Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.
  • Место свободно
  • Место свободно

Health Portal » Cправочник лекарств » АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

Таблетки по 0.25 г № 20


Производитель:РУП "Бєлмедпрепарати"


Міжнародна назва:Ampicillin


ATC класифікація:J01CA01


Русское название:АМПИЦИЛЛИНА ТРИГИДРАТ


ІНСТРУКЦ

для медичного застосування препарату

АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

(Ampіcillinum trihydratum)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:ампіцилін; (6R)-6-(α-феніл-D-гліциламіно) пеніциланової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості:таблетки білого кольору, плоскоциліндричні, з рискою i фаскою;

склад:1 таблетка міститьампіциліну тригідрату (в перерахуванні на 100 % вміст ампіциліну i суху речовину) - 250 мг;

допоміжні речовини:тальк, кальцію стеарат або магнію стеарат, крохмаль картопляний.

Форма випуску.Таблетки.

Фармакотерапевтична група.Протимікробні засоби для системного застосування. Пеніциліни широкого спектра дії. Код АТС J01C А01.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Діє бактерицидно, пригнічуючи синтез клітинної стінки бактерій. Активний відносно грампозитивних мікроорганізмів: Staphylococcus spp. (за винятком штамів, що продукують пеніциліназу), Streptococcus spp. (у тому числі S.pneumoniae, Enterococcus spp.), Listeria monocytogenes. Препарат активний відносно грамнегативних мікроорганізмів Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp., Bordetella pertussis, деяких штамів Haemophilus influenzae.

Ампіцилін руйнується пеніциліназою. Кислотостійкий.

Фармакокінетика. Ампіцилін не руйнується в кислому середовищі шлунка, добре всмоктується з травного тракту, 30 - 40 % дози розподіляється в більшості органів та тканин. Проникає крізь плаценту, погано проникає крізь гематоенцефалічний бар'єр. Максимальна концентрація в крові досягається через 1,5-2 години та знижується через 60-120 хвилин за два рази. Виводиться переважно нирками, при цьому в сечі та жовчі утворюються високі концентрації незміненого антибіотика. 10 - 30 % зв'язується з білками крові.

30 % введеної дози ампіциліну тригідрату виводиться протягом 6-8 годин, 60 % - за 24 години. При повторних введеннях не кумулює, що дає можливість приймати його довгостроково у великих дозах. Виводиться з грудним молоком.

Показання для застосування.Пневмонії, бронхіти, бронхопневмонії, абсцеси легенів, перитоніт, ceпcис, ангіна; інфекції (включаючи змішані) сечо- та жовчовивідних шляхів (пієліт,пієлонефрит, цистит, холангіт, холецистит), шлунково-кишкового тракту (в тому числі сальмонельоз), інфекції м'яких тканин та інші захворювання, спричинені чутливими до дії антибіотика мікроорганізмами. Ефективний при лікуванні гонореї.

Cпociб застосування та дози.

Препарат призначають внутрішньо, незалежно від прийому їжі.

Доза встановлюється лікарем індивідуально, залежно від ступеня тяжкості перебігу та локалізації інфекції, чутливості збудника до препарату.

Для дорослих та дітей з масою тіла понад 20 кг разова доза становить 250-500 мг, кратність прийому - 4 рази на добу. Максимальна добова доза - 4 г.

Тривалість лікування, залежно від локалізації інфекції та особливостей перебігу захворювання, становить від 5-10 днів до 2-3 тижнів.

Побічна дія. Алергічні реакції (висипи на шкірі, кропив'янка, набряк Квінке, риніт, кон'юнктивіт, рідко - гарячка, біль у суглобах, еозинофілія; дуже рідко - анафілактичний шок), диспептичні розлади (нудота, блювання, діарея).

В ослаблених хворих при тривалому лікуванні може розвинутись суперінфекція, спричинена стійкими до препарату мікроорганізмами (дріжджоподібні гриби, грамнегативні мікроорганізми).

Протипоказання.Підвищена чутливість до бета-лактамних антибіотиків, порушення функції печінки, період лактації, інфекційний мононуклеоз, лімфолейкоз. Маса тіла менше 20 кг.

Передозування.Проявляється токсичною дією на центральну нервову систему. Лікування - симптоматичне.

Особливості застосування.Систематичний контроль функції нирок, печінки та картини периферичної крові. Корегування режиму дозування відповідно до значень кліренса для пацієнтів з порушенням функції нирок. Можлива токсична дія на центральну нервову систему при застосуванні високих доз у хворих з нирковою недостатністю. Можлива реакція бактеріолізу (реакція Яриш-Герксгеймера) у хворих з бактеріемією (сепсис).

При вагітності можливе застосування за життєвими показаннями. В період лактації необхідно вирішити питання про припинення годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.При одночасному застосуванні з пробенецидом знижується кальцієва секреція ампіциліну, що підвищує концентрацію ампіциліну в плазмі крові, та збільшується ризик розвитку токсичної дії. При одночасному застосуванні з пероральними естрогенвміщуючими препаратами зменшується їх ефективність, можливо за рахунок послаблення печінкової циркуляції естрогенів. Ампіцилін посилює ефект пероральних антикоагулянтів. При одночасному застосуванні з алопуринолом збільшується ймовірність появи висипу на шкірі.

Умови та термін зберігання.Зберігати у сухому місці при температурі від 15 до 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки.

Умови відпуску.За рецептом.

Упаковка.По 10 таблеток в контурних чарункових упаковках; по 2 контурні упаковки в пачці.

Виробник.РУП «Бєлмедпрепарати».

Адреса.Республіка Білорусь, 220007, м. Мінськ, вул. Фабриціуса, 30.


АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ так же ищут как:
АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ отзывы - инструкция АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - описание препарата АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - побочные эффекты АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - применение препарата АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - отзывы АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - описание АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - купить АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ - подробная иформация АМПІЦИЛІНУ ТРИГІДРАТ

Рейтинг:
 (голосов: 0)
« Назад
Рекомендуем также:

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
Текст:
Введите код: *

Это интерестно!
загрузка...
Для пользователей
Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
Rambler's Top100