Полезное для всех


Важное!

УВАГА! Інформація, опублікована на цьому сайті є довідковою або популярною. Лікування а також вживання лікарських препаратів вимагають знання історії хвороби і безпосереднього обстеження лікарем. Ми рекомендуємо Вам, для виключення випадків непорозуміння, з питань застосування лікування звернутися до лікаря.

    Health Portal » Cправочник лекарств » АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН

    АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН

    загрузка...

    Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 250 мг/125 мг № 15 у контейнерах № 1 (фасування із in bulk фірми-виробника Апо-Біотікс (підрозділ компанії Апотекс Інк), Канада)


    Производитель:ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м. Київ


    Міжнародна назва:Amoxicillin and enzyme inhibitor


    ATC класифікація:J01CR02


    Русское название:АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛИН


    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    АМОКСИ-АПО-КЛАВ
    (
    AMOXI-APO-CLAV)

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості:

    Амокси-Апо-Клав 250 мг/125 мг: овальні таблетки білого кольору, вкриті плівковою оболонкою, з маркуванням "АРО" на одній стороні та "250-125" на другій;

    Амокси-Апо-Клав 500 мг/125 мг: овальні таблетки білого кольору, вкриті плівковою оболонкою, з маркуванням "АРО" на одній стороні та "500-125" на другій;

    Амокси-Апо-Клав 875 мг/125 мг: овальні таблетки білого кольору, вкриті плівковою оболонкою, з маркуванням "АРО" на одній стороні та "А" риска "С" на другій;

    склад:

    1 таблетка по 250 мг/125 мг містить амоксициліну тригідрат (250 мг у перерахунку на амоксицилін) і суміш клавуланату калію і мікрокристалічної целюлози (125 мг у перерахунку на клавуланову кислоту);

    1 таблетка по 500 мг/125 мг містить амоксициліну тригідрат (500 мг у перерахунку на амоксицилін) і суміш клавуланату калію і мікрокристалічної целюлози (125 мг у перерахунку на клавуланову кислоту);

    1 таблетка по 875 мг/125 мг містить амоксициліну тригідрат (875 мг у перерахунку на амоксицилін) і суміш клавуланату калію і мікрокристалічної целюлози (125 мг у перерахунку на клавуланову кислоту);

    допоміжні речовини: магнію стеарат, натрію кроскармелоза, кремнію діоксид колоїдний, гідроксипропілцелюлоза, поліетиленгліколь, титану діоксид.

    Форма випуску.Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

    Фармакотерапевтична група.Бета-лактамні антибіотики, пеніциліни. Комбінації пеніцилінів та інгібіторів бета-лактамаз. Код АТС J01C R02.

    Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Амоксицилін діє бактерицидно на чутливі до нього мікроорганізми на стадії активного розмноження завдяки інгібуванню біосинтезу мукопептидів стінки бактеріальної клітини.

    Клавуланова кислота інгібує специфічні бета-лактамази деяких мікроорганізмів і дає можливість амоксициліну інгібувати амоксицилін(ампіцилін)-резистентні мікроорганізми, що продукують бета-лактамази, чутливі до клавуланової кислоти.

    Фармакокінетика. Абсорбція амоксициліну і клавуланової кислоти при їх комбінованому застосуванні істотно не змінюється. При прийомі разом з їжею абсорбція клавуланової кислоти вище порівняно з прийомом натщесерце, а абсорбція амоксициліну практично не змінюється.

    Після прийому всередину обидва компоненти препарату добре абсорбуються, максимальні концентрації амоксициліну в плазмі крові досягаються приблизно через 1,7 - 2,3 год, а клавуланової кислоти - через 70 хв. Період напіввиведення амоксициліну становить близько 1,1 - 1,3 год, а клавуланової кислоти - 1 - 1,4 год.

    Амоксицилін і клавуланова кислота зв'язуються з білками плазми крові приблизно на 20% і 30%, відповідно. Приблизно 70% амоксициліну виводиться із сечею, решта - з калом та повітрям, що видихається. При лікуванні хворих з патологією нирок потрібно або знижувати дозу, або збільшувати інтервали між прийомами залежно від ступеня тяжкості порушення ниркових функцій.

    Показання для застосування.Амокси-Апо-Клав застосовується для лікування інфекцій, спричинених чутливими до препарату мікроорганізмами, зокрема:

    " інфекцій верхніх дихальних шляхів, спричинених штамами S. aureus, які продукують бета-лактамази;

    " синуситу, спричиненого штамами H. influenzaeабо Moraxella (Branhamella) catarrhalis, які продукують бета-лактамази;

    " середнього отиту, спричиненого штамами H. influenzaeабо Moraxella (Branhamella) catarrhalis, які продукують бета-лактамази;

    " інфекцій нижніх дихальних шляхів, спричинених штамами H. influenzae, K. pneumoniae, S. aureusабо Moraxella (Branhamella) catarrhalis, які продукують бета-лактамази, а також емпієми плеври;

    " інфекцій шкіри і м'яких тканин, спричинених штамами S. aureus, які продукують бета-лактамази; а також інфекцій кісток і суглобів (у т. ч. хронічного остеомієліту);

    " інфекцій сечовивідних шляхів, спричинених штамами E. coli, P. mirabilisабо Klebsiella species, які продукують бета-лактамази.

    Спосіб застосування та дози.Амокси-Апо-Клав можна застосовувати незалежно від прийому їжі.

    Застереження. Оскільки Амокси-Апо-Клав у таблетках по 250 мг/125 мг і Амокси-Апо-Клав у таблетках по 500 мг/125 мг містять однакову кількість клавуланової кислоти (125 мг у вигляді калієвої солі), дві таблетки Амокси-Апо-Клав 250 мг/125 мг не є еквівалентними одній таблетці Амокси-Апо-Клав 500 мг/125 мг. Тобто дві таблетки Амокси-Апо-Клав 250 мг/125 мг не можна замінювати однією таблеткою Амокси-Апо-Клав 500 мг/125 мг.

    Дози для дорослих і дітей з масою тіла більше 38 кг

    Звичайні дози: по одній таблетці Амокси-Апо-Клав 500 мг/125 мг кожні 12 годин або по одній таблетці Амокси-Апо-Клав 250 мг/125 мг кожні 8 годин.

    У випадку більш тяжких інфекцій або інфекцій нижніх дихальних шляхів призначають по одній таблетці Амокси-Апо-Клав 875 мг/125 мг кожні 12 годин або по одній таблетці Амокси-Апо-Клав 500 мг/125 мг кожні 8 годин.

    Дози для дітей з масою тіла менше 38 кг

    Дітям від 5 років і старше призначають по одній таблетці Амокси-Апо-Клав 250 мг/125 мг кожні 8 годин.

    Звичайно лікування триває 7 - 10 днів. Як правило, терапію продовжують ще не менше 48 - 72 годин після зникнення симптомів захворювання або одержання свідчень бактеріальної ерадикації. Лікування інфекцій, спричинених бета-гемолітичними стрептококами, рекомендується продовжувати не менше 10 діб для запобігання розвитку гострої ревматичної гарячки або гломерулонефриту.

    Пацієнтам з вираженою нирковою недостатністю (кліренс креатинину менше 10 мл/хв) необхідна корекція дози або збільшення інтервалу між прийомами (при анурії - до 48 годин та більше).

    Для пацієнтів з помірною нирковою недостатністю (кліренс креатинину 10-30 мл/хв) дозу необхідно адекватно знизити або збільшити інтервал між прийомами препарату:

    Кліренс креатинину, мл/хв

    >80

    80-50

    50-10

    <10

    Інтервал між дозами, год

    8

    8

    12

    24

    Побічна дія.

    Побічні ефекти з боку шлунково-кишкового тракту

    Зрідка відзначаються нудота, блювання, діарея, шлункові кольки і спазми, метеоризм, запори, анорексія, печія, шкірно-слизистий кандидоз, кишковий кандидоз, антибіотик-асоційований коліт (зокрема, псевдомембранозний коліт і геморагічний коліт). При появі побічних ефектів з боку шлунково-кишкового тракту їх інтенсивність може бути зменшена шляхом прийому препарату разом з їжею. Відзначаються окремі випадки транзиторного гепатиту і холестатичної жовтяниці. Симптоми ураження печінки виявляються в процесі або незабаром після лікування і мають оборотний характер. Можливе помірне підвищення рівнів АСТ, ЛФ, ЛДГ і/або АЛТ.

    Реакції гіперчутливості

    Найчастіше відзначаються еритематозний макропапулярний висип, кропив'янка, анафілаксія, гіперчутливий васкуліт і свербіж. У пацієнтів з інфекційним мононуклеозом можливий кореподібний висип. Є окремі повідомлення про розвиток мультиформної еритеми у пацієнтів із синдромом Стівенса-Джонсона. У поодиноких випадках, як і при терапії іншими бета-лактамними антибіотиками, відзначаються ангіоневротичний набряк, токсичний епідермальний некроліз і ексфоліативний дерматит, а також гострий генералізований екзантематозний пустульоз. Зрідка розвивається інтерстиціальний нефрит.

    Побічні ефекти з боку кровоносної і лімфатичної систем

    У 95% пацієнтів з інфекційним мононуклеозом та лімфолейкозом прийом Амокси-Апо-Клаву супроводжується висипаннями на шкірі, лейкопенією, агранулоцитозом. Ці явища, звичайно, оборотні після закінчення терапії. Вважається, що вони належать до ефектів гіперчутливості. Іноді спостерігається збільшення часу кровотечі і протромбінового часу.

    Протипоказання.Амокси-Апо-Клав протипоказаний пацієнтам:

    " з гіперчутливістю до антибіотиків групи бета-лактамів - пеніцилінів або цефалоспоринів;

    " у яких виявлений або підозрюється інфекційний мононуклеоз;

    " у яких раніше відзначалися жовтяниця і порушення функції печінки, асоційовані з терапією амоксициліном і клавуланатом калію.

    Передозування.Так як препарат малотоксичний, ймовірність передозування досить низька.

    При передозуванні виникають симптоми з боку шлунково-кишкового тракту - нудота, блювання, діарея. У невеликої кількості пацієнтів також спостерігалися висипання, гіперактивність або сонливість, запаморочення, в окремих випадках - судоми.

    У разі передозування терапію Амокси-Апо-Клавом слід припинити і призначити симптоматичне, підтримуюче лікування. Складові препарату можуть бути видалені з системи кровообігу за допомогою гемодіалізу.

    Особливості застосування.Препарат не призначають дітям до 5 років в даній лікарській формі.

    Перед початком лікування необхідно провести відповідні дослідження (бактеріологічний посів) і визначити види хвороботворних мікроорганізмів і їх чутливість до Амокси-Апо-Клаву. Однак якщо є підстави думати, що захворювання спричинене одним із зазначених вище видів мікроорганізмів, які продукують бета-лактамази, терапія може бути розпочата ще до одержання результатів бактеріологічного дослідження і визначення чутливості.

    З обережністю призначають препарат пацієнтам, що схильні до алергічних реакцій, а також особам з відомою підвищеною чутливістю до антибіотиків цефалоспоринового ряду, так як існує ризик розвитку перехресної чутливості.

    При появі алергічних реакцій терапію Амокси-Апо-Клав слід припинити і призначити відповідне лікування. Під час тривалого лікування препаратом можливий розвиток оборотної гепатотоксичності. Тому в таких випадках необхідно контролювати функції нирок, печінки, системи кровотворення.

    Вагітність і лактація. Призначення препарату при вагітності та лактації можливе лише коли передбачувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода чи новонародженого.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами.При одночасному застосуванні Амокси-Апо-Клаву і непрямих антикоагулянтів відбувається посилення дії останніх. Одночасне застосування з дисульфірамом, алопуринолом, метотрексатом підвищує ризик розвитку їх побічних ефектів. При одночасному застосуванні Амокси-Апо-Клав інактивує аміноглікозиди in vitro.

    Умови та термін зберігання.Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі 15 - 25°C.

    Термін придатності - 2 роки з моменту виготовлення препарату “in bulk”.

    Умови відпуску.За рецептом.

    Упаковка.По 15 таблеток, вкритих плівковою оболонкою, по 250 мг/125 мг у контейнері пластмасовому, по 1 контейнеру в пачці. По 14 таблеток, вкритих плівковою оболонкою, по 500 мг/125 мг та 875 мг/125 мг у контейнері пластмасовому, по 1 контейнеру в пачці.

    Виробник.ЗАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" (фасування із “in bulk” фірми-виробника “Апо-Біотікс” (підрозділ “Апотекс Інк”, Канада).

    Адреса.Україна, 03134, м. Київ, вул. Миру, 17.


    АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН так же ищут как:
    АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН отзывы - инструкция АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - описание препарата АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - побочные эффекты АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - применение препарата АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - отзывы АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - описание АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - купить АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН - подробная иформация АМОКСИ-АПО-КЛАВУЛІН

    Рейтинг:
    « Назад
    Рекомендуем также:
    Информация
    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    Здоровье - это главное богатство человека, это жизнь! С этим трудно поспорить. Не будет здоровья - не надо ни денег, ни друзей, ни работы и карьеры, ничего-ничего. Поэтому первое, с чего надо начать свое пожелание имениннику - это, конечно, здоровье. Ведь часто мы даже не осознаем насколько оно важно, и задумываемся о здоровье только тогда, когда заболело там и сям.
    Translate site
    English French German Italian Portuguese Russian Spanish
    Это интерестно!
    загрузка...
    Для пользователей
    Вся информация - только для ознакомительных целей. Администрация сайта не несет ответственности за возможные погрешности или неточности в описаниях или инструкциях, а так же неверное применение лекарственных препаратов потребителями. По всем вопросам вашего здоровья и их симптомах обращайтесь к Вашему врачу!
    Проследить за всеми новостями мы не можем, так как новости берутся из открытых источников. Если вы считаете, что новость нарушает ваши права на авторство или дизайн, то обратитесь к администрации данного ресурса.
    Портал о здоровом образе жизни 2008 - 2011 а так же
    Rambler's Top100