Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

Health Portal » Cправочник лекарств » АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

Если Вам понравилась информация про АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ то нажмите на

Таблетки по 0,25 г № 10х2 у контурних чарункових упаковках, № 24 у пеналах


Производитель:ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл


Міжнародна назва:Ampicillin


ATC класифікація:J01CA01


Русское название:АМПИЦИЛЛИНА ТРИГИДРАТ


для медичного застосування препарату

АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

(Ampicillini trihydratum)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ampicillinum; (2S,5R,6R)-6-[(R)-2-аміно-2-фенілацетамід]-3,3-диметил-7-окси-4-тіо-1-азабіцил [3,2,0] гептан-2-карбоксилова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

склад: 1 таблетка містить ампіциліну тригідрату 250 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, тальк, магнію стеарат або кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби для системного застосування. Напівсинтетичні пеніциліни. Код АТС J01C A01.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антибіотик широкого спектра бактерицидної дії. Пригнічує синтез клітинної стінки бактерій. Активний відносно грампозитивних мікроорганізмів: стафілококів (за винятком штамів, що продукують пеніциліназу), стрептококів. Ампіцилін активний також відносно грамнегативних мікроорганізмів: кишечної палички, палички Фрідлендера та Пфейфера, шигел, сальмонел, протею. Ампіцилін руйнується під дією пеніцилінази.

Фармакокінетика. У травному тракті всмоктується на 30-40 %. Не руйнується в кислому середовищі шлунка. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1-2 години після прийому внутрішньо. Ампіцилін добре розподіляється в тканинах і рідинах організму. Слабко проникає через гематоенцефалічний бар'єр, проникає через плаценту. При запаленні мозкових оболонок проникність через гематоенцефалічний бар'єр різко зростає. 30 % ампіциліну метаболізується в печінці. Вільно зв'язується з білками плазми крові (10-30 %). Практично не піддається біотрансформації. Елімінується переважно нирками, частково екскретується з жовчю, у жінок в період годування груддю - з молоком.

Показання для застосування. Пневмонії, бронхіти, бронхопневмонії, абсцеси легенів; інфекції вуха, горла, носа, перитоніт, сепсис, ангіна; інфекції, включаючи змішані, сечо- та жовчовивідних шляхів (пієліт, пієлонефрит, цистит, холангіт, холецистит); інфекційні захворювання шлунково-кишкового тракту, в тому числі сальмонельоз; інфекції м'яких тканин, гонорея та інші захворювання, спричинені чутливими до дії антибіотика мікроорганізмами.

Спосіб застосування та дози. Ампіциліну тригідрат застосовують внутрішньо незалежно від прийому їжі. Таблетку можна подрібнити перед прийомом або проковтувати цілими, запиваючи рідиною. Режим дозування встановлюють індивідуально залежно від тяжкості перебігу, локалізації інфекції та чутливості збудника. При прийомі внутрішньо для дорослих разова доза становить 250-500 мг, кратність прийому - 4 рази/добу. Максимальна добова доза для дорослих при прийомі внутрішньо - 4 г. Дітям віком після 3 років, а також дітям з масою тіла до 20 кг призначають по 12,5-25 мг/кг маси тіла кожні 6 годин. Тривалість лікування залежить від локалізації інфекції та особливостей перебігу захворювання (від 5-10 днів до 2-3 тижнів і більше).

Побічна дія. При застосуванні ампіциліну тригідрату можливі алергічні реакції (шкірний висип, кропив'янка, набряк Квінке, дуже рідко - анафілактичний шок), диспепсичні розлади (нудота, блювання, діарея). При анафілактичному шоку вживають невідкладних заходів щодо його усунення. При перших ознаках алергії препарат відміняють і проводять десенсибілізуючу терапію. В ослаблених хворих при тривалому лікуванні може розвинутись суперінфекція, викликана стійкими до препарату мікроорганізмами (дріжджеподібні гриби, грамнегативні мікроорганізми).

Протипоказання. Застосування ампіциліну тригідрату протипоказане при підвищеній чутливості до ампіциліну та інших препаратів групи пеніциліну, при порушенні функцій печінки. Препарат не призначають дітям віком до 3 років.

Передозування. Проявляється токсичною дією на ЦНС (особливо у хворих з нирковою недостатністю). Симптоми: нудота, блювання, діарея, порушення водно-електролітного балансу. Лікування: промивання шлунка, застосування активованого вугілля, сольових послаблюючих, корекція водно-електролітного балансу, гемодіаліз.

Особливості застосування. При лікуванні ампіциліном необхідно систематично контролювати функції нирок, печінки та картину периферичної крові. Пацієнтам з порушенням функції нирок потрібна корекція режиму дозування відповідно до значень кліренсу креатиніну. При застосуванні високих доз у хворих з нирковою недостатністю можлива токсична дія на ЦНС. При застосуванні ампіциліну у хворих з бактериємією (сепсис) можлива реакція бактеріолізу (реакція Яриша-Герксгеймера). Можливе застосування ампіциліну у період вагітності у випадках, коли, на думку лікаря, користь від застосування переважає ризик для плоду. Ампіцилін виділяється з грудним молоком в низьких концентраціях. При необхідності прийому ампіциліну в період лактації потрібно вирішити питання про припинення годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Пробенецид при одночасному застосуванні з ампіциліном знижує канальцеву секрецію останнього, в зв'язку з чим підвищується концентрація ампіциліну в плазмі крові та зростає ризик розвитку токсичної дії. Одночасне застосування з алопуринолом значно підвищує ймовірність виникнення шкірного висипу. Ампіцилін у високих дозах знижує рівень атенололу в плазмі крові, тому рекомендується застосовувати ці лікарські засоби окремо, причому спершу - атенолол, а потім - ампіцилін. При одночасному застосуванні ампіциліну з пероральними гормональними контрацептивами відмічається зниження їх ефективності. Ампіцилін посилює ефект пероральних антикоагулянтів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому місці при температурі від 15 °С до 25 °С. Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску. За рецептом.

Упаковка. По 24 таблетки в пеналах або по 10 таблеток у контурній чарунковій упаковці. По 2 контурні упаковки в пачці.

Виробник. ВАТ “Монфарм”.

Адреса. Україна, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Заводська, 8.


АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ так же ищут как:
АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ отзывы - инструкция АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - описание препарата АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - побочные эффекты АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - применение препарата АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - отзывы АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - описание АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - купить АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - подробная иформация АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100