарат загалом добре переноситься. Несприятливі явища були переважно легкими або помірними.

Фармакологічний вплив Анастери може обумовлювати певні очікувані ефекти, включаючи припливи, сухість піхви, піхвові кровотечі та потоншення волосся.

З боку шлунково-кишкового тракту:анорексія, нудота, блювання, діарея.

З боку нервової системи: астенія, сонливість, головний біль.

Інші: шкірні висипання; деяке підвищення рівня загального холестерину у сироватці крові і у хворих з метастазами у печінці підвищення активності печінкових ферментів.

Під час застосування анастрозолу іноді розвивались тромбоемболічні ускладнення, однак причинно-наслідковий зв'язок з лікуванням не встановлено.

Протипоказання.

- Підвищена чутливість до анастрозолу або інших компонентів препарату;

- виражена ниркова недостатність (кліренс креатиніну нижче 20 мл/хв),

- помірна або виражена печінкова недостатність,

- репродуктивний вік, дитячий вік, період вагітності і годування груддю.

Передозування.

Випадки передозування у людей не описані. В експериментах на тваринах анастрозол виявив низьку гостру токсичність. Клінічні випробування проводили з різними дозами анастрозолу, аж до 60 мг разової дози добровольцям чоловічої статі і 10 мг добової дози у жінок у постменопаузі з “розповсюдженим раком молочної залози”; ці дози добре переносились. Добову дозу, яка б призводила до симптомів, загрозливих для життя, не встановлювали.

Лікування. Не існує специфічного антидоту при передозуванні анастрозолу, лікування повинно бути симптоматичним. При лікуванні слід зауважити, що хворий приймав також інший препарат або декілька препаратів. Можна спричинити блювання; діаліз також може бути корисним, оскільки препарат слабко зв'язується з білками плазми. При передозуванні також рекомендується проведення загальної підтримуючої терапії, ретельний нагляд за хворим і контроль функції життєво важливих органів та систем.

Особливості застосування.

Менопауза повинна бути підтверджена біохімічно у випадку вагань стосовно гормонального статусу пацієнтки.

Перед застосуванням препарату хворій бажано пройти тест на визначення наявності рецепторів до естрогенів. У пацієнток з негативним результатом теста на рецептори до естрогенів ефективність препарату зазвичай не виявляється.

Печінкова або ниркова недостатність.

Відсутні дані стосовно нешкідливості Анастери у пацієнтів з помірними та вираженими печінковими порушеннями або у пацієнтів з вираженими порушеннями ниркової функції (кліренс креатиніну нижче 20 мл/хв).

Діти

Анастера не рекомендується для застосування у дітей.

Вплив на здатність керувати автомобілем та іншими механізмами.

Слід дотримуватися обережності при керуванні транспортними засобами та особливо небезпечними механізмами, а також при виконанні іншої роботи, що потребує підвищенної уваги.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Клінічні дослідження з лікарської взаємодії з антипірином і циметидином свідчать про те, що сумісне застосування Анастери з іншими препаратами малоймовірно призведе до взаємодії, опосередкованої цитохромом Р450.

Вивчення бази даних з безпеки анастрозолу не виявило даних щодо клінічно значущої лікарської взаємодії у пацієнтів, які одночасно приймали препарати анастрозолу й інші препарати, які часто призначаються.

На сьогодні відсутні відомості стосовно лікарської взаємодії Анастери при одночасному застосуванні з іншими протипухлинними засобами.

Разом з Анастерою не повинні призначатися естрогени, тому що ці препарати мають протилежну фармакологічну дію.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці при кімнатній температурі до 30°C.

Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка.По 10 таблеток у контурній чарунковій упаковці, по 3 контурних чарункових упаковки у картонній коробці.

Виробник.Лабораторія Тютор С.А.С.І.Ф.І.А. вироблено Лабораторія Бліпак С.А., Аргентина. (Laboratory Tuteur S.A.C.I.F.I.A., manufactured by Laboratory Blipack S.A., Argentina).

Адреса:Аргентина, м. Буенос-Айрес, просп. Хуана де Гарая, 848/850 (Av. Juan de Garay 848/850, Сiudad de Buenos Aires, Republica Argentina).


АНАСТЕРА так же ищут как:
АНАСТЕРА отзывы - инструкция АНАСТЕРА - описание препарата АНАСТЕРА - побочные эффекты АНАСТЕРА - применение препарата АНАСТЕРА - отзывы АНАСТЕРА - описание АНАСТЕРА - купить АНАСТЕРА - подробная иформация АНАСТЕРА

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100