болезни, препараты, здоровье, medicine, medicina, медицина, лечение, natural, при
       А Б В Г Д Е Ж З И К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я


АКСЕФ

Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 750 мг у флаконах № 1 у комплекті з розчинником по 6 мл в ампулах № 1

Производитель:НОБЕЛ ІЛАЧ САНАЇ ВЕ ТІДЖАРЕТ А.Ш./ФАРМАВІЗІОН САНАЇ ВЕ ТИДЖАРЕТ А.Ш.

Міжнародна назва:Cefuroxime

ATC класифікація:J01DA06

Русское название:АКСЕФ

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

АКСЕФ

(AKSEF)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:цефуроксим; (Z)-3-карбамоїлоксиметил-7-[(2-(2-фурил)-2-метоксиїміноацетамідо]-3-цефем-4-карбоксилат, натрієва сіль;

основні фізико-хімічні властивості:білий або майже білий порошок трохи гігроскопічний.

склад: 1 флакон містить цефуроксиму натрію стерильного, що еквівалентно цефуроксиму безводному 750 мг.

Форма випуску. Порошок для приготування розчину для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група.Антибактеріальні засоби для системного застосування. Цефалоспорини. Код АТС J01DA06.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Цефуроксим - це бактерицидний антибіотик цефалоспоринів, що має високу активність відносно широкого спектра грампозитивних і грамнегативних бактерій, включаючи штами, що продукують бета-лактамази. Цефуроксим є стійким до дії бета-лактамаз і тому відповідно виявляє активність відносно багатьох ампіцилін- або амоксицилінрезистентних штамів. Основний механізм бактерицидної дії - порушення синтезу стінки бактеріальної клітини.

Цефуроксим in vitro є ефективним проти таких мікроорганізмів, як:

грамнегативні аероби:

Еscherichiacoli,Klebsiellaspp.,Proteusmirabilis,Proteusrettgeri,Providenciaspp.,Haemophilusinfluenzae(включаючи ампіцилінрезистентні штами), Haemophilusparainfluenzae (включаючи ампіцилінрезистентні штами), Moraxella (Branhamella)catarrhalis,Neisseriagonorrhoeae (включаючи штами, що продукують пеніциліназу), Neisseriameningitidis,Salmonellaspp;

грампозитивні аероби:

Staphylococcusaureus,Staphylococcusepidermidis (включаючи штами, що продукують пеніциліназу, але виключаючи метицилінрезистентні штами), Streptococcuspyogenеs (а також інші бета-гемолітичні стрептококи), Streptococcuspneumoniae,Streptococcus групи В (Streptococcusagalactiae),Streptococcusmitis (групаviridans),Bordetellapertussis;

анаероби:

грампозитивні та грамнегативні коки (включаючи Peptococcus і Peptostreptococcusspecies);

грампозитивні бактерії (включаючи більшість Clostridiumspр.) і грамнегативні бактерії (включаючи Bacteroidesspp. іFusobacteriumspp.), Propionibacteriumspp.;

інші мікроорганізми

Вorreliaburgdorferi.

Мікроорганізми, не чутливі до цефуроксиму:

Clostridium difficile, Pseudomonas spp., Campylobacter spp., Acinetobacter calcoaceticus,Listeriamonocytogenes, метицилінрезистентні штами Staphylococcusaureus, метицилінрезистентні штами Staphylococcus epidermidis, Legionella spp., Enterococcus (Streptococcus)faecalis,Morganellamorganii,Proteusvulgaris,Enterobacterspp.,Citrobacterspp.,Serratiaspp.,Bacteroidesfragilis.

Фармакокінетика.Максимальна концентрація цефуроксиму у сироватці крові спостерігається через 30 - 45 хвилин після внутрішньом´язового введення. Період напіввиведення цефуроксиму при внутрішньовенному та внутрішньом'язовому введенні становить приблизно 70 хвилин.

Зв'язування з білками сироватки крові коливається від 33 до 50%.

Протягом 24 годин від моменту введення препарат практично повністю (85-90%) виділяється в незміненому вигляді із сечею, більша частина препарату виводиться в перші 6 годин.

Цефуроксим не метаболізується і виводиться шляхом гломерулярної фільтрації та тубулярної секреції.

Концентрація цефуроксиму, що перевищує МІК (мінімальну інгібуючу концентрацію) для більшості поширених патогенних мікроорганізмів, досягається у кістковій тканині, синовіальній та внутрішньоочній рідинах. Цефуроксим проникає крізь гематоенцефалічний бар'єр при запаленні мозкових оболонок.

Показання для застосування.

Призначений для лікування інфекцій, спричинених чутливими до цефуроксиму мікроорганізмами, або до визначення збудника, що спричинив інфекційне захворювання.

Інфекції дихальних шляхів: гострі та хронічні бронхіти, інфіковані бронхоектази, бактеріальна пневмонія, абсцес легенів, післяопераційні інфекції органів грудної порожнини;

інфекції вуха, горла, носа: синусити, тонзиліти, фарингіти та середній отит;

інфекції сечовивідних шляхів: гострий та хронічний пієлонефрит, цистит, асимптоматична бактеріурія;

інфекції м'яких тканин: бешиха, ранові інфекції;

інфекції кісток і суглобів: остеомієліт, септичний артрит;

акушерство та гінекологія: запальні захворювання тазових органів;

гонорея, особливо у тих випадках, коли протипоказаний пеніцилін;

інші інфекції, включаючи септицемію, менінгіт, перитоніт.

Профілактика інфекцій: при підвищеному ризику виникнення інфекційних ускладнень після операцій на грудній клітці та черевній порожнині, операцій на тазових органах, серцево-судинних та ортопедичних операціях.

Спосіб застосування та дози.Ін'єкції АКСЕФУ призначені лише для внутрішньовенного або внутрішньом'язового введення.

Загальні рекомендації.

Дорослі

Для багатьох інфекцій достатньо 750 мг 3 рази на добу внутрішньом´язово або внутрішньовенно. При більш тяжких інфекціях дозу збільшують до 1,5 г 3 рази на добу внутрішньовенно. У разі необхідності інтервал між ін'єкціями може скорочуватись до 6 годин, загальна доза на добу збільшується до 3 - 6 г.

За умови позитивної динаміки перебігу захворювання можливій перехід на пероральний прийом АКСЕФУ.

Послідовна терапія

Пневмонія: 1,5 г АКСЕФУ 2-3 рази на день (внутрішньом´язово або внутрішньовенно) протягом 48 - 72 годин потім АКСЕФ у формі таблеток по 500 мг 2 рази на добу протягом 7 - 10 днів.

Загострення хронічного бронхіту:750 мг АСЕФУ 2-3 рази на день (внутрішньом´язово або внутрішньовенно) протягом 48 - 72 годин, потім перорально у таблетках по 500 мг 2 рази на добу протягом 5 - 7 днів. За відсутності клінічного покращення протягом 72 годин слід продовжити парентеральне введення препарату.

Немовлята і діти

30 - 100 мг/кг на добу у вигляді 3 - 4 ін'єкцій. Для більшості інфекцій оптимальною дозою є 60 мг/кг на добу.

Новонароджені

30 - 100 мг/кг на добу у вигляді 2 - 3 ін'єкцій. Необхідно враховувати, що період напіввиведення цефуроксиму у перші тижні життя може бути в 3 - 5 разів більше, ніж у дорослих.

Гонорея

1,5 г шляхом однієї ін'єкції або по 750 мг двома ін'єкціями в обидві сідниці.

Менінгіт

АКСЕФ застосовується як засіб монотерапії бактеріального менінгіту, якщо він спричинений чутливими штамами. Дорослі: 3 г внутрішньовенно кожні 8 годин. Немовлята та діти: 150 - 250 мг/кг на добу внутрішньовенно, розділені на 3 або 4 дози. Новонароджені: доза повинна становити 100 мг/кг на добу внутрішньовенно.

Профілактика

Звичайна доза - 1,5 г внутрішньовенно в стадії індукції анестезії при абдомінальних, тазових та ортопедичних операціях. Це може бути доповнено додатковим внутрішньом´язовим введенням 750 мг через 8 і 16 годин.

При операціях на серці, легенях, стравоході та судинах звичайна доза становить 1,5 г внутрішньовенно, введена на стадії індукції анестезії, що потім доповнюється внутрішньом´язовим введенням 750 мг 3 рази на добу протягом наступних 24 - 48 годин.

При повній заміні суглоба 1,5 г порошку цефуроксиму змішуються з одним пакетом метилметакрилатного цементу-полімеру перед додаванням рідкого мономеру.

Тривалість як парентеральної, так і пероральної терапії визначається тяжкістю інфекції та клінічним станом пацієнта.

Порушення функції нирок

Цефуроксим виводиться нирками. Тому, як і при застосуванні інших подібних антибіотиків, пацієнтам з порушеною функцією нирок рекомендується зменшувати дозу АКСЕФУ з метою компенсації більш повільної екскреції препарату. Немає необхідності зменшувати стандартну дозу (750 мг - 1,5 г 3 рази на добу), поки рівень кліренсу креатиніну не буде 20 мл/хв або нижче. Дорослим з вираженим порушенням функції нирок (кліренс креатиніну 10 - 20 мл/хв) рекомендується доза 750 мг 2 рази на добу, у більш тяжких випадках (кліренс креатиніну менше 10 мл/хв) - 750 мг 1 раз на добу.

При гемодіалізі потрібно вводити 750 мг внутрішньовенно або внутрішньом´язово наприкінці кожного сеансу діалізу. Додатково до парентерального введення цефуроксим можна додавати до перитонеальної діалізної рідини (звичайно 250 мг на кожні 2 літри діалізної рідини). Для пацієнтів, які проходять тривалий артеріовенний гемодіаліз або швидку гемофільтрацію у відділеннях інтенсивної терапії, рекомендована доза становить 750 мг двічі на день. Пацієнтам, яким проводять повільну гемофільтрацію, потрібно дотримуватись схеми доз як для лікування при порушеній функції нирок.

Особливості введення препарату

Для внутрішньом'язового введення слід додати 3 мл води для ін'єкцій до 750 мг АКСЕФУ. Обережно струсити до виникнення суспензії.

Для внутрішньовенного введення розчинити 750 мг - у не менш, ніж 6 мл води для ін'єкцій, 1,5 г - у 15 мл. Для інфузій, що тривають не більше 30 хвилин, 1,5 г цефуроксиму можна розчиняти у 50 - 100 мл води для ін'єкцій. Одержані розчини можуть бути введені безпосередньо у вену або у трубку крапельниці при інфузійній терапії.

Під час зберігання вже розведених розчинів можуть чинитися зміни насиченості кольору.

Оскільки цефуроксим існує також у формі цефуроксиму аксетилу для перорального прийому (АКСЕФ), можна з парентеральної терапії АЕСЕФУ послідовно перейти на пероральну терапію АКСЕФОМ, де це є клінічно доцільним.

Побічна дія.При застосуванні цефуроксиму побічна дія виникала відносно рідко, була помірно виражена та мала оборотний характер. Спостерігались нечасті реакції гіперчутливості, що включали різні види шкірного висипу, кропив'янку, свербіж, інтерстиціальний нефрит, пропасницю та дуже рідко - анафілаксію.

Як і при лікуванні іншими цефалоспоринами, дуже рідко можуть спостерігатися випадки поліморфної еритеми, синдрому Стівенса - Джонсона і токсичного епідермального некролізу.

Як і при застосуванні інших антибіотиків, довготривале застосування може призводити до надмірного росту нечутливих мікроорганізмів, наприклад Candida.

Під час або після лікування можливий розлад з боку шлунково-кишкового тракту, включаючи (дуже рідко) симптоми псевдомембранозного коліту.

В окремих випадках можливе зниження рівня гемоглобіну, лейкопенія, нейтропенія і тромбоцитопенія, еозинофілія.

Позитивна реакція Кумбса спостерігалась у деяких пацієнтів, які лікувались цефуроксимом, що здатна впливати на результати тестів на сумісність крові. Дуже рідко виникала гемолітична анемія.

Інколи спостерігалось транзиторне підвищення рівня печінкових ензимів або білірубіну, особливо у пацієнтів з існуючою патологією печінки, але даних про шкідливий вплив на печінку немає.

Може спостерігатись підвищення рівня креатиніну та/або азоту сечовини крові та зменшення кліренсу креатиніну. Може спостерігатися біль у місці внутрішньом´язової ін'єкції, частіше після високих доз, однак це звичайно не повинно зумовлювати припинення лікування. Після внутрішньовенної ін'єкції інколи можуть виникати прояви тромбофлебіту.

Протипоказання.Підвищена чутливість до цефалоспоринових антибіотиків.

Передозування.Передозування цефалоспоринових антибіотиків може призвести до розвитку симптомів подразнення головного мозку, внаслідок чого можуть виникнути судоми. Рівень цефуроксиму може бути зменшений шляхом гемодіалізу або перитонеального діалізу.

Особливості засосування.

У більшості випадків монотерапія є ефективною. Але за необхідності препарат можна застосовувати в комбінації з аміноглікозидними антибіотиками або з метронідазолом (в таблетках або ін'єкційно не змішуючи в одному флаконі).

Вагітність і лактація

Експериментальних свідоцтв ембріотоксичної і тератогенної дії цефуроксиму не було одержано, проте, як і при застосуванні інших ліків, він повинен з обережністю призначатись у перші місяці вагітності.

Цефуроксим виділяється з грудним молоком, тому він повинен з обережністю призначатисяь жінкам у період лактації.

Вплив на здатність керувати автомобілем та іншими механізмами

Повідомлень про вплив немає.

З особливою обережністю препарат призначається пацієнтам, у яких були алергічні реакції на пеніциліни або інші бета-лактамні антибіотики.

Цефалоспоринові антибіотики у високих дозах слід з обережністю призначати хворим, які отримують лікування сильнодіючими діуретиками, такими як фуросемід, або аміноглікозидними антибіотиками, тому що повідомлялося про випадки небажаного впливу на функцію нирок при такому поєднанні ліків. Функція нирок повинна моніторуватись у цих хворих, так само як у хворих похилого віку, а також у тих, у кого існує ниркова недостатність (див. “Спосіб застосування та дози”).

У декількох дітей, хворих на менінгіт, що лікувались цефуроксимом, як і при інших схемах лікування менінгіту, були зареєстровані випадки часткової втрати слуху.

Як і при лікуванні іншими антибіотиками, через 18 - 36 годин після ін'єкції цефуроксиму у спинномозковій рідині виявлялася культура Haemophilus influenzae. Проте клінічне значення даного явища не відомо.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Одночасне введення пробенециду сповільнює виведення цефуроксиму та спричинює підвищення його концентрації у сироватці крові.

При лікуванні АКСЕФОМ рівень глюкози в крові та плазмі рекомендується визначати за допомогою глюкозооксидазної або гексозокіназної методики.

АКСЕФ не впливає на результати ензимних методів визначення глюкозурії.

АКСЕФ незначною мірою може впливати на використання методик, що базуються на відновленні міді (Бенедикта, Фелінга, Клінітест), але це не призводить до псевдопозитивних результатів, як у випадках з деякими іншими цефалоспоринами.

Цефуроксим не впливає на результат дослідження рівня креатиніну лужним пікратом.

Сумісність. 1,5 г АКСЕФУ, розчиненого у 15 мл води для ін'єкцій, може використовуватись разом з розчином метронідазолу (500 мг/100 мл), обидва препарати зберігають свою активність протягом 24 годин при температурі нижче 25°С.

1,5 г АКСЕФУ сумісні з 1 г азлоциліну (в 15 мл розчинника) або з 5 г (в 50 мл розчинника) протягом 24 годин при температурі 4°С та 6 годин при температурі до 25°С.

АКСЕФ (5 мг/мл) можна зберігати протягом 24 годин при температурі 25°С у 5% або 10% розчині ксилітолу для ін'єкцій.

АКСЕФ сумісний з розчинами, що містять до 1% лідокаїну гідрохлориду.

АКСЕФ сумісний з більшістю загальновживаних розчинів для внутрішньовенних ін'єкцій. Він зберігає свої властивості протягом 24 годин при кімнатній температурі в таких розчинах:

- 0,9% розчин хлориду натрію для ін'єкцій;

- 5% розчин глюкози для ін'єкцій;

- 0,18% розчин хлориду натрію з 4 % розчином глюкози для ін'єкцій;

- 5% розчин глюкози з 0,9 % розчином хлориду натрію для ін'єкцій;

- 5 % розчин глюкози з 0,45 % розчином хлориду натрію для ін'єкцій;

- 5% розчин глюкози з 0,25 % розчином хлориду натрію для ін'єкцій;

- 10% розчин глюкози для ін'єкцій;

- 10% розчин інвертованої глюкози у воді для ін'єкцій;

- розчин Рінгера;

- розчин Рінгера-лактату;

- М/6 розчин натрію лактату;

- розчин Гартмана.

Стабільність АКСЕФУ в 0,9% розчині хлориду натрію для ін'єкцій з 5% розчином глюкози не змінюється в присутності гідрокортизону натрію фосфату.

АКСЕФ також сумісний протягом 24 годин при кімнатній температурі при розведенні у розчині для інфузій:

- з гепарином (10 або 50 одиниць/мл) у 0,9% розчині хлориду натрію для ін'єкцій;

- з розчином хлориду калію (10 або 40 мекв/л) у 0,9% розчині хлориду натрію для ін'єкцій.

Несумісність. АКСЕФ не повинен змішуватись в одному шприці з аміноглікозидними антибіотиками.

рН 2,74% розчину бікарбонату натрію для ін'єкцій суттєво впливає на колір розчину, тому цей розчин не рекомендується для розведення АКСЕФУ. Якщо хворий отримує розчин бікарбонату натрію внутрішньовенно шляхом інфузії, АКСЕФ можна ввести безпосередньо в трубку крапельниці.

Умови та термін зберігання.Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С.

Термін придатності - 2 роки. Після розведення для внутрішньовенної або внутрішьом´язової ін'єкцій препарат може зберігатися до 48 годин у холодильнику (4°С) та 5 годин при температурі до 25°С.

Умови відпуску.За рецептом.

Упаковка.По 1 флакону (750 мг) та розчинник (6 мл води для ін'єкцій) вміщені у картонну упаковку.

Виробник.

Фармавізіон Санаї ве Тиджарет А.Ш.

PharmaVision Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Адреса.

Давутпаша джад. No.145 34010 Топкапі, м.Стамбул, Туреччина

Davutpaşa Cad. No.145 34010 Topkapı /İstanbul, Turkey.


АКСЕФ так же ищут как:
инструкция АКСЕФ , приминение АКСЕФ , препарат АКСЕФ , побочные эффекты АКСЕФ , применение препарата АКСЕФ , отзывы АКСЕФ , описание АКСЕФ




Другие новости по теме:
Оставьте свой отзыв
Ваше Имя:


Ваш E-Mail:



Код:

обновить, если не виден код


Введите код:


Администрация сайта не несет ответственности за информацию присланную к публикации. Публикуемые аудио-видеофайлы, программное обеспечение, графические и текстовые материалы предоставлены здесь только для ознакомления, все права на них принадлежат их владельцам.
Rambler's Top100